Як зробити пост в Інстаграм: 7 правил + приклади

Anonim

Продающий пост в Інстаграм - це пост, метою якого є щось продати (спасибі, кеп!). Це може бути товар або послуга, залучення (лайк, передплата, коментар), наступна дія (перейти на сайт) тощо. Сьогодні ми по пунктах розберемо структуру посту, що продає, і виведемо загальну формулу (шаблон), за яким ви зможете працювати.

Щоб зробити пост в Інстаграм, дотримуйтесь наших рекомендацій. Ось 7 найважливіших моментів.


Як зробити пост в Інстаграм

Мета

Мета або що продаємо. Визначтеся, що саме ви продаєте. Як ми говорили вище, це може бути не тільки товар, а й будь-яка інша дія, яку вчинить користувач.

Рекомендуємо не продавати товар чи послугу безпосередньо. Дійте тонше: викликайте інтерес, залучайте, закликайте розпочати діалог.

Продаю фото для посту

Робіть світлі та привабливі фотографії. Не перевантажуйте картинку зайвою інформацією, наголошуйте на продукті. Якщо потрібна додаткова інформація, як у прикладі нижче, де проект будинку, то краще додати це до галереї.

Робіть фото в стилі flatlay, або навіть селфі, якщо пропонує послуги. Використовуйте світлі фільтри. Фотографуйте так, щоб було зрозуміло, що на фотографії.Використовуйте асоціацію. Не фотографуйте квіти та котиків, якщо у вас акаунт про юридичні послуги. Не повторюйте помилок тих, хто завантажує однакові картинки зі стоків.

Робіть написи на фотографіях

Інстаграм перетворюється на подобу журналу. Якщо візуальне оформлення - не ваш коник, подивіться модні журнали типу Cosmopolitan, або якісь інші про міське життя та стиль. Ви зрозумієте, як саме мають виглядати написи на фотографіях.

Головне кружечко з текстом - це позаминуле століття, так зараз робить половина інстаграмних акаунтів. Напис має бути контрастним, читаним і зрозумілим. Можна спрощувати життя Вашим передплатникам і відразу писати ціну прямо на фото.

Підбирайте хештеги, що продають

Щоб зрозуміти, які хештеги найкраще використовувати в пості, проставте себе на місце клієнта. Подумайте, як би ви шукали доставку суші або друк візиток. Ввели б потрібне слово. Спробуйте, найчастіше у пошуку можна знайти потрібні мітки.

Використовуйте популярні, односкладові, зрозумілі, а також тематичні хештеги. Не треба вигадувати щось своє глибоко. Щоб продати простий товар або послугу.

Як написати текст продавця в Інстаграм

Недостатньо просто скласти текст за канонами AIDA, або «списати» у конкурента. Ви повинні подбати про те, щоб його могли прочитати у принципі. Дуже багато акаунтів страждають «не читаємо», оскільки тексти є одним суцільним простирадлом або нагромадження довгих речень. Пишіть коротко, ясно і по суті.

Покажіть у тексті вигоди для клієнта. Це не просто абстрактне «купіть у нас і буде вам ЩАСТЯ», а реальні вигоди. Також у тексті, що продає, можна наголошувати на:

  • факты - уникайте розмитих формулювань «якісні вікна за низькою ціною», дайте людям конкретику «Пластикові вікна з гарантією до 50 років за ціною від 4999 рублів»;
  • примеры - для наочності використовуйте приклади та успішні кейси;
  • експертность - робіть акцент на своїх компетенціях, але не подавайте себе як найкращого на землі фахівця;
  • знижки, акції або бонуси - це працюватиме завжди;
  • звернення до певного сегмента ЦА - не пишіть для всіх, складіть портрет свого клієнта і шукайте спосіб комунікації з ним.

Оформіть текст

Щоб текст продавав і краще сприймався читачем, потрібно його красиво оформити. Для цього розділіть текст на абзаци: використовуйте смайли (емодзі) або вставляйте пробіли між рядками. Вони допомагають читачеві зрозуміти вашу думку і надають емоційне забарвлення тексту.

Але не потрібно писати як школярка-блондинка, яка вставляє смайл після кожного слова. Ваше завдання - зробити так, щоб текст був читаний, а не викликав сміх.

Заклик до дії

Люди читають тексти в Інстаграм швидко. Тому «не нудьте очікуванням». Просіть перейти за посиланням, підписатися на розсилку, додатись у друзі або купити. Мовчання тут лише призведе до фінансових втрат.

Задавайте питання, спілкуйтеся з аудиторією, провокуйте на написання коментарів, уникайте нудьги та одноманітності у профілі. Робіть так, щоб читачеві хотілося написати коментар, навіть якщо він і не купить ваш товар.

Загалом, оформити пост в Інстаграм не так складно і це буде позитивно впливати на просування ІнстаграмаНамагайтеся, щоб весь обліковий запис був витриманий в єдиному стилі, і пости, що продають, не надто відрізнялися від звичайних по оформленню, і ви обов'язково підвищите свої продажі.

Шаблон посту, що продає

Замість висновку давайте ще раз перерахуємо складові продавця в Інстаграм. Це буде щось на кшталт шаблону або посібнику зі складання:

  • визначаємо мету (який результат хочемо отримати);
  • підбираємо продаюче фото (яке викликає реакцію або презентує товар);
  • зробіть напис на фото (за бажанням);
  • напишіть текст, що продає;
  • оформіть текст - розділіть на абзаци, використовуйте емоди;
  • використовуйте заклик до дії.