Президент обговорив з губернатором Підмосков'я, як реалізуються «травневі укази»

Anonim
Володимир Путін і глава Підмосков'я Воробйов Андрій обговорили стан житла в московській області, проблему дефіциту місць у дитсадках і будівництво нових квартир. Воробйов доповів, що в 2013-му році в регіоні було введено в стій 100 дитячих садків на 36 000 місць. Однак, черга за місцями в дитсадках залишається надмірно великий, що пояснюється високим припливом населення внаслідок активного будівництва житла. За даними губернатора Підмосков'я, для повної ліквідації дефіциту місць в дитячих установах в найближчі 3 роки потрібно додатково забезпечити створення 60 000 місць для дітей. Заплановано будівництво по 100 дитячих садів в рік.
У Підмосков'ї і Москві через гостру нестачу дитсадків активно підтримується створення приватних дитячих садів. Платні дитячі сади в Москві і області в якійсь мірі знімають брак державних дошкільних установ. У разі необхідності батьки можуть скористатися цією послугою, поки, наприклад, вони чекають черги в муніципальний садок. Варто підкреслити, що в приватних дитячих садах забезпечується індивідуальний підхід до кожної дитини і діти оточені більш комфортними умовами.

Свято в приватному дитячому садку «Перлинка» З питання аварійного житла губернатор повідомив, що в області щороку додається приблизно 100 000 кв. метрів непридатного житла. Робота по капремонту житла в Підмосков'ї буде тривати до 2017-го року. Також Воробйов доповів, що Московська обл. як і раніше залишається лідером по новобудовах. І в регіоні стабільно тримається на високому рівні попит на нове житло. Щорічно вводиться в дію 7 млн ​​кв. метрів житлової площі.
Крім цього, Андрій Воробйов підкреслив, що будівництво проводиться комплексно: поряд з новими облаштованими будинками зводяться без затримок і будівлі дитсадків і шкіл.
Редакція "" підкреслює, що в рамках виконання «травневих указів» влади Підмосков'я в пріоритетному порядку будують дитячі садки, дороги і переселяють людей з аварійного житла в нові квартири.