ТЕС «Полярна» в Салехарді буде побудована в кінці наступного року

Anonim
На даний момент в вічну мерзлоту забиваються палі під фундамент її головного корпусу.
На об'єкті зараз активно будуються адміністративно-побутовий корпус, насосна станція, склади і допоміжні споруди. За словами заступника глави ВАТ "Корпорація Розвитку" Сергія Шіндялова, роботи на будмайданчику "Полярної" йдуть цілодобово. Запуск першого комплексу станції призначено на кінець 2013 року.

ТЕС Полярна У будівництві задіяно понад 300 чоловік і 80 одиниць техніки. Зведення капітальних об'єктів на північних територіях має свої особливості. Змішані вічній грунти вимагають частого використання різних технологій легкої промисловості, а це вимагає додаткової робочої сили і залучення спецтехніки.

Будівництво ТЕС Гвинтові палі пристосовані для будівництва фундаменту як в талих, так і в вічній грунтах. Це елементи будівельних конструкцій, здатні служити в складних кліматичних умовах від 20-ти до 100 років і забезпечувати міцність і довговічність будь-якої споруди.

Роботи ведуться цілодобово «Складнощі, звичайно, є, тим не менш, будівництво ведеться за затвердженим графіком. "Корпорація Розвитку" завершить зведення ТЕС "Полярна" вже в четвертому кварталі наступного року », - цитує Інтернет представника корпорації.
Редакція «» сподівається, що такий важливий об'єкт буде зданий точно в зазначені терміни.