Які бувають каркасні будинки?

Anonim
Простота складання, мала трудомісткість і невелика вартість - ці переваги роблять все більш популярними каркасні будинки серед російських забудовників. І якщо Ви направили свій погляд, при виборі проекту, в сторону каркасного будівництва, не погано б було розібратися, які бувають каркасні будинки.

По суті технології будівництва каркасного будинку діляться на два основних типи; 1.Каркасно-щитові або панельні, і 2. Каркасно-рамкові. Ці два основних типи всередині себе діляться ще на види. У цій статті ми спробуємо, коротко, розповісти про них.

Каркасно-щитові будинки виготовляються у вигляді каркаса обшитого з двох сторін плитними матеріалами, покладеним в них утеплювачем і комунікаціями. Виробляються в заводських умовах, на будмайданчик надходять в готовому для монтажу вигляді. У панелях вже виконані отвори, встановлені згідно з проектом. Перевагами такого виду каркасного будівництва є швидкість зведення будівлі на будівельному майданчику за рахунок високої заводської готовності панелей. До недоліків можна віднести необхідність використання спецтехніки для монтажу панелей, що, безсумнівно, веде до подорожчання будівництва, вартість таких каркасних будинків вище відсотків на 20 по відношенню до каркасно-рамковим домівках. Заводська технологія виготовлення панелей накладає певні обмеження на архітектурні рішення.

SIP-панель - це пінополістирол обклеєний з двох сторін плитами ОСП. З таких панелей виконуються стіни, підлоги і перекриття каркасно-панельного будинку. Панелі виготовляються на заводі за проектом, але не такі великі, як у випадку з каркасно-щитовими будинками і тому можливий монтаж без застосування спецтехніки. За архітектурним рішенням такі ж обмеження, як і з каркасно-панельними будинками.

Рамкова технологія.Цей метод будівництва каркасних будинків найзручніший і вигідний для самостійної споруди. Каркас збирається з дощок, як правило, товщиною 50 мм. і обшивається безпосередньо на фундамент. Не потребує вантажопідйомної спецтехніки для монтажу. Конструктивно-архітектурні рішення обмежені лише фантазією забудовника. До каркасно-рамковим домівках відносяться і вдома виконані фахверковим методом. Каркас такого будинку виконується не з дощок, а з бруса, як правило, клеєного товщиною від 150 мм. Фахверкові будинки мають давню історію, що йде ще з середньовіччя. Каркас з бруса заповнювався саманом, цеглою, камінням рідше деревом. В сучасних фахверкових будинках каркас частіше заповнюється склопакетами, що робить їх повними повітря і світла.

Вивчивши всі достоїнства і недоліки перерахованих методів будівництва каркасних будинків, Ви зможете зробити правильний вибір під Ваші умови будівництва власного каркасного будинку.