Залізничний транспорт стає безпечним завдяки креш-системам

Anonim
Всі придбані ВАТ «РЖД» нові локомотиви спочатку забезпечені системами пасивної безпеки. Така креш-система складається з тюнінгу локомотива: зміцнення каркаса, установка додаткових елементів на кузові і застосування нових технологічних рішень з метою придушення енергії зіткнення.
Тестування рухомого складу «на витривалість» в разі аварії проводиться наступними методами: натуральних випробувань і комп'ютерного математичного моделювання. Для перевірки беруться сценарії зіткнень лоб-в-лоб з іншим вагоном або з перешкодою на переїзді. Наприклад, натуральні випробування електровоза еп20 показали, що при даному типі зіткнення, близького до реальності, забезпечується повне збереження життєвого поля локомотивної бригади.
У той час, поки людина знаходиться поза своєю домівкою, він може свій котедж, квартиру або офіс здати під охорону. Пультова охорона нового покоління буде надійно охороняти довірена їй будівлю або приміщення.

Система пультової охорони котеджу. Система пасивної безпеки також встановлена ​​в сучасних електричках: вони скоро з'являться в мережі «РЖД». Наприклад, у електропоїзди «Ластівка», який зараз курсує за маршрутом Петербург - Великий Новгород, а в 2014-му році буде перевозити гостей сочинської Олімпіади, встановлена ​​2-ух ступінчаста захист персоналу поїзда і пасажирів у разі аварії. Система поглинання енергії зіткнення вмонтована в автозчепленню першого вагона. У разі удару певної сили зчіпка зрізається і забирається під вагон, потім починає діяти основний модуль креш-системи електропоїзда - встановлена ​​з боку кабіни машиніста сталева конструкція, оснащена пристроєм захисту від «наповзання» вагонів складу.
У поточному році буде закінчено створення міждержавного стандарту захисних креш-систем пасажирського поїзда, покликаного уніфікувати процес за технічними вимогами і способам контролю стандартів західних партнерів.
Редакція "" вітає підвищення безпеки на залізницях Росії.