Чим Ієшуа відрізняється від Ісуса

Anonim

Різниця між Ієшуа і Ісусом

В християнському світі з ім'ям Ісуса Христа пов'язують місію Сина Божого, який став на землю, щоб врятувати людство від духовної загибелі і вказати людям шлях до Богу. Однак прихильники іудаїзму, ісламу та деяких сучасних релігійних течій, що виникли на основі християнства, вважають, що це ім'я спотворено і невірно відображає початковий сенс, який полягав в іудейському імені Ієшуа.

Зміст статті

  • Визначення
  • Порівняння
  • Висновки Topinfoweb.com

Визначення

Ієшуа - поширене іудейське ім'я, яким при народженні був названий Син Божий, який проповідував нову християнську релігію і поплатився за це життям. Ім'я Ієшуа вживається в давньоєврейських першоджерелах, що містять християнське вчення і опис земного життя Месії.

Ісус - закріпилася в християнстві західного і східного обрядів грецька інтерпретація єврейського імені Ієшуа. Ім'я Ісус в християнській релігії відомо як один із символів триєдиного Бога. У цьому значенні воно набуло поширення в європейських мовах і утвердилося в формі, відмінній від тієї, в якій вживається на івриті.

до змісту ↑

Порівняння

Ім'я Ієшуа в давньоєврейською мовою має значення рятівник, посланий Богом . Воно повністю відповідає меті, з якою, за біблійними переказами, Син Божий з'явився людям і пройшов свій земний шлях.

Опис життя і діянь Ієшуа в євангелійської текстах стало частиною Нового Завіту, завдяки якому християнське вчення набуло завершеної форми і структурну цілісність.Деякі фрагменти Євангелій були переведені з івриту та арамейської мови, але велика частина текстів створювалася на грецькому - найпоширенішому мовою спілкування ранніх християн. Цим пояснюється зміна звукового складу в імені Ієшуа: більш зручною у вимові для європейців виявилася форма Ісус.

Подальші переклади Біблії з грецької мови на мови романської та слов'янської груп зберегли написання Ісус.

В иудаистской і ісламської релігійної літератури ім'я Ієшуа залишилося без змін. Місія цієї релігійно-міфологічної особистості, за переконаннями ортодоксальних іудеїв, інша, ніж її сприймають християни. Ієшуа - пророк, послідовник Мойсея, що несе людям слово Боже.

В християнстві Ісус - Син Бога, Спаситель, власною кров'ю окупив гріхи роду людського.

до змісту ↑

Висновки Topinfoweb.com

  1. Ієшуа - древнє єврейське ім'я, яким був названий посланник Бога на землі, що з'явився, щоб проповідувати Слово Боже.
  2. Ісус - форма імені Ієшуа, яка виникла при перекладі на грецьку мову і закріпилася в інших європейських мовах як ім'я Сина Божого, посланого на землю для порятунку людства.
  3. Ім'я Ієшуа без змін зустрічається в иудаистских і ісламських релігійних текстах.
  4. Ісус Христос для християн - живий бог, що поєднує в собі всю повноту людської природи і божественної сутності.