Щоб мікрохвильовка служила довше

Anonim
Мікрохвильова піч - зручний у використанні прилад, який дозволяє дуже швидко і з мінімальними витратами електроенергії розморозити продукти, розігріти або приготувати їжу.

Щоб продовжити термін експлуатації мікрохвильовки, необхідно уважно поставитися до правил її експлуатації.

Установка і підключення

Мікрохвильові печі слід встановлювати на відстані від джерел тепла:

  • батареї;
  • плити;
  • холодильника (тепло виділяється при роботі мотора-компресора).

Крім того, слід враховувати, що робота мікрохвильовки може негативно впливати на холодильне обладнання, тому відстань між даними представниками побутової техніки має становити 40-50 см.

Вентиляційні отвори мікрохвильовки не повинні блокуватися будь-якими предметами, що перешкоджають відведенню тепла. Мікрохвильова піч повинна підключатися до розетки з заземленням. Так як дана техніка погано переносить перепади напруги, рекомендується встановити стабілізатор, або для перестраховки вимикати прилад з мережі після кожного використання.

Правила експлуатації

Мікрохвильову піч забороняється включати з порожньою камерою або недостатньої завантаженням, так як це виводить з ладу магнетрон. Якщо потрібно приготувати, або розігріти мала кількість продуктів (менш 200 грамів), то додатково в камеру необхідно поставити склянку з водою, на розігрів якої підуть незатребувані надвисокі мікрохвилі.

В іншому випадку надлишок електромагнітних хвиль буде руйнувати камеру і негативно впливати на магнетрон. На мікрохвильовці не повинно знаходитися сторонніх предметів, в першу чергу серветок, паперу та інших речей, які можуть бути випадково затиснуті між корпусом і дверцятами при її закриванні.

Крім того, рекомендується уважно стежити за станом гумового ущільнювача, відстежувати можливий перекіс дверцята. При виникненні несправності слід звернутися в сервісний центр Позитрон-Сервіс.

Важливо регулярно очищати робочу камеру мікрохвильової печі. Проблема полягає не тільки в складності видалення неодноразово запечених забруднень. При роботі мікрохвильовки відбувається концентрація електромагнітних хвиль на забруднених ділянках, в результаті чого стінки камери можуть бути сильно пошкоджені.

Вибір посуду та аксесуарів

У мікрохвильовій печі забороняється використовувати посуд з металу, так як він відображає електромагнітні хвилі, в результаті чого виникають електричні розряди, може вийти з ладу магнетрон.

Крім того, електромагнітні хвилі, відбилися від стінок металевого посуду, проходять через скло дверцят і можуть завдати шкоди здоров'ю людей, які перебувають в кухні.

Виняток становлять металеві решітки для мікрохвильових печей з функцією гриля - вони забезпечені спеціальним покриттям, що виключає відображення мікрохвиль.

Також не підходить для використання в мікрохвильовій печі посуд:

  • з сріблення або позолотою;
  • з металлоглазуровкой;
  • зі звичайної пластмаси, яка не призначена для мікрохвильових печей.

Дотримання всіх правил і використання спеціального посуду, дозволить уникнути поломки мікрохвильової печі.

Джерело: http://pozitron12.ru/