10 кращих SEO-модулів для OpenCart: безкоштовно та платно

Anonim

OpenCart – це надійний і зручний движок для бажаючих створити свій інтернет-магазин за мінімальних витрат. CMS безкоштовна і має величезний функціонал із коробки: аналітика, ведення клієнтів та замовлень, мультимовність, мультивалютність та багато іншого. Але не варто забувати про оптимізацію під пошукові системи, адже саме завдяки оптимізації на сайт приходять потенційні покупці.

Ми вирішили зібрати для вас ТОП-10 SEO-модулів для OpenCart, які допоможуть підняти позиції сайту в пошукових системах.


10 SEO-модулів для OpenCart: порівнюємо та обираємо найкращий

All-in-one-SEO

Знаменитий модуль, який є не тільки на OpenCart. Поширюється платно. Плагін вміє автоматично генерувати ЧПК, карту сайту (sitemap) та метатеги, працювати зі СНіПЕТом, будувати звіти, знаходити биті посилання і ставити з них редиректи та багато іншого.

У плагіні зручний просунутий редактор, який дозволяє працювати з продуктами, категоріями, брендами, інформаційними та системними сторінками. Також модуль підтримує мультимовність.

Є кілька версій розширення, що відрізняються між собою функціоналом і ціною: версія extension коштує $44, 99, а версія Ultimate – $69, 99. All-in-one-seo – швейцарський ніж у плані SEO-оптимізації OpenCart.

Якщо вам не потрібен такий комбайн, то пропонуємо звернути увагу на вузькоспеціалізовані модулі.

Branched Sitemap

Як можна здогадатися з назви, модуль призначений для генерації карти сайтів. Це важлива частина seo-просування, оскільки насамперед пошукові боти заходять на карту сайту, звідки і починають подорож сторінками, індексуючи їх і заносячи до себе в базу.

Модуль розповсюджується платно, але може генерувати карту будь-якого розміру, на відміну від безкоштовних аналогів. Вартість на момент написання статті - 350 рублів.

SEO Pro

Критично важливий і безкоштовний плагін для OpenCart. Він усуне дублі сторінок.Справа в тому, що CMS генерує 3 адреси сторінки для одного товару. А якщо включити ЧПУ за умовчанням, то всі 4. Це шкодить пошуковому просуванню, оскільки створюються дублі сторінок і пошукові системи не можуть зрозуміти яку сторінку необхідно демонструвати на першій сторінці видачі.

Після установки плагіна можна задати ЧПК адресу, на яку будуть перенаправлені всі інші системні посилання.

SEO tags generator

Один із найкорисніших модулів. Якщо вам набридло вручну вписувати метатеги title і description, модуль заповнить їх автоматично на льоту під час формування сторінки. Плагін платний, проте дозволяє заощадити купу часу, який можна витратити на розвиток бізнесу загалом, а не лише на сайт. Вартість плагіна - 499 рублів.

Заповнення «на льоту» допомагає підтримувати актуальну інформацію про ціни та наявність товарів. Ціна підставляється найнижча, що дозволяє виділити сайт у видачі пошукових систем серед конкурентів.

Мікророзмітка

Модуль призначений для розмітки певних областей сайту спеціальними мітками у форматі json+ld. За допомогою нього пошукові системи зрозуміють де на вашому сайті ціни, рейтинг сторінки, авторство статті та багато іншого. Мікророзмітка видно у сніпетах пошуковиків, що виділяє сайт на тлі конкурентів. Також структурована сторінка розуміється пошуковими системами краще, ніж неструктурована.

SEO URL Generator PRO

У модуля є дві версії: платна та безкоштовна. Безкоштовна генерує унікальні людино-зрозумілі адреси сторінок під час заповнення назви товару або після натискання на кнопку для кожної сторінки окремо. Платна версія за 500 рублів дозволяє імпортувати товари з xls пачкою, автоматично заповнюючи всі порожні урли.

Turbo OpenCart

Час завантаження сторінки прямо впливає на позиції в пошуковій системі. Чим швидше вантажиться сторінка, тим радісніший користувач, а значить швидку сторінку можна показувати на першій сторінці видачі.

Turbo OpenCart кешує результати вибірки з бази і при наступному завантаженні не слід перебирати базу, а віддає вже готовий результат. Таким чином знижується навантаження на сервер та підвищується швидкість завантаження. Модуль платний.

NewsBlog

Ідеальне рішення для останнього тренду – контент-маркетингу. Дозволяє створювати необмежену кількість статей, у тілі яких можна вставити релевантні статті товари з вашого сайту. Це дозволить піднятися комерційній сторінці у видачі за рахунок посилань, а також є шанс конверсії на купівлю з інформаційної статті.Модуль безкоштовний

Автоматичні рекомендовані товари

Модуль, так само як і попередній, можна віднести до перелінкування. До того ж товари, що рекомендуються, допомагають користувачеві провести порівняння між кількома товарами однієї категорії. Модуль платний і коштує 800 рублів.

SEO HTTPS FIX PRO

Платний модуль і коштує 490 рублів. Він забезпечує правильну роботу OpenCart на https. Допомагає перейти на протокол https без навичок роботи з FTP, а також знань OpenCart.

Спільнота OpenCart налічує понад 100 000 активних користувачів та 12 000 модулів. Ми відібрали лише найкращі на наш погляд. Можливо ви знайдете модуль, яким доведеться вам ближче до душі, ніж ті, що ми привели у статті.