Найкращі міста для переїзду заради роботи - ТОП-5

Anonim
Соціальна мережа Однокласники спільно з сервісом VK Робота і дослідницьким центром ResearchMe провели онлайн-опитування про те, скільки працездатних росіян хотіли б переїхати в інше місто заради роботи, а також з'ясували топ російських міст для переїзду заради роботи. У дослідженні взяли участь 1 390 користувачів рунету віком від 18 до 35 років: працівники сфер торгівлі, транспорту та зв'язку, промисловості, держслужби, інформаційних послуг, будівництва, ЖКГ, сфери розваг та мас-медіа та інших.

Так за підсумками опитування стало відомо, що 56% користувачів рунета не думають про переїзд на даний момент, трохи більше чверті (26%) хочуть переїхати в інше місто, і 18% поки важко з відповіддю.При цьому, якби респонденти мали можливість працювати віддалено через інтернет, то 63% з них воліли б залишитися у своєму місті, і лише 21% - все одно б поїхали.


У п'ятірку найбажаніших міст для переїзду увійшли Москва, Санкт-Петербург, Сочі, Краснодар і Владивосток. Користувачів залучає у цих містах рівень життя (35%), зарплата (32%), клімат (30%), наявність робочих місць (27%) та можливість швидше побудувати кар'єру (17%).

Згідно з даними сервісу VK Робота, найвищу зарплату у цих містах серед робітничих професій пропонують бульдозеристу, плиточнику та фахівцю з роботи з торговими майданчиками . Так при переїзді до Владивостока можна влаштуватися на роботу бульдозеристом (середня зарплата 139 500 рублів), плиточником (з середнім доходом трохи більше 119 000 рублів) і моряком (отримуючи в районі 100 000 рублів).У Краснодарі фахівці з роботі з торговими майданчиками можуть отримувати в середньому 120 000 рублів, а помічник бурильника – 107 000 рублів. У Санкт-Петербурзі керівник матеріально-технічного забезпечення може отримувати близько 110 000 рублів.

Чверть опитаних (24%) заявили, що шукатимуть роботу в новому місті через соцмережі, більше половини (51%) - що орієнтуються на спеціалізовані сайти з пошуку роботи, і більше третини опитаних (37%) сказали, що також підключать до пошуку друзів та знайомих. При цьому 12% респондентів поки не замислювалися про це питання.

В ОК можна шукати вакансії прямо в соціальній мережі за допомогою сервісу VK Робота в розділі «Робота» в основному меню. Здобувачі можуть вибрати будь-яку з десятків сфер діяльності з різних типів зайнятості: віддалену роботу, роботу на карантині, вакансії вахтовим методом або роботу в іншому місті з подальшим переїздом.

На питання, які основні труднощі респонденти готові подолати при переїзді в інше місто заради роботи, вони відзначають, що готові до довгих розлуок з близькими (36%), що доведеться знімати житло (36%), що вони зможуть претендувати лише на невисоку посаду (22%) і будуть змушені сильно заощаджувати перший час (35%). Також 17% респондентів відзначили, що готові навіть позичити гроші заради переїзду.

Більше половини (52%) з тих, хто мріє переїхати на нове місце, хочуть залишитися жити там назавжди. Але при цьому 43% респондентів заявили про те, що повернулися до рідних країв рано чи пізно. І 5% опитаних поки не думали про це.

Раніше ми писали, що директором з музичних сервісів VK став Андрій Законов.

Джерело: Прес-служба OK