Що собою являє труба електрозварні ГОСТ 10704-91?

Anonim
Сьогодні труби використовуються в багатьох сферах людської діяльності, а тому і їх різновидів проводиться величезна кількість.

Однак найпоширенішою, популярною і затребуваною з них є труба електрозварні ГОСТ 10704-91. Якщо спробувати перерахувати варіанти її застосування, то сюди увійдуть теплопроводи, будівлі, споруди будь-якого значення (житлові та нежитлові), котельні, металоконструкції і ще багато іншого.

Даний ГОСТ в першу чергу визначає діаметр труби, який варіюється від 10 до 530 мм, а також він визначає вид вироби (кругле), спосіб його виробництва і деякі інші основні параметри. Довжина таких труб для мірного виду не може перевищувати 12, для Немірна - 5 метрів. У той же час для додання виробу додаткових антикорозійних властивостей може використовуватися оцинковка зовнішньої його сторони.

Ще один спосіб захисту труби ізоляція вус, що виробляється з використанням інноваційних технологій і виключно сучасних матеріалів. При проведенні процедури на сталеву поверхню наноситься спочатку грунтове ряд, після спеціальний скріплює матеріал, а потім невеликий, всього близько 2-3,5 мм, шар поліетилену. Така технологія дозволяє збільшити термін служби труб до 30 років, що можна назвати досить тривалим періодом.

Після проведення процедури ВУС ізоляції стійкість поверхні до утворення корозії підвищується в кілька разів, негативний вплив навколишнього середовища зовсім не завдає їй будь-якої шкоди, а температурний діапазон використання варіюється від -20 до +50 градусів. Прокладка будь-яких тепло-, нафто-, газо- та інших видів проводів з труб, що мають такий захист, допоможе заощадити масу грошових коштів на проведення ремонтно-технічних робіт, які не відрізняються особливою дешевизною.

А ось при будівництві, поточному обслуговуванні автомобільних доріг, а також смуг аеродромів найбільшою затребуваністю користується бітум БНД, що захищає полотно від освіти ям, тріщин, провалів і має рідкий або в'язкий зовнішній вигляд. Його назва розшифровується як бітум нафтовий дорожній, що свідчить про використаний для виготовлення матеріалі. Відбувається ж його виробництво шляхом окислення асфальту, гудрону і деяких інших важких залишків, які і забезпечують бітуму настільки високі адгезійні та гідроізоляційні властивості.