40+ ідей для відео на YouTube

Anonim

Не знаєте з чого почати канал? Шукаєте надихаючі ідеї для свого каналу? Розробляєте контент-план для бізнесу? Наш список із 40 ідей для відео на YouTube допоможе і тим, хто не може зрушити з мертвої точки, і людям, які шукають ідеї на майбутнє.

Але перед тим, як ви реалізовуватимете ідеї з нашої добірки, рекомендуємо підготувати канал - зробити правильне оформлення (шапка, аватар) та крутий текст опису.


Оригінальні ідеї для відео на YouTube

Ідеї для дитячих каналів

1. Мультфільми. Цей варіант найбільш трудомісткий, але з часом окупить себе. Суть у створенні найпростіших мультфільмів з оригінальними персонажами. Такий формат має великий попит, а улюблені мультфільми діти можуть переглядати сотні разів. Можна також завантажувати контент не власного виробництва, але цього необхідно добре вивчити питання авторських прав на материал.

2. Огляди на мультфільми, фільми та серіали, які цікаві цільовій аудиторії. Такий формат має не менший попит, ніж попередній, але втілити в життя його набагато простіше. Огляди можна зробити окремою рубрикою.

3. Дитячі товари з Aliexpress. Аліекспрес – дуже популярний сайт. Якщо ви самі часто замовляєте туди товари, то можна робити огляди на них. У цій сфері постійно з'являються нові товари, тому теми нових відео вам забезпечені.

4. Навчальні відеоролики. Зробіть підготовку дітей до школи більш простою та зручною. Базові навчальні матеріали в барвистій та цікавій подачі напевно припадуть до смаку як дітям, так і їхнім батькам.

5. Відео про тварин. Це можуть бути нарізки з передач на Дискавері або власний контент. Не обов'язково присвячувати відео саме тваринам, дітям також цікаво буде дивитися відео про птахів, риб та інших представників фауни.

6. Казки на ночь. Такі відео часто включають дітям перед сном і в пізнавальних цілях, так що аудиторія для таких відео неодмінно знайдеться.

7. Огляди на трендові іграшки. Нові іграшки виходять постійно, і на Аліекспрес вони потрапляють не відразу. Тут ви маєте шанс зібрати перші перегляди без конкуренції.

Ідеї для жіночих каналів

8. Багато дівчат не можуть собі дозволити послуги візажистів, та й не бачать у них сенсу. Їм простіше дивитися подібні відео та навчаються за ними. Також вони дозволяють стежити за модою і тим, який макіяж для яких випадків життя призначений.

9. Пародии. Загалом підходять як для жіночих каналів, але є чимало тем, жарти з яких зрозуміють лише дівчата. Також це можуть бути пародії на популярних дівчат-відеооблогерів або попсових виконавців.

10. Напевно багато хто чув жарт: «у сумочці у дівчини може бути, що завгодно». Такі відео допомагають дівчатам десь посміятися з себе, десь перейняти ваш досвід, якщо він виявиться корисним.

11. Огляди на косметику та інші жіночі товари. Такі відеоролики також мають попит у дівчат, адже значно полегшують їм життя. Рекомендуємо робити огляди в цікавому форматі, але без зайвої інформації - тільки на тему.

12. Відео про манікюр і нігті. Макіяж - це лише невелика частина в інформації про догляд за собою. Навчальні матеріали з нанесення манікюру, особливо оригінальні, обов'язково знайдуть свого глядача.

13. Відео про догляд за волоссям. Правильний догляд за волоссям - це рутина. Тому багато дівчат шукають найдешевші, якісні і не витратні за часом способи догляду за волоссям.

14. Відео про себе. Особливо корисний матеріал для аудиторії молодше 18 років. Молоді дівчата активні користувачі ютуб, тому їм буде корисний досвід, накопичений за ваше життя.

Ідеї для спортивних каналів

15. Такий формат підійде, як для командних видів спорту на кшталт футболу, хокею, волейболу, баскетболу та американського футболу, так і для боксу та змішаних єдиноборств.

16. ТОП спортсменів у будь-якій дисципліні. Зробіть топ-10 футболістів минулого чи цього року. Таке відео точно буде переглядатися, і чим популярніший вид спорту, тим більше у вас буде переглядів.

17. Виступи спортсменів на Олімпіаді/Чемпіонаті світу/Європи. За спортивними подіями такого масштабу слідкує весь світ. Це означає, що ви зможете збирати не лише аудиторію СНД, а й усього світу.

18. Пародії. Це можуть бути пародії як на популярних особистостей, так і на гучні події у спорті. Часто такі відбуваються у світі боксу та футболу.

19. Огляди на спортивні заходи. Це можуть бути фінальні матчі найзначніших турнірів на планеті (Ліга Чемпіонів, Кубок Стенлі, Фінал NBA і так далі), а також бої за чемпіонські пояси у професійному боксі або UFC. Формат потребує грамотного монтажу та глибокого розуміння нюансів.

20. Порівнювання спортсменів «Хто кращий».

І подібних тем для порівняння представників різних видів спорту набереться дуже багато. Але будьте готові до критики, для деяких людей ваші аргументи можуть здатися незначними і вони поспішають виплеснути це в коментарях. З одного боку це добре - ви залучаєте аудиторію, з іншого боку зі спірними думками краще не жестити, інакше ваш ролик просто задізлайкають.

21. Нарізки смішних моментів. Це можуть бути феїли, промахи і великі невдачі. Таке трапляється навіть із досвідченими спортсменами, тому контенту ви зможете знайти дуже багато.

Ідеї для каналу для подорожі

22. Тревел-влог. Найпоширеніший формат. Ці відео засновані на вашому досвіді мандрівника, де все є. Ви просто подорожуєте та показуєте це на камеру.

23. Відео-гайди. Створені для того, щоб надихнути та допомогти іншим мандрівникам. Це важкий формат, який підходить не всім. По суті, ви повинні передати свої знання в максимально доступному форматі, тому повинні вміти як подорожувати, так і навчати інших.

24. Як спланувати подорож. Така, на перший погляд, проста дія потребує певних знань. Розпланування бюджету неможливе, якщо мандрівник не знає, що на нього чекає і з чим він може зіткнутися.

25. Огляди на екзотичну їжу. Все те, що рідко зустрічається в наших краях манить і привертає увагу мрійників, окрім мандрівників огляди будуть цікаві тим, хто захоплюється готуванням.

26. Відео про культуру. У кожної країни своя культура та свої традиції. Якщо це екзотичні країни, контенту у вас буде багато. Залишається тільки правильно змонтувати відео, щоб його було цікаво дивитися.

27. Інтерв'ю з місцевими жителями. Просто підготуйте кілька питань, які, напевно, зацікавлять ваших глядачів і ставте місцевим жителям. Для цього формату знадобиться як мінімум англійська мова і розшифровка відповідей для глядачів каналу (краще зробити субтитри).

28. Огляди на цікаві місця. Огляди цікавих закладів та пам'яток. Майже у кожному місті такі є, тому довго їх шукати не доведеться. Рекомендуємо обирати місця з історичним минулим, такі простіше оглядати.

Ідеї для бізнес-каналів

29. Бізнес-ідеї 2019 року. Підбірка найактуальніших ідей для бізнесу в 2018 році (або того року, який у вас зараз). Сучасні підприємці стежать за трендами, тому їх обов'язково зацікавлять перспективні напрямки у бізнесі.

30. Як створити стартап. Якщо у вас є подібний досвід, то ви зможете легко розповісти про те, як пройшли цей шлях. Якщо відео містить багато корисної інформації, його переглядатимуть неодноразово, що, безсумнівно, вам на користь.

31. Помилки підприємців-початківців. Дуже корисна та переглядаючи інформація. Навіть якщо таких відео вже багато, у всіх різні помилки, тому ви справедливо зможете претендувати на унікальність матеріалу.

32. Інтерв'ю з бізнесменами.Якщо у вас вийде взяти інтерв'ю у якогось успішного підприємця, воно напевно зацікавить багато людей і ви гарантовано отримаєте нових передплатників.

33. Як найняти хороших співробітників. Це питання турбує дуже велику кількість бізнесменів, тому хороші рекомендації на тему вони точно оцінять позитивними коментарями та лайками.

34. Список найкращих книг з бізнесу. Багато бізнесменів багато читають і постійно отримують досвід інших людей, тому їм буде цікаво знати, де взяти нові знання.

35. Як знайти інвестора. Такі відео будуть цікаві навіть підприємцям з грошима. Адже завжди на горизонті може з'явитися можливість, на яку особистих коштів може не вистачити.

36. Юридичний супровід. Яку форму юрособи вибрати на самому початку: ІП або ТОВ, на якій із систем оподаткування найвигідніше працювати в різних нішах і так далі. Пізнання у законодавстві у більшості жителів нашої країни на дуже низькому рівні, тому юридичний супровід може стати темою, не тільки для відео, а й для окремого каналу.

Ідеї відео для відеоблогерів-початківців

37. Новинний дайджест. Тема для щотижневих випусків, де освячуються найзнаковіші події та новини в будь-якій тематиці.

38. Відповіді на питання.

39. Коментарі популярних роликів, нових кліпів, конфліктів. Заходьте в тренди YouTube, вибирайте ролик або музичний кліп і дивіться його, розбираєте та коментуєте спірні або відверто безглузді моменти.

40. Life-відео. Похід до магазину/лікарні/кіно, відвідування заходу/дегустації/майстер-класу і все в такому дусі. Загалом будні в цікавій інтерпретації і з гарними жартами. Все ж основне, що цікаво користувачам Ютуб - це весело і з користю провести час за переглядом нових роликів.

41. Нескінченні потік ідей для відео - пошукові системи. Зберіть запити та популярні теми в сервісах Яндекс.Вордстат та Google Trends.

Висновок

Головне пам'ятайте, що про все вже давно все сказано, написано і швидше за все знято відео та на 100% унікальних ідей дуже мало, тому не варто наголошувати тільки на оригінальності відео, краще сконцентруватися на тому ЯК ви це зробите і ЯК подасте глядачам.Більше працюйте над своєю подачею і над тим, що цікаво особисто вам. Тоді ви обов'язково знайдете свою аудиторію.

І ще, після того, як обрана ідея реалізована і записаний ролик подумайте над хорошим кликбейт заголовком , а також під час завантаження зробіть SEO-оптимізацію відео, щоб отримувати перегляди з пошуку YouTube і можливо трафік з пошукових систем.