Емінем (Eminem) - біографія, фото, особисте життя, дочка, зріст і вагу, слухати пісні онлайн 2019

Anonim

біографія Емінема

Емінем (англ. Eminem, справжнє ім'я Маршалл Брюс Метерс III, англ. Marshall Bruce Mathers III) - американський репер, музичний продюсер і композитор. Один з найбільш продаваних музичних артистів в світі, володар п'ятнадцяти премій Греммі і премії «Оскар» за кращу пісню до кінофільму «8 миля», де він зіграв головну роль.

Емінем, легенда світового репу

Дитячі роки

Маршалл Брюс Метерс III народився 17 жовтня 1972 року в маленькому місті Сент-Джозеф, штат Міссурі, США. Його батьки, Маршалл Брюс Метерс-молодший (нар. 1947) і Дебора Рей (Нельсон) Метерс-Брігс (рід. 1955) були музикантами і грали в ресторанах готельної мережі «Рамада». Вони одружилися, коли Дебори було 15, незабаром вона народила сина.

Дитяче фото Емінема Пологи були важкими і тривалими - вони тривали 73 години і ледь не закінчилися смертю матері. Через півроку після цього батьки Маршалла розійшлися, батько переїхав до Каліфорнії, обзавівся новою сім'єю з двома дітьми - Майклом і Сарою - і про старшого сина зовсім забув. Пізніше, вже підлітком Маршалл намагався зв'язатися з батьком і написав йому кілька листів, але той їх навіть не роздрукував і відіслав назад.

Емінем і його мама Дебора Намагаючись влаштувати своє особисте життя, мати слідом за батьком залишила сина, коли йому ще не було і року, і з 1973 по 1977 роки хлопчика виховувала двоюрідна бабуся Една. Потім Дебора повернулася, але за час мандрів вона встигла призвичаїтися до алкоголю, а пізніше кілька разів приводила додому нових вітчимів, жоден з яких не затримався на тривалий час.

Дитинство Емінема не можна назвати легким Маршалл і Дебора постійно переїжджали з місця на місце, в основному проживаючи у родичів, і рідко залишалися в одному будинку довше ніж на рік. Через кілька років мати народила ще одного сина, Натана. Нарешті, коли Маршаллу було 12, сім'я осіла в передмісті Детройта. Знайомі того часу запам'ятали Емінема як «в цілому щасливу дитину, але замкнутого».

Будинок в Детройті, де пройшло дитинство Емінема Життя на новому місці ускладнювалася тим, що підлітка не приймали місцеві хлопці, в основному чорношкірі діти з робітничих родин. Хлопчика постійно дражнили, він мало не кожен день піддавався нападам і побоям. Згодом ці сумні моменти знайшли відображення в текстах Емінема, зокрема, в пісні «Brain Damage»: «Мене щодня переслідував товстун Де Анджело Бейлі - він був восьмикласником і поводився нахабно, тому що у нього тато боксер».

Емінем в дитинстві і зараз У 1983 році саме цей підліток одного разу так сильно вдарив Маршалла по голові, що той 10 днів пролежав у комі, і лікарі вже майже не сподівалися на його одужання. «Прославлений» в пісні, Бейлі пізніше зізнався в інтерв'ю: «У нас була ціла банда, і ми взяли його в оборот … Ну, знаєте, задирали і все таке. Одного разу ми врізали йому прямо по голові, по потилиці. Коли ми побачили, що він не ворушиться, ми втекли. А потім збрехали і сказали, що він послизнувся на льоду ».

У зонах загального користування: молодший брат Емінема Нейтан

перше творчість

З репом Маршалла познайомив рідний дядько Ронні Полкінгхорн, який був всього на кілька місяців старше нього і став його першим наставником в музиці. «Мій дядько був насправді моїм кращим другом», - з вдячністю говорив Емінем.

Маршалл Метерс і його дядько Ронні (1983 рік) Ронні записав кілька своїх касет для племінника. «І я подумав: чорт, адже це те, що я можу робити!», - згадував артист. Крім репу хлопчикові подобалося складати історії і малювати саморобні комікси. Перший реп-дует підліток створив в 14 років разом з одним Майком Рубі, і тоді ж він придумав собі псевдонім «M & M» (за першими літерами імені та прізвища), який згодом трансформувався в «Емінем». Підлітки регулярно брали участь в місцевих неофіційних змаганнях з фрістайлу. Поступово відвойовуючи собі місце в сфері, яка до цього вважалася стовідсоткової прерогативою чорношкірих, вони набували все більше і більше прихильників.

Юність

Маршалл погано вчився в школі, особливо в старших класах - не тому, що йому не вистачало здібностей, а тому, що навчання його абсолютно не цікавила. Все, що йому було потрібно - це читати реп. Так і не зумівши закінчити 9-й клас, навіть просидівши в ньому 3 роки поспіль в школі імені Лінкольна, у віці 17 років він назавжди покинув навчання.

Зовсім молодий Емінем У 1991 році дядько Ронні застрелився через нещасливе кохання, і для Емінема це стало таким шоком, що він онімів на кілька днів.
Мати юнака, Дебора постійно конфліктувала з ним. Маршаллу з раннього віку доводилося підробляти, щоб допомагати їй утримувати сім'ю, і тим не менш, вона дуже часто виганяла його з дому.У неї був важкий характер, який один з соціальних працівників охарактеризував як «підвищена підозрілість, близька до параної». Проте, в 1987 році вона дала притулок втекла з дому подругу сина Кімберлі Скотт, яка згодом стала дружиною Емінема.

З майбутньою дружиною Емінем познайомився в 15 років. Їй було 12 Пізніше співак оприлюднив інформацію, що Дебора плюс до всього страждала синдромом Мюнхгаузена - психічним розладом, при якому людина вигадує або навмисне викликає серйозне захворювання у кого-то з близьких, щоб самому користуватися підвищеною увагою, співчуттям і допомогою оточуючих. З цієї причини його абсолютно здоровий 9-річний брат Натан цілий рік пролежав у лікарні. Зрештою, щоб припинити це знущання і забезпечити матері кваліфіковану допомогу, Маршалл був змушений свідчити проти неї в суді, а потім він став ростити брата самостійно. Важке дитинство і випробування юності дали сильний імпульс творчості Емінема.

музична кар'єра

У 1995 році Емінем дебютував як професійний музикант в складі групи «New Jacks», а потім, коли вона розпалася, в групі «Soul Intent», де також брали участь його друг Proof і DJ Butterfingers. Невиданий альбом New Jacks + фото молодого Емінема Проте, його більше цікавила індивідуальна кар'єра, і вже в 1996 році він записав свій перший сольний альбом «Infinite». Диск не викликав великого інтересу слухачів, тому що Детройт в той час був уже і так перенасичений хіп-хопом.

Фільм «8 миля» з Емінемом в головній ролі багато в чому автобіографічний Емінем був дуже засмучений провалом свого дебютного альбому, але пізніше він і сам визнав, що його власний стиль до того моменту ще не склався, і той запис була лише пробою пера. До того ж основний ліричної темою цієї роботи були переживання співака про те, як йому виростити новонароджену дочку, маючи дуже мало грошей - на що він отримав відгук: «Може, тобі краще піти в рок-н-рол?» І Емінем зрозумів, що тексти його композицій повинні стати більш різкими, їдкими і з ноткою злості.

Перший альбом Емінема провалився Нове настрій співака призвело до створення нового сценічного образу, свого роду альтер-его під псевдонімом Слім Шейді (Slim Shady). Слім буквально з садистським задоволенням оспівував насильство, наркотики і навіть вбивства, але під цією зовнішньою оболонкою торкався і більш глибокі теми соціальної несправедливості, бідності, любовних і сімейних проблем.
Таким під настрій став його новий альбом «Slim Shady EP», записаний навесні 1997 року. Диск був готовий, але лежав без просування, і Емінем відправився на «Реп-Олімпіаду» - щорічне національне змагання в форматі реп-баттла, яке проходило в Лос-Анджелесі. У цьому найбільшому баттле артист зайняв друге місце, і організатори звернули увагу на талановитого юнака. Eminem - The Real Slim Shady Один з них, Джиммі Айовіна прослухав альбом «Slim Shady EP» і передав його знаменитому реперу і реп-продюсеру Андре Ромеллу Янгу, більш відомому під псевдонімом Доктор Дре. Той відразу взяв Емінема «під своє крильце», і в 1999 році альбом «The Slim Shady LP» був успішно перевиданий і став бестселером: він встиг стати тричі платиновим ще до кінця року і приніс артисту його першу нагороду «Греммі». Пізніше Доктор Дре згадував: «За весь час роботи в музичній індустрії мені жодного разу не траплялося на демо-записах або дисках нічого путнього. Але коли Джиммі поставив це, я відразу сказав: Знайди його, зараз же ». Колеги намагалися напоумити продюсера і застерегти його від роботи з белокожім, тобто «несправжнім» репером, на що він відповідав: «Та мені плювати, будь він хоч фіолетовий. Якщо він добре читає реп, я буду з ним »Емінем був вражений таким поворотом долі, адже Доктор Дре довгі роки був одним з його кумирів:« Я не хотів вести себе як фанат або занадто підлизуватися до нього … Я був звичайним білим хлопчиною з Детройта, і до зустрічі з Доктором Дре я взагалі жодного разу не бачив нікого з зірок ».А в одному з пізніших інтерв'ю артист зізнався, що якби не доленосне участь Доктора Дре і раптовий зліт популярності, то він в принципі був уже готовий впасти у відчай і піти з музики, щоб побудувати кар'єру в якійсь іншій, менш творчої галузі: його дочки був лише рік, і сім'я відчайдушно потребувала стабільному заробітку.

Емінем і Др. Дре стали друзями і партнерами Наприкінці 1999 року компанія «Interscope Records» надала артисту власний лейбл, під яким згодом випускав роботи не тільки він сам, але і дружні йому виконавці, такі як Обі Трайс, 50 ​​Cent, Stat Quo, Cashis, Bobby Creekwater, Yelawolf, групи D12 і «Slaughterhouse», та ін.

Емінем зразка 1998 року Наступний альбом «The Marshall Mathers LP» вийшов в 2000 році, і в перший же тиждень було продано 1 760 000 його примірників. Диск отримав титул самого швидко продаваного в жанрі хіп-хоп, побивши попередні рекорди альбомів «Doggystyle» Снуп Дога і «Baby One More Time» Брітні Спірс.

Ікони американського хіп-хопу Тексти деяких синглів з цього диска викликали серйозну критику за гомофобні забарвлення, а також за образу відомих артистів: зокрема, в композиції «The Real Slim Shady» міститься спірна інформація про сексуальне життя Крістіни Агілери, а в композиції і особливо в випущеному незабаром кліпі «My Name Is» Емінем жорстко спародіював рок-співака Меріліна Менсона, з якому він, однак, полягає в хороших відносинах. Eminem - My Name Is Найбільш неоднозначним став відеокліп на пісню «Stan» - Маршалл обіграв тему своєї раптової популярності, зобразивши божевільного шанувальника, який вбив свою вагітну дівчину і наклав на себе руки. Ця композиція отримала титул «третьої кращої пісні в стилі реп» за версією журналу «Q», а в рейтингу «500 найкращих пісень усіх часів» журналу «Rolling Stone» вона зайняла 296-у позицію. В результаті на 43-й церемонії Греммі Емінем і «Stan» перемогли відразу в трьох номінаціях. Емінем ft. Dido - Stan (повна версія) У 2001 році артист взяв участь у масштабному гастрольному турі «Up in Smoke Tour» разом з Доктором Дре, Снуп Догом, реперами Xzibit і Ice Cube. Слідом за цим він зосередився на випуску наступного альбому «The Eminem Show», який вийшов в травні 2002 року і знову злетів на першу сходинку хіт-парадів. І хоча цей диск також зібрав стала вже звичною критику за «злісний настрій», за образи жінок і за велику кількість брудної лексики, в світі було продано більше 30 мільйонів його екземплярів, і він став найбільш продаваним альбомом 2002 року.

Емінем в молодості Після цього Емінем випустив диск «D12 World» разом з реп-гуртом «D12», а наступний сольний диск «Encore» вийшов в листопаді 2004 року. По загальній думці, ця робота виявилася менш вдалою, ніж попередня: рівень продажів за перший тиждень склав лише близько третини від показників попередніх альбомів. Однією з причин прохолодного прийому став, можливо, більш комічний настрій альбому і м'якші, зовсім не «злі» тексти без звичної жорстокості.

Емінем і D12 Намір Емінема позбутися свого злісного альтер-его Слім Шейді підкреслює і дизайн обкладинки диска, на якій зображений його прощальний уклін. Правда, без насмішок над зірками все-таки не обійшлося: кліп на композицію «Just Lose It» блищить сатирою над Майклом Джексоном. Eminem - Just Lose It Працюючи над альбомом «Encore», Маршалл часто вживав наркотики, а потім кілька заплутався в своїх творчих планах. Після запису цієї роботи він вирішив взяти творчу паузу. Затишшя порушив лише перевипуск минулих композицій в диску «Curtain Call: The Hits» і вихід збірки «Eminem Presents: The Re-Up», в якому артист представив публіці нових музикантів Boby Creekwater і Cashis.

Зловживання наркотиками нагородило репера виразкою У 2007 році Емінем записав пісню «Peep Show» для нового альбому «Curtis» знаменитого репера 50 Cent, а потім знову пропав з музичного життя на цілих півтора року.
Мовчання було перервано в лютому 2009 року випуском пісні «Crack a Bottle» за участю 50 Cent і Доктора Дре; слідом за цим вийшли ще кілька синглів, а вже в травні був нарешті випущений новий повноцінний альбом Емінема "Relapse". Ключовою темою цього диска і його рекламної кампанії послужило позбавлення Маршалла від наркотичної залежності. Сам артист охарактеризував цю роботу як повернення в «старі добрі часи». Ми з Дре знову закрилися в студії, як раніше.Зрештою Дре спродюсує більшість треків з Relapse. Ми знову веселимося … Хай буде так. Альбом був в цілому тепло зустрінутий музичної аудиторією і виявився досить успішним, хоча критика на його адресу була стриманою: «Емінем мав можливість надати своїй музиці нову якість. Те, що він зараз представив - це як і раніше потужно, але вже дуже вузько по формі ». Деякі відзначали, що «… альбом залишає післясмак безрадісною втоми - занадто помітний, щоб він означав повернення артиста в колишню форму».

«Relapce» був зустрінутий з радістю, але «міг би і краще» Втім, і позитивних відгуків було не менше, і альбом приніс артисту ще одну премію «Греммі». В кінці року вийшла друга частина - «Relapse: Refill», до якої увійшли як вже відомі композиції, так і абсолютно нові, в тому числі трек «Forever», виконаний разом з реперами Дрейком, Каньє Вестом і Ліл Вейном. Drake, Kanye West, Lil Wayne, Eminem - Forever В червні 2010 року було випущено ще одне «продовження» - диск «Recovery». Він виявився помітно успішнішим за попередній, і критики нарешті визнали повернення «колишнього» Емінема з його «темним, драматичним бітом», «акробатичними римами фірмової карбування» і «наростаючим якістю злості».

Альбом «Recovery» ознаменував повернення «старого Емінема» Після цього артист записав альбом «Hell: The Sequel» разом зі своїм другом юності репером Royce da 5'9 ", об'єднавшись з ним в дует« Bad Meets Evil »- цим складом вони одного разу вже працювали разом в 1997 році, але тоді їх спільна творчість не отримало широкої популярності. новий же альбом миттєво злетів в хіт-парадах і підніс обох виконавців на новий виток слави.

«Bad Meets Evil»: Емінем і Royce da 5'9 "Наступний альбом« The Marshall Mathers LP 2 »вийшов в серпні 2013 року і став одним з найбільш очікуваних дисків за кілька років. Його називають самим« атмосферним »з альбомів Емінема - він пронизаний духом ностальгії по юності. Для його записи були запрошені багато відомих артистів, причому не тільки репери, а й співаки інших жанрів, в тому числі r'n'b-співачка Ріанна. Диск знову виявився успішним, і навіть найвибагливіші критики не знайшли в ньому недоліків. «Виконання Емінема здається більш живим - більш агресивним і при цьому п лностью усвідомленим - чим все його роботи за багато років »,« Тут такі рими … В цьому альбомі більше рим, ніж багато репери знаходять за всю свою кар'єру ». У 2014 році заснована артистом компанія звукозапису« Shady Records »випустила подвійний збірник« Shady XV ». На першому диску містяться свіжі треки самого Емінема, а також груп з його участю і його друзів:« Slaughterhouse »,« Yelawolf »,« D12 »,« Bad Meets Evil »і ін. Другий диск зібрав всі кращі хіти за 15-річну історію лейблу: тут представлені такі виконавці як Obie Trice, 50 Cent, Bobby Creekwater, Ca $ his і Stat Quo. У 2015 - 2017 роках Емінем випустив кілька хітів: «Campaign Speech», «Kill For You» і т.д.
У 2017 році Емінем працював над новим альбомом «Revival» ( «Відродження») - першим його сольним диском після «The Marshall Mathers LP 2», випущеного в 2013 році. Раніше в 2017 році він випустив відео, на якому зачитав реп з жорсткою критикою президента США Дональда Трампа.

У 2017 Емінем жорстко розкритикував Трампа Емінем випускає власну лінію модного одягу, яку можна придбати через його офіційний сайт. Одна з його останніх колекцій «Camp Shady» містить також екіпіровку для походів і спортивного туризму.

Кар'єра в кіно та інші роботи

Емінем дебютував в кіно, зігравши епізодичну роль в комедії «Мийка» (2001), в якій всі основні ролі виконали його колеги по цеху, в тому числі Доктор Дре і Снуп Дог. Фільм не отримав широкої популярності - критики вважали його «аматорським і не смішним».

Кадр з фільму «Мийка» Найбільш значущою його роботою в кіно стала головна роль в драмі Кертіса Хенсона «8 миля» (2002) за участю Кім Бейсінгер і Бріттані Мерфі. Ця картина розповідає про молодого детройтском репер на прізвисько Кролик, і для Емінема вона багато в чому автобіографічна. Eminem - Lose Yourself (нарізка з «Восьмий милі») Фільм сподобався глядачам, і особливо високих похвал була удостоєна гра артиста: «Геніальність способу Кролика в тому, що він визнає власні слабкості», і робота Емінема - це «чиста магія».Емінем також написав і виконав 5 пісень для цієї картини, включаючи титульну композицію «Lose Yourself», за яку він був нагороджений премією «Оскар». Крім того, за роботу над фільмом він отримав дві премії «MTV Movie Awards» - в категоріях «Чоловічий прорив року» і «Краща чоловіча роль».

Пісня Емінема з «8 милі» отримала «Оскар» Після цього артист знявся в якості камео у фільмі «Кумедні люди» (2009) з Адамом Сендлером і в сьомому сезоні серіалу «Красені», а також озвучив героїв у відеогрі «50 Cent: Bulletproof» і мультсеріалі «Шоу Слім Шейді». «Кумедні люди». Уривок з Емінемом У 2008 році артист видав свою автобіографію «The Way I Am» ( «Я такий, який є»). Він також заснував власний благодійний фонд «The Marshall Mathers Foundation» для надання допомоги дітям з неблагополучних сімей.

Особисте життя Емінема

Маршалл і його шкільна подруга Кімберлі Енн Скотт почали зустрічатися в 1989 році і з тих пір кілька разів розходилися і сходилися знову. 25 грудня 1995 року в них народилася дочка Хейлі Джейд Скотт.

На фото: Емінем і його колишня дружина Кім Скотт Перший час, поки музична кар'єра Емінема не складалася, молода сім'я жила в надзвичайно скрутних матеріальних умовах, і артисту доводилося працювати посудомийником в ресторані, щоб хоч якимось чином зводити кінці з кінцями.

Хейлі Джейд Скотт народилася в 1995 році Пара офіційно вступила в шлюб в 1999 році, але вже в 2001 році розлучилася. В одному з інтерв'ю того часу Емінем поклявся: «Та я швидше сам народжу дитину через пеніс, ніж погоджуся одружитися ще раз».

Своїй дружині Емінем присвятив пісню «Кім», в якій пообіцяв її вбити Проте, в січні 2006 року вони з Кім повторно вступили в законний шлюб, але вже в квітні того ж року знову розлучилися і остаточно розірвали шлюб в грудні. Колишнє подружжя домовилося про спільне виховання спільної дочки Хейлі, і крім того, Маршалл взяв під особисту опіку двох інших дітей, яких він удочерив: Алайн Скотт (племінницю Кім, дочка її сестри) і Уїтні Скотт (дочка самої Кім від іншого чоловіка).

Дочка Емінема виросла і стала красунею В період проміжного розставання з Кім у Емінема були нетривалі стосунки з кількома дівчатами, серед яких таблоїди називають колишню учасницю групи «Spice Girls» Джері Холлівелл, колегу по фільму «8 миля» Бріттані Мерфі, порнозірку Бріттані Ендрюс, співачку Мерайю Кері та ін.

Після розриву з Кім репер не надто ладнає з дівчатами після остаточного розлучення він неодноразово заявляв, що більше не бажає вступати ні з ким в любовні відносини, тому що не може нікому повністю довіряти. Маршалл побоюється, що у жінок можуть бути якісь приховані мотиви для відносин, вони не будуть з ним повністю чесні і не зможуть зберігати вірність. У 2008 році він недовго зустрічався з Трейсі МакНДІ, співробітницею Shady Records, про його подальших відносинах нічого не відомо.
Зведений брат Емінема Натан Кейн, над яким він здійснював опіку, пішов по його стопах і також став відомим репером. З матір'ю у артиста як і раніше складні відносини: вона неодноразово подавала на нього до суду, а потім видала книгу про нього «Мій син Маршалл, мій син Емінем», в якій, зокрема, розповіла, що він все життя страждає біполярним розладом психіки .

Емінем зараз

Літо 2018 завершилося випуском ювілейного, десятого студійника Емінема «Kamikaze», куди увійшли 13 нових треків репера. Один з них, самий останній, увійшов в саундтрек фільму «Веном» з Томом Гарді. Виконавець щедро відсипав критики всім: Мамбл-репу (Lil Pump і йому подібні), не злюбив його минулий альбом музичним критикам, Дональда Трампа, групі Die Antwoord (їх вокалістка Йоланді Фіссер посміялася над його ім'ям в одному з треків), а також своєї колишньої групі D12.
Паралельно з роботою над своїм матеріалом він допомагав співачці Нікі Мінаж із записом її альбому «Queen». Приблизно в той же час Емінем побив свій рекорд по швидкості читання, зачитавши 123 складу за 12 секунд.У композиції Ніки «Majesty» він читав швидше, ніж у власному треку «Rap God».