Рауф Арашуков - біографія, фото, особисте життя, арешт, суд, сім'я 2019

Anonim

Біографія Рауфа Арашукова

Рауф Арашуков - політик і бізнесмен, підозрюваний в скоєнні тяжких злочинів, з 2016 року обіймає крісло наймолодшого сенатора в Раді Федерацій ФС РФ. Заснував і очолив Благодійний фонд Ставропольського краю. Незважаючи на зміст Арашукова під вартою в Лефортово, статус члена верхньої палати Ради Федерацій за ним зберігається, хоча за клопотанням Генеральної прокуратури політик був позбавлений недоторканності.

На фото: Рауф Арашуков

Дитинство і юність: Хабез - Ставрополь

Коли в родині черкеса Рауля і абадзінкі Неллі Арашукових народився первісток, названий Рауфом, в Радянському Союзі вже щосили гриміли слова «перебудова» і «гласність». Звичайний інженер перетворився в підприємця, а потім в директора газової компанії (філія Карачаєво-Черкеської АТ).

Рауф Арашуков народився в аулі Хабез Становлення нових принципів влади не минуло для Арашукова-старшого гладко, в суді він був двічі визнаний винним і засуджений за економічними статтями. Проте, на сьогоднішній день він є гендиректором такого великого об'єкта як ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз» (Ставрополь) і займає депутатське крісло в Народних зборах КЧР.
Дитячі роки Рауфа проходили в передгір'ї, у гарної річки Малий Зеленчук. У школі почав займатися вільною боротьбою. Кавказькі хлопчики дорослішають швидко, шкільні роки залишилися позаду, і шістнадцятирічний Арашуков-молодший став працювати техніком на підприємстві «Ставропольрегіонгаз». За час його дорослішання в сім'ї з'явилося ще четверо дітей: три дівчинки - Мінара, Ангеліна, Камілла і хлопчик - Назір.

Рауф займався єдиноборствами За всіх молодших Рауф відчував персональну відповідальність. Не минуло й року, як він стає заступником керівника відділу інвестицій та майнових відносин все в тій же компанії. Паралельно Рауф став першокурсником юридичного факультету в Ставропольському держуніверситеті, диплом якого отримав в 2007 році. Зі спортивних досягнень - КМС в єдиноборстві «Вільна боротьба», керівник спортивного клубу «Апп».

Кар'єра: бізнес і політика

Ставши повнолітнім, молода людина зайняв крісло члена Ставропольської Гордуми, а через чотири роки його призначають спочатку міністром праці і соцрозвитку, а потім помічником Бориса Ебзеева, який в той час був президентом Карачаєво-Черкеської республіки. Далі Рауф призначений виконуючим обов'язки, а незабаром його обирають і главою Хабезского району, став членом партії «Єдина Росія».

У 18 років Арашуков зайняв крісло члена Ставропольської Гордуми За підтримки єдиноросів Арашуков обраний переважною більшістю голосів депутатом Народних зборів республіки, а в 2010 році, склавши депутатські повноваження, став заступником директора пятигорского ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз». Через рік Рауф - знову в уряді КЧР, на цей раз на посаді першого заступника голови Індріса Кябішева. Одночасно керує Управлінням автодоріг (підприємство федерального рівня) по КЧР.
З 2014 по 2015 роки Рауф знову виконує обов'язки, а потім і очолює муніципалітет Хабезского району і стає депутатом місцевої Ради.

Валентина Матвієнко і Рауф Арашуков в складі делегації Ради Федерації відвідав Єгипет Коли політику і підприємцю Арашукову виповнився 31 рік, вдруге обраний на пост глави республіки Карачаєво-Черкесія Рашид Темрезов доручає Рауфу представляти його в Раді Федерації, що чоловік і робив, будучи учасником Комітету економічної політики аж до кінця січня 2019 року, коли співробітники правоохоронних органів затримали його,як підозрюваного, в залі засідань.

Особисте життя

Дружиною сенатора Арашукова стала чарівна Аїда, відома як модельєр і дизайнер вишуканою і дорогого одягу для мусульманських жінок. Бренд ARAIDA - це бренд ефектною скромності, створений в 2014 році. Колекція моделей одягу, показана на Mercedes Fashion Week, була відзначена гостями як твір мистецтва. Модні журнали висвітлюють дорогі дефіле (Тверський бульвар в будинку Смирнова Столешникова провулок поруч з брендами Прада, Картьє і Феррарі).

Рауф Арашуков і його дружина Аїда Дизайнер Арашукова удостоюється премії «Золотий домкрат» так як її ARIADNA була визнана кращим жіночим бізнес-проектом за результатами 2016 року. В її еклектичних нарядах хизуються багато мусульманські (і не тільки) модниці і зірки шоу-бізнесу. Бізнес-тренери відзначають: для виведення бренду на подібний рівень необхідні мільйонні початкові вкладення.

Рауф Арашуков зараз

Чорним днем ​​в житті сенатора Арушукова стало тридцяте січня 2019 року. Посеред засідання, де обговорювалася цілком мирна повістка, в залі Ради Федерацій з'явився генпрокурор Юрій Чайка та зачитав постанову, в якому говорилося про причини затримання Рауфа, після чого Валентина Матвієнко, як спікер, за згодою присутніх перевела засідання Ради в закритий режим. Затримання Рауфа Арашукова Слідчий комітет Росії поставив Рауфу звинувачення в організації злочинного співтовариства і повідомив про причетність Арушукова-молодшого до вбивств лідера черкеської молоді Аслана Жукова і Фрале Шебзухова, колишнього радником глави КЧР. Наймолодший сенатор не став нічого пояснювати в засіданні і спробував сховатися, але йому не дали зробити цього співробітники спецслужб, які доставили Рауфа спочатку до Слідчого комітету для допиту, а потім в СІЗО Лефортово. Веде справу глава СК РФ Олександр Бастрикін в тісному контакті з ФСБ.

Арешт Рауфа Арашукова В цей же день суд, де Рауф заявив про своє погане володіння російською мовою і необхідності скористатися послугами перекладача, заарештував його на два місяці з відмовою у внесенні застави в десять мільйонів рублів. Рішення мотивоване тим, що під час слідчих заходів сенатор може відбути в Об'єднані Арабські Емірати, де у нього є дозвіл на проживання.
Паралельно з арештом головного підозрюваного було проведено затримання його батька, з пред'явленням звинувачень у фінансових злочинах і здійснені обшуки в будинках Арушукова, при яких вилучено золоті і срібні злитки, колекція холодної зброї, ряд старовинних нагород, велика грошова сума.