Сергій Чиграков біографія, фото, особисте життя, слухати пісні онлайн 2019

Anonim

Біографія Сергія Чігракова

Сергій Чиграков - це популярний радянський і російський музикант, найбільш відомий сьогодні як лідер групи «Чиж і Со». В його репертуарі є безліч чудових пісень; багато композицій музиканта вже давно придбали народний статус. Саме тому розповідь про творче становлення нашого сьогоднішнього героя представляється настільки цікавим. Адже Сергій Чиграков уже давно став в Росії культовим персонажем.

Ранні роки, дитинство і сім'я Сергія Чігракова

Сергій Чиграков з'явився на світ 6 лютого 1961 року в місті Дзержинськ Нижегородської області. Його батьки були звичайними робітниками і, як і багато інших жителів даного міста, були тісно пов'язані з хімічною промисловістю.

Сергій Чиграков своє прізвисько Чиж отримав ще в молодості Можливо, саме місто Дзержинськ багато в чому і визначив творчий шлях нашого сьогоднішнього героя. Він ріс серед простих хлопців, захоплювався гітарної музикою і вже з дитячих років щосили «лабал» біля свого під'їзду композиції Олександра Градського. Бачачи тягу молодшого брата до творчості, старший брат Сергія - Володимир - запросив його в свою групу. Згодом вони часто виступали разом. Володя був солістом, а Сергій грав на гітарі, час від часу замінюючи інших музикантів. Характерно, що своє прізвисько «Чиж» наш сьогоднішній герой також отримав у спадок від старшого брата. Спочатку цим прізвиськом все називали Володю, проте згодом воно плавно перекочувало до Сергія.
Що стосується музичної освіти, то його Чіграков-молодший отримував відразу в декількох закладах. Ще в Дзержинську артист закінчив музичну школу по класу акордеона, а потім став займатися ще й в музичному училищі. Характерно, що під час навчання в останньому із зазначених закладів Сергій Чиграков був навіть відрахований за прогули. Однак згодом зумів відновитися і навіть закінчити училище з відзнакою. Сергій Чиграков «Про баб» У 1982-му році наш сьогоднішній герой переїхав до Ленінграда, де став займатися в державному інституті культури (ЛДІКМ). У цьому місці артист закінчив кафедру оркестрового диригування по класу «Акордеон і оркестрове диригування». Після цього Сергій Чиграков відправився по розподілу працювати в культосвіт, де значився на кафедрі народних інструментів.
У період з 1983-го по 1985-й майбутній відомий музикант проходив строкову службу в армії. У період служби в Вентспілсі, незважаючи на сувору заборону начальства, продовжував грати на гітарі, виступати і писати пісні.

Кар'єра музиканта Сергія Чігракова

Після повернення з армії Сергій перейшов в джазову студію Ленінградської консерваторії, де став виступати в якості барабанщика. На цій посаді він пропрацював близько року, а після цього повернувся додому в рідне Дзержинськ. У цьому місті наш сьогоднішній герой став працювати учителем музики в середній школі №33, а також підробляти, виступаючи на весіллях з циганськими ансамблями. Інтерв'ю Чіграков У 1986-му, вже ставши досить відомим музикантом в своєму місті, Сергій Чиграков приєднався до дзержинській групі «Група продовженого дня» ( «ГПД»), разом з якою почав виконувати композиції в стилі рок. Характерно, що два роки по тому наш сьогоднішній герой познайомився також з однойменної групою з Харкова, яка справила на нього дуже приємне враження.
Завдяки цьому, в березні 1988-го року Сергій Чиграков пішов з російської групи «ГПД» і приєднався до однойменного українського колективу. Згодом музиканти почали виступати і записуватися разом. Однак під назвою «ГПД» гурт проіснував недовго і придбала найбільшу популярність вже після того як стала називатися «Різні люди».
У перший час лідером і головним композитором колективу був відомий український музикант Олександр Чернецький. Але в певний момент він тяжко захворів, а тому на деякий час вибув з творчого процесу. В результаті роль лідера групи взяв на себе Сергій Чиграков. Згодом два талановитих музиканта часто писали пісні разом.

Чиж і Компанія

Разом з групою «Різні люди» Чиграков записав кілька альбомів (студійних і концертних), а також об'їздив з концертами багато міст України, Білорусі та Росії. Все складалося досить вдало, проте в певний момент російський музикант почав думати про сольній творчості.В результаті Чіграков покинув колишній колектив і деякий час виступав окремо. Однак незабаром сольний проект нашого сьогоднішнього героя став «обростати» новими музикантами і плавно трансформувався в нову групу, яка отримала назву «Чиж і Со».

Сергій Чиграков на сьогоднішній момент одружений втретє В рамках даного проекту Сергій Чиграков придбав найбільшу популярність. Уже в середині дев'яностих років група записала кілька непоганих альбомів, багато композицій з яких згодом придбали культовий статус. Пісні «Про любов», «Вічна молодість», «Ось куля просвистіла», а також деякі інші дуже скоро стали справжніми хітами серед пострадянської молоді. З плином часу деякі з них і зовсім перетворилися на своєрідні символи дев'яностих і тієї далекої епохи.

Сергій Чиграков в даний час

Разом з групою «Чиж і Со" Сергій Чиграков записав шість студійних альбомів. Після цього наш сьогоднішній герой записав також два сольні альбоми, однак разом з колишнім колективом групи музикант нерідко продовжує виступати і сьогодні. Ансамбль продовжує своє існування, однак через сольної творчості багатьох своїх учасників збирається в даний час не так часто, як раніше.
Паралельно з цим Сергій Чиграков плідно співпрацює з іншими колективами. Зокрема, в кінці двохтисячних музикант виступав разом з талліннською групою Avenue, а згодом також брав участь у записі композицій єкатеринбурзькій групи «Ромаріо».

Особисте життя Сергія Чігракова

У житті Сергія Чігракова було три дружини. Першою дружиною артиста була шкільна вчителька на ім'я Марина, яка народила музикантові сина Михайла. Після цього наш сьогоднішній герой був одружений з жінкою на ім'я Ольга, від якої у нього є дочка. В даний час Сергій Чиграков перебуває у шлюбі з третьою дружиною - Валентиною. У шлюбі з нею у Сергія народився син Микола.