9 сервісів наскрізної аналітики - вибірка click.ru

Anonim

Наскрізна аналітика – чарівна паличка, яка робить вжух і перетворює дані з реклами, замовлень, дзвінків та клієнтів з розрізнених таблиць у єдину пов'язану систему. Навіть якщо раніше ви працювали з електронною комерцією у лічильниках, наскрізна все одно здатна здивувати. Там, де раніше наприкінці вирви були бездушні цифри, тепер з'являються статуси замовлень та конкретні живі клієнти.

Якщо ви готові підключати наскрізну аналітику та вибираєте систему, читайте добірку від click.ru. Ми постаралися коротко і простою мовою розписати особливості популярних у Росії сервісів.


Які сервіси потрапили у добірку

З зрозумілих причин ми не брали до статті іноземні сервіси, які або прямо сказали про те, що припинили продаж продукту в Росії (наприклад, Power BI від Microsoft), або знаходяться в групі ризику за критерієм країни- походження. Навіть якщо частина ще працює, немає гарантії, що завтра не прийде лист про припинення співпраці. Тому у добірці немає, наприклад, OWOX BI. Начебто сервіс продовжує працювати, але за майбутнє не доручимося. Ми надали перевагу російським сервісам, які доступні, які легко сплатити з російських рахунків і які мають російськомовну підтримку.

Roistat

Посилання: https://roistat.com/ru/.

Вартість: від 9700 до 32 000 грн. на місяць при помісячній оплаті, від 5820 до 19620 грн. на місяць при оплаті одразу за 2 роки. Інтеграція Roistat з потрібними сервісами оплачується окремо, індивідуальний розрахунок. Додаткові інструменти оплачуються окремо.

Основні можливості

  • Зведення статистики за основними показниками кожного каналу від показів до отриманого прибутку з каналу;
  • вивантаження звітів та відстеження показників онлайн на дашбордах;
  • Власний інструмент для сегментації клієнтської бази;
  • мультиканальна аналітика;
  • бідер для автоматизації управління ставками в рекламі;
  • автоматичний SEO-аудитор;
  • автоматичний аудитор налаштувань реклами;
  • радар – інструмент для сповіщень у месенджерах або за СМС, якщо відстежувані показники змінилися;
  • коллтрекінг, зворотний дзвінок, ловець лідів;
  • email-трекінг;
  • А/Б-тести та др.

Однією з основних переваг ми вважаємо відмінну деталізацію звітів.Тобто компанія не бреше, коли пише на своєму сайті: "Будь-які звіти в пару кліків". Наприклад, можна створити звіт за будь-яким підключеним каналом, пристроєм, доменом, сторінкою та іншими параметрами, задавши потрібну внутрішню структуру і вибравши найважливіші метрики (конверсію в заявки, конверсію у продажу, кількість заявок, візити та багато іншого).

Ще одна функція, яка радує аналітика, – це дашборди та інша візуалізація. Наприклад, для відстеження потрібних параметрів можна зібрати на одній сторінці як табличні дані, так і діаграми.

На відміну від багатьох інших сервісів, описаних у цій статті, Roistat сконцентрований саме на максимально якісній інтеграції, точних та детальних даних. Без образ: інші наші герої – відмінні хлопці, але у багатьох є перекіс в «основну спеціалізацію» (коллтрекінг).Roistat цим не грішить. Стабільно розвивається у напрямку аналітики маркетингових даних, прокачує підтримку та функціонал, приділяє багато уваги автоматизації.

Висновок: не найбільш бюджетна, але авторитетна система від компанії, що існує на ринку багато років. Дозволяє інтегрувати дійсно практично все, що тільки можна, і будувати звіти щодо максимальної кількості параметрів. Додатковий плюс - багато автоматизованих сервісів (бідер, SEO-аудитор, рекламний аудитор та ін.)

Нагадуємо, що ви знаходитесь у блозі click.ru. Ми, звичайно, не сервіс наскрізної аналітики, але в автоматизації та візуалізації знаємо толк! Ми створили більше 15 автоматизованих сервісів з налаштування та оптимізації контексту та націлення. В особистому кабінеті click.ru можна керувати всією рекламою, формуючи єдині звіти та виводячи лише потрібну інформацію на кастомізовані дашборди з таблицями, віджетами та графіками:

Тому якщо ви все ще ведете рекламу в окремих ЛК розрізнених систем, будемо раді спростити вам життя.

PrimeGate

Посилання: https://www.primegate.io/.

Вартість: від 2900 р. для мікробізнесу (до 600 візитів на сайт на добу) до індивідуального тарифу для сайтів із більш ніж 10 000 візитів на добу. Додаткові послуги за окрему плату.

Основні можливості

  • Об'єднання статистики з рекламних каналів з даними про замовлення з CRM;
  • потужна система коллтрекінгу з власною віртуальною АТС і функцією коллбека;
  • є функція відстеження офлайн-каналів;
  • є власний продукт – хмарна eCRM з уже інтегрованою аналітикою, телефонією та модулем SuperCharger – інтерфейсом для менеджера на стороні магазину, що спрощує роботу із замовленнями;
  • мультиканальна атрибуція – можливість стежити за клієнтом, незалежно від каналів, якими він користується;
  • аналіз даних та інші послуги за окрему плату і т.п.

У PrimeGate сильний коллтрекінг та пов'язані з ним сервіси. Наприклад, FMC дозволяє використовувати мобільний як звичайний IP-телефон, щоб бути на зв'язку з клієнтами будь-де.

У порівнянні з цією областю роботи компанії, наскрізна аналітика виглядає дещо блідо, як додаткова функція. Із приємних можливостей – зв'язування офлайн- та онлайн-продажів, широкий інструментарій для керування заявками, візуалізація даних на дашбордах.

Вывод: цікаве недороге рішення для тих, у кого ще немає CRM, віртуальної АТС або системи коллтрекінгу, або для тих, хто хоче їх змінити найближчим часом.Брати систему тільки для інтеграції ваших існуючих та добре працюючих сервісів навряд чи розумно.

Alytics

Посилання: https://alytics.ru/.

Вартість: від 5100 р. на місяць у тарифі «Міні» (для сайту з менш ніж 30 000 візитами на місяць та бюджетом до 200 тис. на контекст) до 24 000 грн. на місяць у тарифі «Професійний» (до 900 000 візитів на сайт та до 1 млн на контекст).

Основні можливості

  • Підключення будь-якої CRM: швидке для популярних систем Бітрікс24, amoCRM, Мегаплан та retailCRM; вивантаження за API для будь-яких інших;
  • інтеграції з будь-якими системами, які мають API;
  • власний коллтрекінг;
  • мультиканальна аналітика;
  • Власна система автоматизації контекстної реклами;
  • налаштування інтеграцій фахівцями Alytics;
  • консультації з налаштування Google Analytics, GTM та електронної торгівлі.

Схема роботи Alytics з офіційного сайту

Важлива особливість Alytics полягає в тому, що вона будує роботу на основі даних Google Analytics. З погляду ринку аналітики це потужна фішка, адже GA – найпоширеніший лічильник у світі. Однак у світлі останніх подій не зовсім зрозуміло, як сервіси Google працюватимуть у Росії, у цьому є певний ризик.

У Alytics гарна візуалізація та автоматизація аналітики.

Нарешті, Alytics має дуже інформативний і структурований контент на сайті, де кожна з функцій системи розписана докладно і зі скріншотами.

Висновок: не найбільш бюджетна, але перевірена система з великою кількістю можливостей з інтеграції, візуалізації та автоматизації звітів.Є власна система автоматизації контексту. Є ризик ускладнень у роботі у зв'язку з можливим уповільненням роботи сервісів Google у Росії (але це не точно).

CoMagic

Посилання: https://www.comagic.ru/.

Вартість: від 3500 р. на місяць за тариф «Простий коллтрекінг» та від 4500 грн. за «Професійний колтрекінг». Додаткові опції або розширення тарифу за окрему плату.

Основні можливості

  • Дуже гнучкий коллтрекінг зі статичними та динамічними номерами, віртуальна АТС, зворотний дзвінок, чати, автоматичний антиспам та ін;
  • інтеграція з більш ніж 70 CRM;

Фрагмент списку CRM для інтеграції

  • інтеграція з системами аналітики та рекламними кабінетами (Яндекс.Директ, VK Ads, MyTarget та ін.);
  • інтеграція з BI-системами;
  • мультиканальна аналітика;
  • підключення та підтримка віджетів: сайтфон, лідогенератор, консультант;
  • інтеграція зі сторонніми віджетами зворотного зв'язку;
  • кастомізація звітів;
  • дані по асоційованим конверсіям;
  • дашборди та ін.

CoMagic - це в першу чергу коллтрекінг з гігантськими можливостями. Тут і ВАТС, і запис, і розшифровка, і автоперезвон, і тегування і, звичайно, безліч звітів. До коллтрекінгу додаються додаткові опції наскрізної аналітики. Насправді, функціонал класний: відстеження звернень із різних каналів, збір мультиканальної статистики, інтеграція з рекламними кабінетами та ін.

З вартістю не все так просто, як зазначено на початку. У тарифи входять не всі корисні опції, а додаткова вартість може у 3-5 разів перевищувати вартість тарифу.Наприклад, підключення розшифровки обійдеться щонайменше 15 000 грн. на місяць + 1, 3 рублі за кожну розшифровану хвилину розмови. Тому варто запитувати індивідуальний розрахунок і не сподіватися на дешевизну.

Висновок: якщо у вашій компанії основна комунікація з клієнтами відбувається по телефону і вам потрібна детальна статистика за дзвінками, їх запис, розшифровка, контроль дотримання чек-листів, тегування та подібні речі, то CoMagic – ваш вибір. Наскільки раціонально його використовувати, не купуючи колтрекінгу, – гарне питання. На цей випадок існують альтернативи.

CallTouch

Посилання: https://www.calltouch.ru/.

Вартість: розраховується індивідуально за потребами. У середньому, для сайту з 1000 візитів на добу та 1 номером коллтрекінгу в Москві – від 3050 грн.у місяць. Для сайту з 10 000 візитів – від 10 550 грн. у місяць. Ціна змінюється в залежності від кількості візитів на сайт, номерів, регіону, періоду оплати та додаткових опцій, що підключаються.

Основні можливості

  • Статичний та динамічний коллтрекінг. Зроблено акцент на тому, що статику можна підключити в тому числі і для офлайн-каналів (радіо, преси, ТБ, наружки), що дуже здорово;
  • запис та тегування дзвінків;
  • Власна міні-CRM;
  • безкоштовна інтеграція з Директом, Метрикою, Google Ads, Google Analytics, MyTarget, AmoCRM, 1C і ще з більш ніж 50 сервісами;
  • дашборди та ін.

Цей сервіс теж прийшов до наскрізної аналітики через коллтрекінг, на якому він спеціалізується, проте ця функція не перетягує на себе ковдру. Наприклад, при розрахунку ціни можна вказати 0 підмінних номерів і все одно отримати розрахунок:

Статистика за дзвінками дуже детальна: джерело, конверсія, вартість дзвінка, сума угоди, ROI, гео, операційна система, пристрої, браузер, підлога користувача, новий або повернувся та ін.

Особливо варто відзначити можливість сегментації даних у звітах, що чимось нагадує Метрику. Наприклад, всередині кожного каналу можна вибрати параметри, що вас цікавлять, вони будуть відкриватися при кліку на знак плюс.

Ще одна перевага – наочні та красиві дашборди, які можна налаштувати самостійно. Нічого зайвого, тільки потрібні дані та приємний мінімалістичний дизайн.

Вывод: збалансований сервіс з усіма необхідними функціями, наочним та інформативним інтерфейсом. Але на низькі ціни для налаштування повноцінної наскрізної аналітики не варто розраховувати.

Callibri

Посилання: https://callibri.ru/.

Вартість: індивідуальний розрахунок ціни в залежності від параметрів основного продукту – коллтрекінгу. Від 1000р. на місяць для сайту з відвідуваністю до 100 візитів на добу.

Основні можливості

  • Статичний та динамічний коллтрекінг;
  • запис та зберігання дзвінків;
  • віртуальна АТС;
  • email-трекінг$
  • інтеграція з більш ніж 18 системами аналітики та рекламними системами (Метрика, Директ, Google Ads, Google Analytics, amoCRM, Авіто, Bitrix24 та ін.);
  • деталізація зібраних даних з більшості необхідних параметрів, серед яких