Які шрифти вибрати для сайту?

Anonim
Підбір шрифтів дуже важливий при розробці сайту. Грамотно підібраний шрифт зробить ваш сайт приємним для перегляду. Якщо ж текст буде різати око, гість піде з сайту дуже швидко і не повернеться ніколи.
З усього різноманіття шрифтів необхідно вибирати саме той, який підходить для вашої тематики. Підбір шрифту входить в обов'язки будь-якого веб-дизайнера.

типи шрифтів

Шрифти діляться на два типи: із зарубками і без них. Шрифти із зарубками (наприклад, Times New Roman) рекомендується використовувати в тих випадках, коли необхідно викликати в читача емоції. Психологи пояснюють це тим, що шрифти із зарубками нагадують нашій свідомості рукописний або надрукований на машинці текст. Такий шрифт цікавіше читати. Зарубки дозволяють погляду чіплятися за букви, в результаті прочитання тексту із зарубками займає менше часу, ніж тексту без зарубок.
Шрифти без зарубок (Arial) застосовуються в строгому діловому листуванні або урядових звітах. Це сухий офіційний тип шрифту. Його не рекомендується використовувати на розважальних порталах. Однак шрифт без зарубок більш зрозумілий користувачеві. При прочитанні такого тексту не виникає питань або сумнівів.

Для тексту на сайті потрібно використовувати добре читаються шрифти Також існують геометричні типи шрифтів і рукописні.
Геометричними шрифтами називають типи шрифтів, виконаних в строгій манері. Всі кути і лінії таких букв намальовані як по лінійці. Строго, чітко, правильно. Цей тип шрифтів також позбавлений емоцій.
Рукописні шрифти найбільш приємні для сприйняття. Текст написаний від руки, шрифт розмашистий і вільний. Це можна побачити в діловому листуванні, наприклад. Текст створює відчуття довіри і близькості, знімає перешкоди і офіціоз.
Варто враховувати, що спеціальні типи шрифтів, особливо графічних, можуть неправильно відображатися або недопустимими. Наприклад, сайти розроблені на Бітрікс мають власний набір шрифтів, і нові потрібно додавати додатково.

Кращі шрифти для сайту

Незвичайні шрифти із зарубками можуть привернути увагу людини до тексту і змусити його прочитати написане кілька разів.Цей прийом широко застосовується при створенні друкованої реклами: візитки, буклети, ресторанні меню.
Прикладом геометричних шрифтів є Helvetica, Futura, і Gotham. Букви в них, як ніби вирубані сокирою. Чіткі суворі лінії, прямі і геометрично правильні кути. Такий шрифт підходить для сайтів офіційних організацій: банків, страхових компаній.

Занадто велика кількість шрифтів на сайті відволікає і плутає користувача Більш цікавими є рукописні шрифти. Їх застосовують в особистому листуванні або в тих сферах, де важливо налагодити з клієнтом близький довірчий контакт: адвокатські контори, магазини нижньої білизни або кабінет приватного лікаря. Відомі веб-студії в Москві рекомендують застосовувати рукописні шрифти для залучення уваги гостей.

Які шрифти не використовувати

Для сайту краще вибирати один загальний шрифт. Допускається використання двох різних шрифтів. Шрифт без зарубок - для заголовків, шрифт із зарубками - для основних текстів. Зайве складні шрифти з великою кількістю елементів погано читаються і їм краще віддати перевагу більш прості варіанти. Шрифтів, в яких окремі літери можна сплутати між собою, краще однозначно уникати.
Редакція зазначає, що якщо на сайті застосовується багато різних шрифтів, букви в різних текстах не схожі або написані по-різному, користувач плутається в тексті і не запам'ятовує основну інформацію.