Шеннен Доерті (Shannen Doherty) - біографія, фото, зріст і вагу, особисте життя, рак грудей 2019

Anonim

Біографія Шеннен Доерті

Шеннен Доерті - американська актриса, чия фільмографія налічує кілька десятків рядків, проте більшість глядачів знають її за культовим серіалом «Зачаровані», де вона грала відьму Прю з 1998 по 2001. У на початку 2015 року актрисі діагностували рак молочної залози.

Зірка «Зачарованих» Шеннен Доерті

Дитинство та юнацькі роки

Шеннен Марія Доерті (Shannen Maria Doherty) народилася 12 квітня 1971 року в американському місті Меміфіс, в родині банківського консультанта по іпотечних кредитах і господині салону краси. В роду Доерті були шотландці, англійці і ірландці, що, мабуть, і позначилося згодом на круту вдачу майбутньої актриси. Хоча в ранньому дитинстві дівчинка відрізнялася м'яким і поступливим характером, захоплювалася кінним спортом і обожнювала собак.

Шеннен Доерті в дитинстві Все змінилося, коли батьки з дітьми (у Шеннен є старший брат Шон) переїхали з провінційного Мемфіса в пафосний Лос-Анджелес. У дівчинки з'явилися нові подруги, які запропонували їй записатися в театральну студію. Батьки були не в захваті від цієї ідеї, але Шеннен наполягла і з головою поринула в новий для неї світ. Як змінилася Шеннен Доерті з дитинства до 2017 Вона стала грати в аматорських спектаклях, швидко освоїлася на сцені і скоро відчула себе справжньою зіркою. В одинадцять років юну актрису запросили взяти участь в телешоу «Батько Мерфі». З'явившись всього в двох епізодах, дебютантка запам'яталася творцям підліткових серіалів і незабаром отримала нову роль в молодіжному багатосерійної картині «Маленький будинок в преріях».

Кар'єра

До дев'ятнадцяти років Доерті встигла знятися в десятці серіалів і вважала себе зрілою відбулася артисткою. Тому, коли режисер Аарон Спеллінг запропонував їй роль Бренди в серіалі «Беверлі-Хіллз, 90210», вона сприйняла це як належне. Шеннен тоді ще не знала, що таке справжня популярність і яким чином вона відіб'ється на її життя.

Шеннен Доерті в молодості Фанати не давали дівчині проходу, повністю ототожнюючи актрису з її героїнею. Це страшно дратувало Шеннен, яка була повною протилежністю скромниця Бренді. Щоб зайвий раз це довести, Доерті пустилася в усі тяжкі: спізнювалася на зйомки, закатувала відв'язні вечірки, після яких сідала за кермо в нетверезому вигляді. Вона доводила до сказу знімальну групу, провокувала скандали, а її ім'я не сходило зі сторінок жовтої преси. Останньою краплею стала відверта фотосесія для журналу «Плейбой», після якої Спеллінг вирішив розпрощатися з некерованою актрисою.

Шеннен Доерті в серіалі «Беверлі-Хіллз, 90210» Правда, через кілька років він знову запросив Шеннен на головну роль в серіал «Зачаровані», зробивши вигляд, що всі непорозуміння між ними залишилися в минулому. Серіал мав успіх: за пригодами трьох сестер-відьом Прю (її грала Шеннен), Фібі (Алісса Мілано) і Пайпер (Холлі Марі Комбс) стежили глядачі по всьому світу.

Шеннен Доерті в журналі Плейбой Однак Доерті вистачило всього на три сезони: почалися сварки з колегою по майданчику Алісса Мілано, проблеми з законом за водіння в нетверезому вигляді і скандальні статті в бульварній пресі. Мілано відмовилася працювати на одному майданчику з скандалісткою. Вибираючи між Алісса і Шеннен, продюсери зупинилися на першій, так що сценаристам довелося прибрати Прю з «Зачарованих». За сюжетом відьму вбиває демон Шекс, після чого її місце займає її зведена сестра Пейдж (Роуз МакГоун).

Шеннен Доерті в серіалі «Зачаровані» Доерті намагалася зробити вигляд, що все відбулося за її ініціативою. «Я зробила все, що хотіла, в цьому серіалі. Тепер, після трьох років роботи і 66 зіграних серій, продюсери люб'язно надали мені можливість зайнятися іншими проектами », - заявила вона пресі. Пізніше вона стверджувала, що не могла більше терпіти постійне присутність Мілано.

Шеннен Доерті і Алісса Мілано Никодим не ладнали Після цього актриса зіграла ще в кількох серіалах, які, на жаль, не змогли зрівнятися за популярністю з успіхом «мильних опер» Спеллінга. У 2008 році Шеннен знову з'явилася в продовженні «Беверлі-Хіллз», знявшись в декількох епізодах у якості запрошеної зірки. «Зачаровані»: смерть Прю

Особисте життя Шеннен Доерті

Обожнюю шанувальників і світова слава не принесли Доерті щастя і безтурботності в особистому житті. Перший раз вона вийшла заміж в 22 роки - за музиканта і актора Ешлі Хемілтона. Через рік вони розлучилися через постійні сварки та ревнощі чоловіка до шаленої популярності актриси. Другий шлюб з Ріком Саломоном тривав ще менше і був розірваний через сім місяців через його зради з Періс Хілтон.

Шеннен Доерті і Джуліан Макмехон У 2011 році у Шеннен помер батько. Вона налу розраду в заміжжі з фотографом Куртом Ісваренко. Він став надійною опорою і підтримкою для Доерті у всіх страшних випробуваннях, які доля приготувала їй надалі.

Шеннен Доерті і Курт Ісваренко

хвороба

У березні 2015 року у актриси діагностували рак молочної залози. Їй довелося пережити кілька курсів хіміотерапії, але рак прогресував, і їй довелося вдатися до мастоектомії.

У 2015 у Шеннен Доерті діагностували рак Втративши грудей, зірка не здалася і не опустила руки. Через соцмережі вона на власному прикладі намагалася підтримати товаришів по нещастю і зміцнити їх дух на непростому шляху до одужання.

Шеннен Доерті в молодості і зараз Однак пухлина дала метастази в лімфосистему. Шеннен знову пройшла хіміотерапію, потім радіотерапію, пройшовши через усі етапи цього пекла, з яких випали волосся виявилося найпростішим. У квітні 2017 актриса повідомила про ремісії раку. «Вирішальними стануть найближчі 5 років - в цей період пухлина може повернутися».

Шеннен Доерті зараз

Незважаючи на хворобу, актриса продовжує зніматися.Серед останніх проектів з її участю: фільм жахів «Будинок моїх кошмарів», серіал Кевіна Сміта «Тусовщики з супермаркету 2», де вона зіграє головну роль, а також спортивна драма «В минулі часи».

Шеннен Доерті на зйомках фільму «Будинок моїх кошмарів»