Стало відомо ім'я власника «Крику»

Anonim
Хто заплатив шалені гроші за картину Едварда Мунка «Крик»?
Твір кисті норвезького художника Едварда Мунка «Крик» купив американський бізнесмен і колекціонер з Нью-Йорка Леон Блек (Leon Black). Його покупка побила всі рекорди на аукціоні Sotheby's в травні 2012 року. Він віддав за картину 119,9 мільйона доларів. Торг тривав лише 12 хвилин, при цьому ціна зросла зі стартових 40 мільйонів доларів майже в 3 рази. Решта три варіанти «Крику», написаних Мунком, знаходяться в музеях. Сам покупець теж входить до ради директорів найбільших американських музеїв - Метрополітен і Нью-Йоркського музею сучасного мистецтва.

Аукціон Sothebys До речі, Леон Блек і раніше збагачував аукціони. У 2009 році він купив на аукціоні Christie's малюнок Рафаеля «Голова музи» за рекордні в тому році 47,9 мільйона доларів. У 2006 він теж сильно витратився, купивши разом з главою косметичної імперії Роналдом Лаудером (Ronald Lauder) роботу німецького експресіоніста Ернста Людвіга Кіршнера «Вулична сцена в Берліні» за 38 мільйонів доларів. Його колекція оцінюється приблизно в 750 мільйонів доларів. У ній є малюнки Рафаеля і Ван Гога, акварелі Тернера, роботи Енді Уорхола.
Що ще зберігається в будинку Блека в Нью-Йорку невідомо, так як він не виставляє своє надбання для публічного перегляду, як це прийнято серед інших колекціонерів. Можливо, в колекції знайдуться і найнесподіваніші речі, так як сьогодні покупки можна робити навіть по Інтернету. Наприклад, інтернет-магазини побутової техніки здатні запропонувати такий асортимент, яким позаздрить навіть музей сучасного мистецтва.При цьому покупець-онлайн завжди зможе зберегти інкогніто і приховати своє ім'я від настирливих папарацці.

Леон Блек (Leon Black) Блоггер Рінат Макаров в своєму Твіттері пише: «Вся справа в наявності дуже (!) Великих грошей, незабезпечених товарно. Відповідно, їх кудись необхідно вкладати, що і приймає такі збочені форми ».
Можливо, з такої точки зору більш розумним було б прикупити побутову техніку - по крайней мере, в господарстві знадобиться.