Що робити при залиття ноутбука рідиною?

Anonim
Однією з найпоширеніших несправностей ноутбуків є пролиття рідини на клавіатуру.

Любителі інтернет-серфінгу і спілкування в соцмережах з чашкою кави розкажуть як це просто зробити. Відразу варто відзначити, що дана поломка не відноситься до числа гарантійних, тому, навіть якщо ноутбук знаходиться на гарантії, не варто розраховувати на безкоштовне обслуговування.

Що робити, якщо залили ноутбук?

Від правильності дій і швидкості їх виконання буде залежати чи вдасться врятувати «потопельника». В першу чергу необхідно відключити пристрій від мережі і дістати акумулятор. Далі ноутбук перевертається для витікання рідини. Якщо із зворотного боку клавіатури є спеціальна захисна плівка, то шанси на успішне відновлення ноутбука істотно зростають. Зрозуміло, проводити його рекомендуємо виключно у фахівців, вартість цього виду робіт цілком прийнятна для будь-якої моделі ноутбука, в чому дуже легко переконатися - http://noteexpert.ru/brendy/remont-asus/k55a/. Спроби самостійно розібрати ноутбук і почистити його можуть не тільки не увінчатися успіхом, але і додатково нашкодити внутрішніх вузлів.

Важливо! Якщо після витікання води ноутбук включається і працює (що, власне, перевіряти не рекомендується), необхідно все одно здати пристрій фахівцям. В іншому випадку, ноутбук незабаром вийде з ладу, тільки вже з більш серйозними ушкодженнями.

Пошкодження ноутбука при залиття рідиною

Найменшу шкоду пристрою надає звичайна вода, найбільший - кислі соки і сеча тварин. Так, саме домашні тварини (кішки, собачки, хом'ячки) представляють особливо небезпечну групу шкідників портативних пристроїв. При попаданні в ноутбук звичайної води без газу фахівці сервісного центру розберуть і просушать пристрій. Якщо була пролита липка рідина або алкоголь, майстрами використовуються спеціальні хімічні засоби.

При правильних діях користувача можна обійтися заміною клавіатури, а то і зовсім одній професійним чищенням. Найгірше, якщо рідина потрапила на материнську плату. У цьому випадку можливі замикання внутрішніх ланцюгів і незворотні корозійні процеси. Справа в тому, що елементи материнської плати подібно до губки втягують в себе рідину, роблячи процес ремонту все складніше. Тому слід якомога швидше звернутися в сервісний центр. Дізнатися графік роботи московської майстерні можна за адресою http://noteexpert.ru/kontakty/.

Як уникнути пролиття рідини на ноутбук?

Найдієвішим способом є відмова від вживання напоїв біля ноутбука, навіть має водонепроникну клавіатуру. Якщо таке в силу звички неможливо, то необхідно звести ризики пролиття до мінімуму. Для цього склянку з рідиною рекомендується ставити нижче рівня ноутбука. В цьому випадку вода проллється під корпус, а не зверху, що збільшить шанси на ефективний ремонт.