Анні Жирардо (Annie Girardot) біографія, фото, особисте життя

Anonim

Біографія Анні Жирардо

Дитинство Анні Жирардо

Анни народилася в Парижі. Її виховувала тільки мама, свого батька дівчинка не бачила ніколи. Мама була за професією акушеркою, через що часто по дзвінку їхала до чергової породіллі. Бувало це і ночами. Анни любила і дуже поважала свою матір, тому хотіла стати на неї схожою. Закінчивши школу, Жирардо продовжила навчання в школі медсестер.
У неї були здібності до медицини, вона вчилася і встигла за цей час виходити малюка, народженого недоношеним, однак мріяла про професію актриси. Зважитися реалізувати себе в цій професії Анни допомогла мама. Вона запропонувала їй спробувати, сказавши, що якщо у неї нічого не вийде, вона зможе повернутися і стати акушеркою. Саме завдяки підтримці матері, Жирардо постала перед приймальною комісією, яка порахувала дівчинку здатної і зарахувала її до консерваторії драматичних мистецтв. Вдень дівчина вчилася, а вечорами вона танцювала в паризькому кабаре «Роз Руж».

Початок кар'єри Анні Жирардо, перші фільми

У 1954-му Анни закінчила навчання. Першим місцем її роботи став театр «Комеді Франсез». Те, що вона туди потрапила - вже було великою удачею. Вона зуміла себе показати на сцені, завдяки чому отримала роль в «друкарська машинка» режисера Жана Кокто. У той же час до неї прийшли перші ролі в кіно. Театр не вітав суміщення зйомок в кіно з грою на сцені, проте в актрисі були зацікавлені, тому їй запропонували підписати контракт на пристойну суму, з обмеженням, що стосуються зйомок в кіно.

Французька актриса Ані Жирардо в молодості Сума контракту була значною, про кар'єру в «Комеді Франсез» могла тільки мріяти будь-яка французька актриса. Анни дуже хотіла спробувати себе в різних амплуа, а це було можливо тільки при зйомках в кіно. Жирардо відмовилася від контракту і початку багато зніматися. Це був 1957 ий рік.
До цього часу Анни вже знялася в декількох картинах. Дебютної для неї стала роль у фільмі «Тринадцять за столом».

Успішна кар'єра Жирардо в кіно, головні ролі

Важливою для кар'єри актриси стала зустріч з відомим режисером Лукіно Вісконті. Він запропонував Анні головну роль у виставі «Двоє на гойдалках». Пройшов рік, і вона знову працювала з ним на зйомках картини «Рокко та його брати».Цей фільм, як і роль зіграна в ньому, стали найкращою роботою актриси. Її героїня - повія Надя, в яку закохуються відразу два брата. Один з них за сюжетом вбиває її.
Дюжина ролей, які Жирардо зіграла в п'ятдесятих роках, були чимось схожі між собою. Найчастіше це були героїні, що заплуталися в житті.
Після ролі Наді пропозиції посипалися одне за іншим. За рік актриса встигала знятися в декількох фільмах, крім цього, грала на сцені. Malina співає з великої французькою актрисою Анні Жирардо! У шістдесятих роках найбільш помітними стали її роботи в таких фільмах, як «Товариші», «Жінка-мавпа», «Таємна війна», «Компаньйон» та ін. Шістдесяті роки були дуже продуктивними. Одночасно актриса встигала працювати в восьми картинах, часто вона знімалася в авторському кіно.
Значущим виявилося поява в житті Анни такого режисера, як Клод Лелуш. Він звернув на неї увагу ще за десять років до зустрічі з Жирардо. Ще тоді він твердо вирішив, що колись вона зіграє в його фільмах. Так і сталося.
Анни довелося працювати і з радянським режисером Сергієм Герасимовим. У його фільмі «Журналіст» вона з'явилася в образі француженки. У фільмі можна чути її хриплуватий голос, який не підлягав дубляжу і, як відзначали глядачі, по-справжньому заворожував.

Анні Жирардо в сімдесяті роки

Жирардо в сімдесятих стала однією з трьох найбільш популярних французьких актрис. Найчастіше її можна було бачити в драмах, де вона з успіхом створювала складні жіночі образи. Вона не просто грала ці ролі, перш за все Жирардо прагнула зрозуміти характери і вчинки, розібратися в суті. Завдяки такому підходу образи, створені нею, були живими і повнокровними, глядачі співпереживали її героїням, ніхто не залишався байдужим. Найбільш помітними роботами цього десятиліття стали ролі, які Анни зіграла в картинах «Померти від кохання», «Стара діва», «Муссоліні і я» та ін.

Криза в творчості Жирардо

Ані Жирардо померла в 2011 році В вісімдесятих роках актриса переживала справжню кризу, вона мало знімалася. Депресія, в якій Анни постійно перебувала, була наслідком неприємностей в сім'ї. Боролася вона з таким станом різними способами, серед яких був, в тому числі, і алкоголь.
Наприкінці вісімдесятих років помер чоловік актриси. У цей період вона вже зуміла впоратися з труднощами психологічного характеру і знову приступила до зйомок, шукаючи сенс життя саме в роботі. Вона зіграла у фільмах «П'ять днів у липні», «Ув'язнені», «Комедія любові» та ін. В той же період вона знову працювала з радянським режисером, зігравши у фільмі «Рут» у Валерія Ахадова.

Останні роботи Анні Жирардо

Починаючи з дев'яностих, Жирардо з'явилася відразу в декількох фільмах, працювала в театрі. Окремо треба відзначити роботу у режисера Клода Лелуша в кінофільмі «Знедолені». Анни створила образ немолодої селянки, за який була удостоєна премії «Сезар».
Починаючи з 2000-го, актриса грала вікові ролі - це мати в кінострічці «Піаністка», Марія в «Вільної жінці», мадемуазель Медельбаум в «Просто друзях». Остання роль була зіграна Анни в 2008-му. Пропозиція надійшла від російського режисера. Актриса з радістю погодилася. Вона в черговий раз зуміла створити образ, що запам'ятовується - образ французької журналістки. Серіал називався «Ділки».

Смерть Анні Жирардо

Під час своїх останніх зйомок актриса вже була сильно хвора. У неї почалася хвороба Альцгеймера. Минуло зовсім небагато часу, і вона переставала дізнаватися близьких, забула Анни і про те, що була актрисою. Спочатку дочка перевезла її в особняк, який знаходився в п'ятдесяти кілометрах від Парижа. Саме там актриса доживала віку, будучи прикутою до інвалідного крісла. Анні Жирардо. Легенди світового кіно Хвилини просвітлення бували все рідше. Лікарі порадили визначити її в клініку, так як Жирардо була потрібна спеціалізований догляд. Будинки забезпечити необхідні умови було б неможливо. Так актриса опинилася в клініці.
Геніальна Жирардо померла в останній день зими 2011-го року.

Особисте життя Анні Жирардо

Анни вийшла заміж за італійського актора Ренато Сальватори, з яким познайомилася на зйомках значимого фільму в своїй кар'єрі - «Рокко та його брати». У ньому вона хотіла знайти сильного чоловіка, знайти підтримку, чоловіче плече. Актриса ніколи не бачила батька, тому підсвідомо шукала справжнього чоловіка. Саме таким вона бачила Ренато. Вони офіційно зареєстрували шлюб, а скоро народилася їхня дочка Джулія. Протягом трьох років Анни жила в Римі, була щаслива, стала справжньою італійкою. Знімалася в той період вона не багато, так як намагалася більше часу проводити з дочкою і улюбленим чоловіком.
Незабаром Сальватори став зловживати алкоголем, відносини псувалися. Анни повернулася в Париж, де знову багато знімалася, лише наїздами буваючи в Римі. Так йшли роки. Ренато і Анни жили окремо, в різних країнах, проте їх шлюб не був розірваний. Тривало це аж до смерті Ренато Сальватори. Він помер 1988-го року.
Лола і Ренато - онуки Жирардо.