Девелопери рекомендують вкладати гроші не в банки, а в квартири

Anonim
Сьогодні розумною альтернативою вкладення коштів в банківські організації інвестори вважають придбання нерухомості, особливо, на первинному ринку. Статдані свідчать, що протягом останніх півтора років втратили ліцензії понад 70 банків. Для клієнтів, сума вкладень яких більше величини, встановленої Агентством по гарантованому страховому відшкодуванню банківських вкладів (700 тисяч рублів), виникає при цьому небезпека втрати коштів. Купівля квартири від забудовника, в цій ситуації, найнадійніший варіант їх збереження і множення.
Придбання нерухомості на початковому етапі будівництва у перевіреного забудовника безпечно і вигідно. Куплену квартиру не доведеться попередньо ремонтувати (на відміну від вторинної нерухомості), а можна відразу здати в оренду, окупити вкладення і отримувати прибуток. Причому девелопери радять купувати квартири з меблями і різних класів комфортності, щоб розширити коло передбачуваних орендарів.
Про доречність та достовірність вкладу коштів в нерухомість свідчать дані про плавний, але стійке зростання цін на житло. У Санкт-Петербурзі, наприклад, середня ціна за квадратний метр житла комфорт-класу за рік збільшилася на 13 відсотків (до 107 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), з початку цього року - вже на 6 відсотків.

Нестабільність банків підвищує доцільність вкладів грошей в квартири З 1 січня в Росії посилено механізм впливу на недобросовісних забудовників - введено обов'язкове страхування відповідальності будівельників перед пайовиками. Тепер, забудовник має право на використання отриманих коштів тільки застрахувавши виконання своїх зобов'язань. Тому при банкрутстві забудовника, учасники пайового будівництва зможуть повернути всі свої вкладені в будівництво гроші.
Редакція може відзначити, що за даними НАФД кількість росіян, які довіряють банкам, рік тому становила 78 відсотків. У поточному році їх число знизилося до 65 осіб зі ста.