Пітерські студенти будуть жити в контейнерах

Anonim
СПбДУ збирається закупити модульні будиночки для іногородніх студентів.
Петербурзький державний університет недавно оголосив тендер, який стосується закупівлі модульних будиночків. У них будуть проживати як студенти, так і викладачі. Контейнерні блоки в Європі давно стали чудовою заміною студентських гуртожитків. Вони можуть являти собою і окремо стоять будиночки, крім того, використовуватися для будівництва студентських багатоповерхових кампусів. СПбДУ отримають контейнери взимку, використання їх почнеться в 2013 році на базах студентської літньої практики. У 2012 році влітку модулі ставили на вузівській «Пріладожской» базі, розташованій в п. Ковальське.

Зовнішній вигляд модульного будиночка цілком естетичний Контейнери для СПбГУ повинні мати в довжину 12 і завширшки 3 метри. Площа однієї такої «квартири» становитиме близько 36 кв. метрів. У кожному блоці повинні працювати системи освітлення, опалення та вентиляції. До цього варто додати не менше 5 вікон, дах з подвійним захистом, щоб не було течії. Модулі об'єднають в два двоповерхових гуртожитку, щоб туди входило як мінімум 80 осіб. У будівлі з'явиться загальна їдальня, пральня, аудиторії для занять, технічні приміщення. Чи зможуть ці будиночки пережити російську зиму і стати регулярним студентським житлом, поки невідомо.

Чудове місце для проживання Дуже багато в будівлях нового типу залежить від того, який мікроклімат буде створений всередині житлових приміщень. А для того, щоб його забезпечити, на сайті http://www.ek-air.ru/ можна вибрати різні системи вентиляції, кондиціонування або повітряного опалення. Вони допоможуть створити здорову обстановку в приміщенні будь-якого призначення.

Усередині будиночка приємна обстановка «Цей експеримент - не заради інтересу. На нове будівництво студентських кампусів немає коштів, а існуючі будівлі в більшості своїй не підлягають ремонту. У Санкт-Петербурзі ж вчиться близько 12 000 студентів з інших міст, і гуртожитків для них не вистачає », - цитує Інтернет представника СПбДУ.
Редакція «» сподівається на те, що експеримент з модульними будиночками виявиться успішним.