Чим відрізняється молитва від змови

Anonim

Різниця між молитвою і змовою

Кожен бажає, щоб його доля складалася благополучно. Успіх у справах, зустріч другої половинки, позбавлення від хвороби, подолання фінансових проблем - про все це хтось серцево молиться, інші ж вважають за краще вдаватися до змов. Що являють собою два згаданих кошти? Які результати тягне їх застосування? Чим відрізняється молитва від змови? Спробуємо в цьому розібратися.

Зміст статті

  • Визначення
  • Порівняння

Визначення

Молитва - звернення від душі до Бога або святим, яке може бути проханням, подякою, славослів'ям або покаянням.

Змова - магічний текст, розрахований на отримання бажаного. Нерідко супроводжується якими-небудь ритуальними діями.

до змісту ↑

Порівняння

Відразу варто відзначити, що мова йде про двох непримиренних протилежностях, які асоціюються зі світлом і темрявою. Відмінність молитви від змови полягає в тому, що тільки в першому випадку відбувається пряме звернення віруючої людини до Господа, щира розмова з ним. Можна також молитися до Богородиці або святих.

В змові ж нерідко присутній звернення до міфічних істот, духам, воді і т. Д. Подібне заклинання, якою б нешкідливою ні було прохання, є за своєю суттю спілкуванням з бісами. Хоча часто це дуже вміло завуальовано. Наприклад, в такі тексти можуть вплітатися деякі рядки, запозичені з православних джерел, або згадки Христа.

Молитва передбачає цілковиту довіру своєї долі волі Всевишнього. Не забороняється розповідати про власні потреби і про щось просити, але чи здійсниться це насправді, розповідає тільки Бог. Адже не будь-яке виконання бажання може виявитися корисним для подальшої долі людини.

Змова ж для того і вимовляється, щоб отримати своє в обов'язковому порядку. Переслідувана мета тут не узгоджується з волею Бога і думкою про вічне спасіння. Мало того, тільки в цьому випадку прохання може бути злий, абсолютно не відповідає заповідям, яких дотримуються віруючі люди. Наприклад, змова іноді читається з метою помститися ворогові або дістати чужого чоловіка.

У чому різниця між молитвою і змовою? У тому, що звернення до Господа як до мудрого Отця завжди є позитивним. Головне, молитися від душі, можна і своїми словами. Змова ж далеко не нешкідливий. Адже від нечистої сили реальної допомоги не дочекаєшся. Навіть якщо мета досягнута, це не означає, що в подальшому не буде розплата. Ставлення Церкви до всяких заклинань і змов строго негативне.