Датчики - основа антікражних систем в магазинах

Anonim
Чи помічали ви коли - небудь круглі пластмасові датчики, надійно прикріплені до одягу в модних бутиках? Антикрадіжні датчики - це, мабуть, одне з найбільш поширених рішень на ринку систем захисту товару від крадіжок. Використання цих захисних пристроїв допоможе Вам максимально ефективно захистити свій магазин від дій злодіїв і, відповідно, заощадити відчутний відсоток прибутку. Чому саме цей вид захисту вважається найбільш оптимальним рішенням? Основна їхня перевага - захист від крадіжок «в реальному часі». Що це означає? Це означає, що оповіщення спрацює миттєво, при спробі винести неоплачений товар за межі магазину. По-перше, це допоможе оперативно виявити і затримати зловмисника, по-друге, це повністю виключає людський фактор - охоронець, який працює в залі, або стежить за магазином через камери, не "прозевает» крадіжку. По-третє, строгий облік за кількістю дозволить вчасно виявити і припинити злодійство товару співробітниками магазина (так, як не сумно, але виносити товар з роботи - досить поширена практика серед касирів і охоронців в великих супермаркетах).

Широка популярність датчиків і їх повсюдна поширеність в супермаркетах обумовлена, в першу чергу, невисокою вартістю і, в той же час, максимальною ефективністю: по-перше, більшість витратних матеріалів - багаторазові. Отже, Вам не доведеться кожного разу витрачається на закупівлю нових партій витратних матеріалів для протикрадіжних систем. Крім того, багаторазовість дозволяє вести облік кількості проданого товару та, відповідно, виявити і припинити вихід товару з магазину не через касу.По-друге, завдяки їх конструкції магнітних бирок, їх майже неможливо зняти з товару без застосування спеціального пристосування - знімача.

противокражні датчики

Де застосовуються датчики?

Область застосування антікражних датчиків, за великим рахунком, необмежена - різноманітність конструкцій і дизайну дозволяє використовувати захисні датчики для надійного захисту від крадіжок практично будь-якої групи товару. Тим не менш, є дві сфери, де ця технологія отримала найбільш широке поширення - це одяг і елітний алкоголь. Використання датчиків для захисту саме цих груп можна пояснити, по-перше, легкістю обладнання витратних матеріалів - датчики, завдяки масі і габаритам, не зашкодять навіть саму делікатну тканину. Крім того, датчики широко застосовуються в захисті різних аксесуарів, таких, наприклад, як окуляри.

Друга сфера, в якій датчики застосовуються повсюдно - це захист від крадіжок елітного алкоголю. Унікальна конструкція датчика протикрадіжного датчика дозволяє надійно закріпити його на пляшці і знизити до мінімуму можливість крадіжки дорогого напою.

Як працює ця система захисту від крадіжок?

Принцип дії магнітної бирки гранично простий - в залежності від типу, вона закріплюється на товарі за допомогою голок або троса. Міцне кріплення не залишає злодієві можливості зняти їх без використання відповідного обладнання. У разі спроби виносу товару з магазину, антена приймає сигнал від датчика і спрацьовує оповіщення про можливу крадіжку. Залежно від застосовуваної технології, розрізняють три види противокрадіжних бирок.

електромагнітні датчики

Шанс успішного спрацьовування бирки, виготовленої за цією технологією, становить приблизно 70 відсотків. Це досить високий показник, який свідчить про порівняно високою їх надійності. Особливість цієї технології в тому, що вона дозволяє використовувати різні мітки, виключаючи, тим самим, ефект «звикання» системи безпеки до певними показниками.

акустомагнітні системи

Датчики, виготовлені за акустомагнітної технології - одне з найбільш ефективних рішень на ринку. Повсюдна поширеність пояснюється високим коефіцієнтом успішних спрацьовуванням - вони ефективно реагують в 95 відсотках випадків спроби несанкціонованого виносу товару з магазину, мають високі показники захищеності від перешкод - зловмисник не зможе якимось чином заглушити товар або пронести його в клітці Фарадея. Відмітна особливість акустомагнітної технології - вкрай низький відсоток помилкових спрацьовувань. Це пояснюється тим, що система реагує тільки на 4 послідовних аналогічних імпульсу.

радіочастотні датчики

Радіочастотна технологія сьогодні є одним з найбільш часто вживаних рішень. Це пояснюється, в першу чергу, вдалим поєднанням високих показників спрацьовування (90%), досить простим принципом дії і невисокою вартістю.

Яку технологію захисту вибрати, вирішуйте самі, кожна технологія має ряд переваг і недоліків.

Стаття написана за матеріалами магазину протикрадіжного обладнання shop4shop.net.