У 2012 році люди перестануть старіти

Anonim
Протягом найближчих двох років вчені завершать розробку еліксиру молодості. . До недавніх пір еліксир молодості був лише поняттям, яке часто вживалося в міфології і фантастиці. Що брали його герої казок і легенд позбувалися від всіх негативних наслідків старіння і назавжди зупиняли процес деградації систем людини. Звичайно, мало хто з нас відмовився б від «молодильні яблук» в реальному житті, але до сих пір всі надії на винаходи еліксиру молодості не виправдовувалися.
Однак наука не стоїть на місці. За словами американського вченого Нира Барзілай з коледжу медицини Нью-Йорка, еліксир молодості буде доступний для випробувань уже в 2012 році. На думку Нера, наша генетична спадковість має найбільш важливе значення у визначенні того, наскільки молодо ми виглядаємо і наскільки міцним є наше здоров'я. На нашій планеті зараз живе чимало людей, чий вік перевищив 100 років, які зберігають прекрасну форму і можуть водити машину, займатися творчістю і навіть працювати. На думку вченого, це є свідченням того, що у людини як у біологічного виду є здатність жити більше ста років і запобігати розвитку смертельно небезпечних захворювань. У довгожителів є особливий вид генів, які перешкоджають розвитку серцевих захворювань і раку. Значить, для того щоб лікувати людей від старіння, необхідно виділити з ДНК ці гени і застосовувати їх для приготування еліксиру молодості.
Безсмертя вчені поки не обіцяють, але сповільнювати старіння почнуть вже через кілька років, після циклу експериментів. Результатом такої роботи буде створення таблеток або сиропу, які для омолодження організму треба буде приймати кожен день, починаючи з 50-річного віку.