Федір Туркін - біографія, фото, сім'я, бізнес, безсмертний Ленінград 2019

Anonim

Біографія Федора Туркіна

Федір Олегович Туркін - голова ради ГК «РосСтройІнвест». З 2010 року почав вести політичну діяльність в санкт-петербурзькому відділенні партії «Патріоти Росія», координував проект з розвитку малоповерхового будівництва «Свій дім». Є засновником громадського руху «Безсмертний Ленінград», входить до Спілки промисловців і підприємців.

Федір Олегович Туркін

Дитинство і сім'я Федора Туркіна. Освіта

Федір Туркін народився і виріс в Ленінграді. Спогади про дитинство часто забирають його в трагічні часи Великої Вітчизняної війни, яка торкнулася і його родини: його дідусь загинув на фронті в 1941 році, бабуся стала заручницею блокади Ленінграда.
З раннього дитинства Федір Туркін мріяв допомагати людям, особливо тим, хто постраждав від нелюдського молоха війни. Не останню роль в становленні його почуття патріотизму і сили духу зіграли батьки. Батько хлопчика, Олег Туркін, був військовим і, що називається, «для душі» грав на трубі. Мама майбутнього підприємця викладала в школі, і в більшій мірі саме вона займалася вихованням сина. Федір Туркін про сім'ю і рідному Ленінграді У шкільні роки Федора сім'ї Туркіна доводилося часто переїжджати через військової кар'єри глави сімейства. Саме в цей час хлопчик буквально закохався в музику. Навчатися їй на професійному рівні у Федора не було можливості, так як у військових гарнізонах просто не було музичних шкіл. Проте, музика супроводжувала його все життя, незважаючи на те, що Туркін пов'язав свою долю зі сферою будівництва, адже, за його словами, архітектура - це застигла музика. Після закінчення школи Федір вступив в ВТУЗ Ленінградського металевого заводу, який успішно закінчив у 1981 році, освоївши спеціальність інженера-механіка.

Кар'єра Федора Туркіна

У тому ж 1981 році Федір Туркін почав працювати в ПО турбобудуванні по профільній освіті. Роки навчання і прикладена старання дозволили починаючому майстрові швидко дорости до старшого інженера. Через кілька років йому запропонували посаду інженера-технолога на ВНДІ електрозварювального устаткування, де Туркін трудився аж до 1988 року, поки не вирішив зайнятися підприємницькою діяльністю.
З 1988 року Федір Туркін, незважаючи на відсутність досвіду роботи в будівельній індустрії, спільно з дружиною займався організацією ремонтних робіт на невеликих площах. За 10 років роботи їх невелика компанія завоювала довіру і отримала широку популярність в Санкт-Петербурзі.
Тому в 2001 році Туркін прийняв рішення «підвищити ставки» і вклав кошти в будівництво житлових будинків. У 2002 році він очолив компанію ЗАТ «РосСтройІнвест», зробивши лейтмотивом її діяльності щасливе майбутнє потенційних клієнтів.

Компанія Федора Туркіна - надійний гравець ринку петербурзької нерухомості Одним з перших проектів став 35-поверховий будинок в Рибальському під назвою «Князь Олександр Невський». Всі назви до житлових комплексів підбираються індивідуально: зі слів бізнесмена зрозуміло, що часто вони приходять до нього самі, по дивним збігом обставин. Так, наприклад, комплекс «Сунична галявина» отримав назву з пісні «Strawberry Fields Forever» улюбленої групи бізнесмена «The Beatles».А іноді назви - пряма асоціація з місцем розташування комплексу, як, наприклад, «Стара фортеця» на Оборонній вулиці.

«Утренняя звезда», один з проектів компанії «РосСтройІнвест» У 2010 році Туркін став членом партії «Патріоти Росії». А в 2012 році бізнесмен був удостоєний звання «Почесний будівельник Росії».
Будучи главою однієї з найуспішніших будівельних компаній Петербурга, Федір Туркін не забув про свого головного захоплення - музиці. Щомісяця за його ініціативою для співробітників фірми проводяться творчі вечори за участю акторів і співаків з петербурзьких театрів і філармоній.

Федір Туркін та «Безсмертний Ленінград»

Федір Туркін - не тільки успішний підприємець; важливу частину його життя становить громадська діяльність. У 2016 році він став ініціатором створення патріотичного громадського руху «Безсмертний Ленінград». За його словами, проект, який став закономірним продовженням всеросійського руху «Безсмертний полк», покликаний зберегти пам'ять поколінь ленінградців. Федір Туркін про створення проекту «Безсмертний Ленінград» На сайті громадського руху «Безсмертний Ленінград» ведеться перепис блокадних доль. Кожен, хто став свідком тих трагічних 872 блокадних днів, кожен, у чиїй родині з покоління в покоління передаються спогади про блокаду Ленінграда, може зв'язатися з волонтерами руху, щоб додати ще одну сторінку в історію безсмертного міста-героя.

Федір Туркін на ході «Безсмертного полку»

Особисте життя Федора Туркіна

Федір Олегович Туркін одружений. Його дружина, Ніна Абрамівна Креславская, є співвласницею ЗАТ «РосСтройІнвест».

Федір Туркін та його дружина (в центрі) на святі для дітей Донбасу Вільний від бізнесу і політики час Федір Туркін приділяє музиці. Не так давно він представив глядачам Санкт-Петербурзької консерваторії свої музичні творіння, які публіка прийняла із захопленням. В одному з інтерв'ю Туркін зізнався, що пише музику з дитинства, ноти буквально приходять в його голову з нізвідки і, якщо їх відразу ж не записати, так само зникають, як невагома пташка колібрі, тому він завжди записує заготовки майбутнього музичного твору на диктофон.

Федір Туркін зараз

Федір Туркін не зупиняється на досягнутому рівні і постійно вдосконалює свою компанію і рідне місто. Особливу увагу бізнесмен приділяє розвитку дітей: «РосСтройІнвест» займається будівництвом культурно-освітніх центрів при кожному житловому комплексі. У них діти можуть займатися музикою, акторською діяльністю, бойовими видами мистецтв, творчістю, іноземними мовами, робототехнікою і т.д. Компанія Федора Туркіна бере участь в будівництві храму Тихвінської ікони Божої Матері Також в планах компанії - будівництво церков і храмів. За словами Федора Олеговича, храм - це шлях до Бога, а разом з богом людина зможе подолати будь-які труднощі. Крім того, бізнесмен активно допомагає літнім людям і людям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях.