Як швидше обробити 1000 фото, або Adobe Photoshop Lightroom проти Google Picasa

Anonim
Щоб улюблене заняття приносило максимум задоволення і мінімум проблем, слід уважно поставитися до вибору програми, за допомогою якої будуть оброблятися знімки.

До того ж більшість фотографів-любителів тепер вважають за краще оформляти замовлення фотографій через інтернет, - це зручно і швидко. Але обробку завжди хочеться виконати самостійно, тим більше що цей процес досить захоплюючий.

Google Picasa

Google Picasa є досить гарним фото-браузером. Хоча спочатку новачкові система організації каталогів буде незрозуміла, проте звикнути до роботи з Google Picasa можна досить швидко. Браузер безкоштовний, що є безперечною перевагою. При зміні файлів програма створює архівні копії исходника, і до того ж в файли зміни безпосередньо не вносяться. Мінусом вважається трохи мізерна функціональність.

Процес обробки фотографій досить простий. Спочатку слід завантажити об'єкти в програму. Потім доведеться приділити трохи часу, щоб вибрати фото, необхідні для друку. В процесі вибору потрібні знімки позначають зірочкою. Далі відмічені фото фільтрують. Вивчивши Google Picasa без праці можна зробити такі операції, як кадрування під потрібний розмір, підтягування Fill light у недодержаний фото (тіні не будуть «убитими»), використання повзунків Highlights або Shadows, накладання фільтрів Sharpen і Saturation. Часу на обробку всіх фотографій йде близько хвилини і це, безсумнівно, дуже важлива перевага.

Adobe Photoshop Lightroom

Робота з Adobe Photoshop Lightroom починається за аналогією з Google Picasa, але при роботі з цією програмою існує необхідність в створенні нового каталогу в папці з фотографіями.

Оригінали необхідно залишити у вихідній папці, а скопійовані фото помістити в створений каталог. Після приступають до обробки завантажених об'єктів:

  • Установка балансу білого (за допомогою піпетки визначають чистий сірий колір або будь-яка варіація між чорним і білим);

  • Співвідношення кадрування встановлюють 2: 3, а непотрібні деталі обрізають;

  • Явні плями і недоліки замазують за допомогою режиму Heal, 65% Opacity;

  • За допомогою повзунка Recovery прибирають засвічені зони і криві;

  • Коригуючи освітленість необхідно орієнтуватися на гістограму, яка розташована вгорі, слід зазначити, що по краях провалів бути не повинно, правда, цілком гистограмме довіряти не можна - необхідно постійно дивитися в кадр, коли люди просто потрібно недодержати або Пересвет;

  • Для того щоб посилити насиченість, вдаються до використання інструменту Vibrance;

  • Форма зниження шуму в Adobe Photoshop Lightroom представлена ​​вже в готовому варіанті. Використовувати її слід акуратно.

Розробники регулярно додають в програми нові опції, тим самим роблячи їх більш функціональними. Кількість потокових інструментів також постійно збільшується. Якщо уважно стежити за новинками в області обробки фотографій, можна вибрати для себе практично ідеальну програму, яка стане улюбленою.