Освітлення в сучасному будинку

Anonim

Освітлення в цілому формує простір, допомагає створити настрій і, нарешті, від нього залежить образ всієї квартири або будинку. Завдяки сучасним технологіям, світло став прикрасою. Так, за допомогою новітніх освітлювальних приладів, можна створити у себе в спальні зоряне небо, а в вітальні відтворити зал якогось казкового палацу.

З питань економії електроенергії

Для створення красивого освітлення використовується чимала кількість освітлювальних приладів, включаючи різні світильники, бра, люстри і так далі. Звідси у сучасної людини виникає питання: а чи не накладно чи все це в кінцевому підсумку? Адже електрику при такій кількості світла буде витрачатися у величезній кількості. На допомогу знову ж прийшли новітні розробки в цій галузі.Сучасні енергозберігаючі лампи здатні не тільки істотно економити електроенергію, термін їх експлуатації також збільшився в кілька разів порівняно зі старими лампами розжарювання.

Енергозберігаючі або люмінесцентні лампочки, звичайно ж, коштують значно дорожче, ніж звичайні з вольфрамовою ниткою, але переваги в кінцевому підсумку покривають з лишком всі витрати. Отже, звичайна лампа розжарювання коштує дешевше, а також більш звична для нашого ока, ось і все її переваги. А тепер мінуси: істотне споживання електроенергії, надмірне нагрівання, маленький експлуатаційний термін (як правило, не більше 1000 годин, а це в 8-10 разів менше, ніж енергозберігаюча лампа). Енергозберігаючі лампи практично не нагріваються, здатні працювати, цілодобово не вимикаючи, тому можуть використовуватися в багатьох приміщеннях, як житлових, так і промислових.

Поради щодо висвітлення

Світильники не повинні світити в очі, це, мабуть, найголовніше правило для грамотного і красивого освітлення. Тобто, лампа світильника не повинна бути в полі зору. Сучасні освітлювальні прилади представлені нам в широкому модельному різноманітності, і, як правило, мають конструкцію з різними рішеннями. Світильник може розташовуватися не тільки в звичному нам положенні, тобто, вище рівня очей, але і значно нижче, створюючи оригінальне освітлення. Вбудовані освітлювальні прилади більш універсальні. Так, наприклад, маючи низькі стелі, ви можете скористатися вбудованими світильниками, які кріпляться до навісного стелі, тим самим уникаючи покупки люстри.