10 кращих книг по YouTube: що почитати про розкручування на Ютубі

Anonim

В інтернеті дуже багато відео та статей, де розповідається про те, як визначитися з тематикою каналу, як створити, розкрутити його та почати заробляти. Блогери діляться своїми секретами з аудиторією, щоби набрати більше переглядів. Але якщо ви не хочете шукати інформацію в різних місцях, переглядаючи один ролик за іншим, краще знайти книгу про просування і, прочитавши її від і до, отримати відповіді на свої запитання.

У статті ми перерахуємо 10 кращих книг по YouTube, з яких ви зможете дізнатися про секрети просування, і застосувавши їх на практиці, досягнете гарного результату. Їхні автори – успішні блогери, які діляться своїми секретами розвитку.


10 найкращих книг про YouTube

Нижче ми перерахуємо 10 книг, які будуть корисні для розвитку свого каналу:

«Як стати першим на YouTube. Секрети вибухової розкрутки».

Автор книги Тимур Тажетдінов – власник Ютуб каналу з 95 000 передплатників. Разом із ним над створенням книги працювали: А. Парабелум, Н. Мрочковський. Хлопці розповідають, як можна залучити глядачів до каналу, розміщуючи ролики, зняті на телефон або недорогу відеокамеру. Ви дізнаєтесь все від етапу створення контенту для свого каналу до способів виведення ролика в топ Гугла та Ютуба.

«Школа YouTube. Як створити канал і заробити на ньому».

Автор книги Матвій Северянин – на його рахунку це не єдина книга. Він досяг великих успіхів на Ютубі: навчив сотні учнів і має дві срібні кнопки. Отримати нагороду можна, коли на вашому каналі понад 100 000 передплатників. У своїй книзі він відповідає на такі питання: навіщо потрібно створювати канал, як його правильно вести, як просувати свої ролики і як заробити на каналі.

«YouTube: шлях до успіху. Як отримувати фури лайків і тонни грошей».

Творець цієї книги один з найпопулярніших блогерів - Микола Соболєв, на каналі якого понад 4, 6 млн. передплатників. У книзі він розповідає, як створити успішний канал і для чого це потрібно. Його співавторами виступили: К. Жуковський, Р. Назарчук.

«YouTube. Чарівна кнопка успіху».

Створи канал на мільйон переглядів! Робіна Гудіна – дівчина, яка трохи не дотягує передплатників до півмільйона. Вона розповідає, як знайти нішу та створювати цікавий контент для користувачів, ділиться секретами залучення аудиторії.

«Як заробити на YouTube для чайників».

Ця книга написана Робом Чіампа і розкриває секрети щодо створення каналу, автор описує, як оцінювати свої результати розвитку та актуальні заходи для просування.

«Розкрутка на YouTube».

Автор«Ак заробити в інтернеті» розповідає своїм глядачам, як оформити та налаштувати канал, розкриває секрети зі зйомки, монтажу та оптимізації роликів.Також ви дізнаєтесь, як вивести відео в ТОП, набрати перших передплатників і почати заробляти.

«YouTube: лабораторія вашого трафіку».

Книгу написала дівчина – Ірина Лоренс, на її каналі близько 10 000 передплатників. Унікальність її видання в тому, що крім інструкцій, як створити канал, вона дає завдання, при виконанні яких ви набуваєте нових знань і розвиваєте свій канал. Ця книга підходить для компаній та інтернет-магазинів, що розвивають свій Ютуб канал.

«Як заробити на YouTube. Покрокове керівництво».

Це ще одна книга від Матвія Северянина. Її суть мало чим відрізняється від першої, але, прочитавши її, ви дізнаєтеся, як стати крутим блогером на Ютубі. Вона більше підходить для новачків, які тільки планують створювати свій канал.

«Історія YouTube-сенсацій Дена та Філа. The Amazing Book Is Not On Fire».

Книга має дві назви: російською та англійською мовами. На каналі Дена та Філа понад 11 000 передплатників, близько року вони не випускали роликів. Але, тим не менш, у 2016 році вони видали книгу, яка допоможе розвинути свій канал блогерам-початківцям. Крім того, що хлопці дають рекомендації, як вести свій блог, вони діляться з читачами цікавими випадками з життя, про які не розповідають у роликах.

«Розкрутка та просування в YouTube. Як залучити клієнтів за допомогою відеомаркетингу».

Автор книги Архангельський Сергій – творець Ютуб каналу «Розкрутка та просування у youtube», де близько 27 000 передплатників.Незважаючи на те, що книга була випущена в 2015 році, користувачі Ютуба-початківці зможуть знайти для себе актуальні поради та рекомендації. Автор пише як оптимізувати канал і як налаштувати програмне забезпечення.

Ми не закликаємо вас читати всі 10 книг, тим більше, деякі рекомендації блогерів можуть бути схожими. Але якщо ви хочете розкрутити свій канал, то 3–4 книги обов'язково повинні прочитати.