Вага великих вантажівок на дорогах Башкирії поставлений під суворий контроль

Anonim
Державним казенним установою "Служба вагового контролю Республіки Башкортостан", відповідно до розпорядження уряду, протягом квітня буде обмежено рух важких транспортних засобів.На основних автомагістралях республіки приступили до роботи стаціонарні та пересувні пункти перевірки ваги великогабаритних машин. З метою захисту дорожнього покриття від руйнування через надмірні навантаження встановлені гранично допустимі навантаження на осі.
Особливий контроль і обмеження введені у зв'язку з тим, що інтенсивний потік багатотонних самоскидів і фур в поєднанні з існуючими навесні несприятливими погодними умовами вкрай негативно позначаються на стані дорожньої мережі. Для зважування транспорту використовують наявні в наявності на двох стаціонарних пунктах вагового контролю платформні електронні ваги, які відносяться до числа найбільш точних вимірювальних приладів. Вони здатні в лічені хвилини надати достовірні результати зважування і забезпечують безвідмовну роботу протягом довгого терміну експлуатації.

Зайва вага вантажівок в Башкирії поставлений під особливий контроль Вісім діючих переносних пунктів зважують, на відміну від стаціонарних, вантажівки не цілком, а кожну їх вісь по черзі. Вони не менш точні, але при цьому мобільні. Встановлюються переносні пристрої перевірки ваги на рівні проїжджої частини, щоб уникнути неточності вимірювання.
Якщо показники маси автотранспортних засобів, що здійснюють перевезення великовагових вантажів, або навантаження на їх осі виявляються більше нормативних параметрів, встановлених на певних ділянках магістралей, то на водіїв накладаються штрафи.
Редакція вважає важливим, що введені обмежувальні заходи не поширюються на пасажирський транспорт, перевезення медикаментів, продуктів, палива і ряду інших вантажів.