Альона Апіна (співачка) біографія, фото, особисте життя, слухати пісні онлайн 2019

Anonim

Біографія Олени Апіної

Альона Апіна (в дівоцтві Льовочкіна) - російська естрадна співачка, солістка популярної в кінці 20 століття групи "Комбінація", композитор і поетеса. Її візитною карткою стали хіти: «Електричка», «Ксюша», «Бухгалтер», «Ці місячні ночі» (дует з Муратом Насировим).

Співачка Альона Апіна

Дитинство Олени Апіної

Альона Апіна народилася в російській глибинці. Її тато був простим інженером, а мама працювала продавцем. У сім'ї росла єдина дочка, і, природно, дівчинці батьки мріяли дати все найкраще. І вже в 5 років пішли на поводу у дитини і, незважаючи на скромну зарплату, подарували Олені піаніно.

Аліна Апіна в дитинстві І в цьому ж віці дівчинка почала пробувати себе в якості співачки. Вона збирала всіх домочадців в одній кімнаті, розсаджувала всіх на стільцях і оголошувала номери. Олена не вимовляла «р», тому виходило щось на зразок «Виступає Наодном атіска безпублікі». І одна тільки фраза приводила глядачів в захват.
Трохи пізніше дівчинку відвели в музичну школу. Зараз Олена згадує, що не ходила на заняття, а буквально бігала туди. Не могла дочекатися уроків і домашнє завдання з музики робила в найпершу чергу. В цілому, Апіна вже в тому віці показала дивовижне прагнення до навчання і не властиве дітям настільки юного віку відповідальність, цілеспрямованість і завзятість. До слова, за класом фортепіано сьогоднішня знаменитість була кращою. І вже тоді вирішила, що своє майбутнє пов'яже обов'язково з музикою. Про це мріяла і мама Олени Апіної, яка бажала бачити доньку викладачкою музики в дитсадку, ну далі, в її планах, щоб дочка вийшла заміж за військового.
Альона Апіна після музичної школи закінчила саратовське музичне училище. А потім два довгих роки намагалася пройти вступні випробування до консерваторії. Конкурс був настільки великим, що дівчина без підтримки була майже приречена. І як раз в цей час в житті Апіної стався несподіваний для неї самої переворот.

Олена прекрасна Вона послухала ради близької подруги і пішла вчитися на факультет народного співу. У Олени був досить гарний голос і неповторний тембр, ну а на відділенні народної пісні у неї з'явилася своєрідна «апінская» манера.

комбінація

У 1987 році вона вирішила підробити під час канікул, і тут як раз вийшло так, що продюсер колективу «Комбінація», який збирав нову дівочу групу, почув голос Олени і покликав на роботу. Тут же почалася артистична життя з виступами, гастролями і репетиціями. Факт, але з приходом Олени Апіної група стала незвично популярною. Концерти збирали величезні зали і навіть стадіони. Більш, вже «Комбінація» почала готувати до виходу платівку в Америці. Але тут Апіна вирішила кардинально змінити життя і піти з колективу в сольне плавання.
Як з'ясувалося трохи пізніше, групу Апіна залишила через звичайну лав сторі. У 1991 році «Комбінація» вирушила в Ташкент на гастролі і дівчаток поселили не в готелі, а будинку для літніх людей. Всі старі напередодні узбецького свята слухали цілими днями пластинки з національною музикою. Апіна не витримала такої музичної атаки і влаштувала скандал. В результаті душевні крики закінчилися фразою: «покажіть мені людину, яка не любить артистів і абсолютно не розуміє, що у нас життя гірше, ніж у циган». І їй такого привели.

З улюбленою дочкою Після розмови Апіної і компанії компенсували проживання шикарним вечерею. А додому молодий чоловік і посіяв Олену в машину, поїхав проводжати і поцілував. Вранці артистка зрозуміла, що закохалася. І вже по приїзду в Москву Апіна почала шукати можливість знову зустрітися з звабником. Але він сам знайшов привід і подзвонив. Чи не любителем артистів виявився тодішній продюсер В'ячеслава Малежика Олександр Іраті.

сольна кар'єра

Продюсером Олени Апіної став Олександр Іраті. І він дав їй можливість успішно розпочати самостійну діяльність співачки. Згодом він зіграв важливу роль у творчій кар'єрі, а також особистого життя артистки. Перша сольна пісня під назвою «Ксюша» стала мегахитом. Ця композиція звучала на всіх радіостанціях кілька разів на день, до того ж грала в кожному магнітофоні. І сьогодні багато хто знає її слова, що є доказом того, що «Ксюша» пройшла перевірку часом. Альона Апіна - Вузлики У 1992 році на вінілі вийшла перша платівка Олени Апіної. Вона називалася «Вулиця любові». І альбом якраз починався піснею «Ксюша», а закінчувався не менше знаменитої «Бухгалтер». До речі, слова для шести пісень з «Вулиці любові» написала сама артистка. А вже наступний альбом став плодом спільної роботи Олени Апіної і композитора Аркадія Укупника. Його назвали «Танцювати до ранку». І з цієї платівки пісні досі на слуху у багатьох. Це «Летючий голландець любові», «Леха», «Я тебе у всіх вкраду».
У певному сенсі, прототипом сьогоднішніх російських мюзиклів став спектакль «Ліміту» Олени Апіної. Він був створений разом з Михайлом Таничем і Дмитром Астрахані. Постановка з величезним успіхом пройшла в Санкт-Петербурзі і Москві. До речі, навіть Алла Пугачова написала рецензію, що буває вкрай рідко. Ну а пізніше у вистави з'явилася телеверсія, яка отримала великий суспільний резонанс. І з тих пір популярність Апіної неухильно зростає. Альона Апіна - Яким ти був (1995) Апіної два рази привласнювали звання лауреата премії «Овація», два рази вона була лауреатом престижного фестивалю «Золотий грамофон» і один раз лауреатом премії «Зірка». Багато разів артистка була учасницею фіналу фестивалю «Пісня року». Ну а в 2002 році Олена стала Заслуженою артисткою Росії. До слова, співачка зараз виступає на кращих майданчиках міст Росії і країн зарубіжжя. На рахунку знаменитості концерти в Ірландії, Франції, США, Німеччині, Ізраїлі. Скрізь їй надавали і надають захоплений прийом.

Ролі в кіно

Альона Апіна спробувала себе і в кіно. Їй дісталася головна роль в одній серії російського серіалу «Невідкладна допомога». Ця робота виявилася дуже вдалою, тому новоявлену акторку запросили знятися ще в ряді серіалах, наприклад, «Паралельно любові» (там саундтреком стала однойменна пісня Апіної), «Убити Беллу», «Дівчинка з півночі» і «Провінційні пристрасті». І сьогодні у артистки є привабливі пропозиції від продюсерів кіно, але сама Олена каже, що пісні не змінить ніколи.

Імпровізовані джунглі І в підтвердження своїх слів випускає альбоми. Остання пластика вийшла в кінці 2010 року, який значно відрізняється від всіх колишніх робіт.

Особисте життя Олени Апіної

Саме «видатний твір» Олени Апіної, по її власним визнанням, дочка Ксенія. Мама здатна пожертвувати найвигіднішими пропозиціями і престижними концертами, якщо це на шкоду виховання, освіти і самопочуттю Ксенії. До речі, дівчинка відвідує музичну школу з чотирьох років. І артистка з великою увагою стежить за її успіхами.