9 реальних способів збільшити відвідуваність сайту

Anonim

Кожний вебмастер-початківець у сфері інтернет-маркетингу стикається зі складною проблемою – як збільшити відвідуваність сайту? Молодому сайту дуже важко вибитися на верхні позиції видачі, навіть якщо бренд має гарну репутацію, а на сайті розміщено якісний та унікальний контент.

Про що мова?


В інтернеті безліч сайтів різних компаній, які з'явилися раніше, і індексація вже буде грати на їх користь. Якщо необхідно розкрутити сайт магазину з продажу одягу, то на запит «купити одяг» вибитися в топ-10 Яндекс або Google майже нереально.Але це не означає, що молодий сайт буде обділений трафіком. Можна досягти високої відвідуваності та, відповідно, прибутку від сайту, якщо підійти до справи грамотно. Ми розглянемо 9 реальних способів, які допоможуть збільшити відвідуваність сайту!

Як збільшити відвідуваність сайту?

1. Структура. Залучити більше відвідувачів можна, якщо грамотно скласти семантичне ядро. До контенту слід включити максимально широкий набір «ключів», що характеризують пропонований товар чи послугу. Така грамотна структура сайту допоможе виділитися серед конкурентів.

2. Робота з контентом. Статті повинні бути не тільки унікальними, читабельними та оптимізованими, а й релевантними. Якщо відвідувач знаходить сайт на запит «шпалери для стін», а там написано про фарбування стелі, то гість сайту залишить сторінку. Тут про конверсію і говорити не варто. Стаття має відповідати на питання статті, бути грамотною, структурованою (логічно пов'язані абзаци, підзаголовки, списки), підкріпленою фотографіями або навіть інфографікою (зараз це цікаво користувачам).

Сьогодні пошукові машини стають все «розумнішими». Вони навчилися відрізняти просто оптимізовані (SEO) статті від релевантних. Інакше кажучи, при видачі враховується як основний ключ, а й «супутники». У цьому простіше розібратися, якщо вивчити LSI.

3. Підключення соціальних мереж. Необхідно створити офіційні групи в соціальних мережах:

  • Facebook;
  • Instagram;
  • Вконтакте;
  • Одноклассники.

Офіційні сторінки повинні бути аналогом магазину: назва, опис товару (послуг), реквізити тощо. Це додаткове розкручування бренду. У соціальних мережах щодня «висять» мільйони людей. Потрібно розсилати запрошення своєї цільової аудиторії, проводити конкурси з подарунками, різні акції, розміщувати новини. Це безкоштовний спосіб збільшити не тільки відвідуваність сайту, але і його популярність!

Можна замовляти рекламу в інших пабликах, які вже мають величезну кількість передплатників. Це обійдеться в копієчку, але воно того варте: трафік зростатиме. Інший варіант - розкручування групи через біржі копірайтингу. Там за невелику вартість можна замовляти позитивні відгуки та пости для створення активності в групі.

4. Email-маркетинг. Багато хто думає, що розсилка рекламних листів електронною поштою вже не працює, хоча статистика показала, що при грамотному підході це збільшує конверсію на 5-10%.

5. Відгуки. Професійних копірайтерів можна залучити і для написання відгуків на Яндекс.Маркеті. Справа в тому, що на частоту відгуків реагують пошукові системи при ранжируванні.

Провести роботи слід і з негативними відгуками, якщо такі є. Не треба відразу ж видаляти їх. Краще вникнути в суть проблеми, зрозуміти, що не сподобалося клієнтам, щоб усунути проблему відразу після виникнення.

6. Є ще один доступний метод залучення відвідувачів - самореклама на вебінарах.

7. Канал на YouTube. Це, звичайно, досить трудомістка справа, але віддача буде забезпечена. Необхідно створити свій канал на YouTube і розміщувати там ролики, наприклад, презентації товару та відеоуроки щодо їх використання. Це і можливість зробити хорошу рекламу своєму сайту, і шанс отримати прибуток від монетизації самого каналу.

8. Платна реклама Тут доведеться витратитися, але це чудовий спосіб залучення цільової аудиторії на сайт. Замовляти контекстну та банерну рекламу можна на РСЯ, Google AdSense, Rotaban. Також можна запустити таргетовану рекламу в Instagram або інших соціальних мережах. Грубо кажучи, слід орендувати місця на тематичних сайтах і розміщувати посилання на свій ресурс. Схожість тематики дуже важлива.Наприклад, якщо необхідно збільшити трафік інтернет-магазину натяжних стель, розміщувати посилання слід на сайті (блозі), присвяченому ремонту.

9. Упор на низькочастотні запити. Під високочастотні запити вже створено величезну кількість контенту, тому упор слід робити на низкочастотные запросы Приміром, «купити натяжна стеля» - високочастотний запит. А «купити плівкову натяжну стелю у Волгограді» - низькочастотний запит.

Швидко розкрутити молодий ресурс, збільшити відвідуваність сайту та дохід можна, якщо комбінувати вищезазначені способи.