Вчені винайшли 3D-принтер, «друкує» квазіжівие тканини

Anonim
Відомі британські вчені винайшли тривимірний принтер, здатний "надрукувати" матеріали, які нагадують за своїми властивостями справжні живі клітини або тканини, в тому числі здатні здійснювати і м'язові скорочення.
Хаган Бейлі зі своїми колегами створили найперший прототип квазіжівой тканини, експериментуючи з деякими мікроскопічними каплямі- "клітинами". І кожна ця клітина являє собою особливий мікро-кулька з води, розмір його становить 50 мікрометрів. Він покритий молекулами жирів, які нагадують за своєю структурою головні компоненти клітинної мембрани. Футболки Mountain з 3D-зображенням
Варто сказати, що сьогодні взагалі технічний прогрес зовсім не стоїть на місці, і 3D-технології вже застосовуються у виробництві одягу. А купити майку 3d зараз може кожен бажаючий. Ці американські футболки визнані в світі як найякісніші з нанесення тривимірного малюнка і також по глибині фарбування самої тканини.

Вчені винайшли 3D-принтер, «друкує» квазіжівие тканини Як кажуть вчені, такі "клітини" абсолютно стабільні, вони можуть існувати кілька тижнів.
Автори навчилися об'єднувати дані кульки в квазіжівие тканини за допомогою спеціального 3D-принтера, який здатний виготовляти "клітини" з самими різними розмірами, властивостями. Біотехнологи застосовували цей пристрій для збирання багатьох зразків квазіжівой тканини з десятків тисяч клітин.
"Ми не спробували створити матеріали, які на все 100% повторюють тканини тіла, а створили синтетичні структури, які здатні виконувати ті ж самі функції, що їх живі аналоги. Ми вже показали, що можемо створити навіть мережі з десятків тисяч деяких крапель -" клітин ", які з'єднані один з одним. а ці краплі можна друкувати відразу разом з білковими порами, а комбінації з них буде являти собою особливі канали, здатні передати електричні сигнали. Вони нагадують нервові клітини", - говорить Хаган Бейлі з Оксфордського університеті а.

Хаган Бейлі зі своїми колегами створили найперший прототип квазіжівой тканини Таким чином, вчені використовували 2 види мікро-кульок для створення деякого "квітки", поступово стискає пелюстки подібно мускулу. А в іншому випадку пан Бейлі вмонтував в квазіткань систему саме з електропровідних каналів, які виконують роль нервових клітин. Всі вчені вважають, що такі штучні тканини можна тепер застосовувати в якості медичних протезів, які з'єднують пошкоджені органи в людському тілі.
Один з блогерів Твіттера Марс пише: «Вчені не перестають нас дивувати».
На думку редакції, вчені багатьох здивували унікальним тривимірним принтером. Сподіваємося, все, що вони роблять, піде на користь людству.