Аліна Сергєєва - біографія актриси, фото, зріст і вагу, особисте життя, чоловік 2019

Anonim

Біографія Аліни Сергєєвої

Аліна Сергєєва - молода перспективна актриса театру і кіно, яка завоювала широку популярність і глядацьку любов ролями в картинах «Слухаючи тишу», «Квартирантка», «Улюблена вчителька».

Актриса Аліна Сергєєва

Дитинство та юнацькі роки

Аліна народилася і виросла в суворому Челябінську, в простій робітничій сім'ї. З ранніх років вона любила співати і танцювати, добре декламувала вірші і завжди була на перших ролях в дитсадівських ранках. Тому коли дочка заявила, що в майбутньому збирається стати актрисою, батьки не стали перешкоджати і віддали її в школу з театральним ухилом.

Аліна Сергєєва в дитинстві На жаль, у дівчинки не склалися стосунки з деякими педагогами, почалися конфлікти, і їй довелося перевестися в іншу школу. Цього разу батьки вирішили зробити упор на точні науки і записали Аліну в фізико-математичний клас. Але Софії Ковалевської з неї не вийшло - дівчинка відверто нудьгувала на уроках, а іноді навіть засинала. Вона як і раніше мріяла стати актрисою, і з кожним роком це бажання ставало все сильніше.

Аліна Сергєєва в юності Аліна знову повернулася в «театралку» і стала наполегливо готуватися до вступу в інститут. Здавши достроково випускні іспити, вона поїхала в Москву і подала документи відразу в усі провідні театральні вузи столиці.

Студентські роки

Надходження далося їй нелегко - конкурс був величезний, близько 300 осіб на місце. Важко було виділитися серед такої кількості абітурієнтів, але Аліні це вдалося завдяки блатний пісні «Мурка», яку ніхто не очікував почути у виконанні тендітної витонченої дівчини з ангельською зовнішністю і очима переляканого оленяти. На третьому турі Сергєєву запримітив Геннадій Хазанов і взяв її на свій курс в РАТІ.

Аліна Сергєєва в молодості Аліна стала студенткою, оселилася в гуртожитку і зіткнулася з новими труднощами, добре знайомими всім провінціалів, які приїжджають підкорювати столицю. Грошей катастрофічно не вистачало, а заробити було ніде і ніколи через щільний навчального графіка. У складні моменти дівчину підтримував земляк Костя Авдєєв, так виручали рідкісні халтури, в основному новорічні.
Весь інший час Аліна з ранку до вечора пропадала в інституті, не пропускала жодної лекції і репетиції і жадібно слухала кожному слову знаменитих А.Г.Бурова і А.М.Кузнецовой, одних з кращих театральних педагогів Москви.

Аліна Сергєєва на сцені театру З Хазановим у неї з самого початку склалися теплі довірчі відносини; артист до всіх своїм студентам ставився, як до рідних дітей і навіть іноді годував їх в ресторані. Так і пролетіли п'ять років, яскравих і незабутніх, і в 2004 році Сергєєва стала дипломованою актрисою театру і кіно.

Театральна кар'єра

Її дебютною театральною роботою стала непроста характерна роль у виставі «Сексуальні неврози наших батьків», який був поставлений на сцені Центру режисури і драматургії Георгом Жено. Щоб краще вжитися в образ дівчинки з синдромом Дауна, Аліні довелося перечитати безліч книг з психології та вивчити поведінку людей з душевними розладами в психіатричній клініці. Її старання увінчалися успіхом - критики і глядачі високо оцінили її драматургічний талант, і незабаром про Сергєєвої заговорили як про нове явище в театральному житті Москви.Щоб краще вжитися в образ дівчинки з синдромом Дауна, Аліні довелося перечитати безліч книг з психології та вивчити поведінку людей з душевними розладами в психіатричній клініці. Наступна роль Аліни також виявилася досить непростий - їй довелося зіграти відірву-провінціалку зі складною долею в спектаклі Володимира Агєєва «Підемо, нас чекає машина». Але і з цим завданням Сергєєва впоралася блискуче, остаточно закріпивши за собою статус глибокої характерною актриси. Її охоче стали запрошувати інші столичні театри - «Школа драматичного мистецтва», театр на Малій Бронній, театр Антона Чехова. Останнім часом через щільну зайнятість у кіно Аліна стала рідше з'являтися на театральних підмостках. Одна з останніх робіт актриси - Мадлен у виставі «Вечеря з дурнем», де вона виходить на сцену з геніальним Олегом Басилашвілі і зі своїм улюбленим учителем Геннадієм Хазановим.

Кінокар'єра

У 2004 році Аліна дебютувала в кіно, зігравши епізодичну роль в картині «Легенда про Кащее, або в пошуках тридесятого царства». Її перша поява на екрані пройшло непоміченим, чого не можна сказати про другий фільмі - «Слухаючи тишу» (2006). У ньому актрисі довірили головну роль дівчини-провінціалки, здатної чути музику в повній тиші. Глядачі і критики високо оцінили їх акторський дует з Дмитром Мар'яновим, і в 2007 році Сергєєва отримала почесний диплом фестивалю «Вікно в Європу».

Аліна Сергєєва в фільмі «Слухаючи тишу» Наступною помітною роботою молодої актриси стала роль Рити Лесиної в мелодрамі «Квартирантка» (2008). Аліна блискуче зіграла провінційну вчительку, переїхала до столиці і вимушену знімати квартиру у досить неприємного їй спочатку суб'єкта (Сергій Горобченко). Картина мала великий успіх, актрису буквально засипали цікавими пропозиціями, і з тих пір її фільмографія щорічно поповнюється новими яскравими роботами.

Аліна Сергєєва в серіалі «Квартирантка» У 2016 році на екрани вийшов серіал «Улюблена вчителька», в якому Аліна виконала головну роль. Їх акторський дует з Олегом Гааса вийшов настільки переконливим, що багато глядачів прийняли їх кіношний роман за справжній. Аліна Сергєєва і Олег Гаас в серіалі «Улюблена вчителька»

Особисте життя Аліни Сергєєвої

У 2013 році на зйомках серіалу «Я поруч» між Аліною і режисером картини Володимиром Янощук зав'язалися романтичні стосунки. Довгий час закохані намагалися не афішувати свій зв'язок, проте останнім часом в Інстаграме актриси все частіше стали з'являтися спільні знімки з підписами «Чоловік» і «Вовамуж», що наводить на певні думки про новий статус актриси.

Володимир Янощук - чоловік Аліни Сергєєвої

Аліна Сергєєва зараз

У 2018 році Сергєєва знялася в українській мелодрамі «Одна на двох», де її героїні довелося зробити нелегкий вибір між другом дитинства і сином олігарха. А в 2019-му глядачі побачать актрису в ще одній українській картині «Кохання під мікроскопом», де їй знову відведена провідна роль. Аліна Сергєєва в серіалі «Одна на двох»