У парилку для релаксації

Anonim
Виявляється, позитивні емоції і настрій недаремні для творчого потенціалу і загальної працездатності, причому, першими цей факт відзначили американські вчені.. У ролі невичерпного джерела позитиву можуть стати турецька баня (хамам), російська парна, фінська сауна або ж басейн.
З'явилося бажання підбадьоритися - вперед в баню, такий відпочинок дозволить розслабитися так, як ніби Ви провели на курорті або де-небудь за містом кілька днів, адже крім приємної обстановки, можна порадувати себе поруч оздоровчих процедур, наприклад, масажем, нанесенням масок на тіло або особа та ін.
Хамам або турецька лазня, спочатку використовувався як місце для ритуальних обмивань, сьогодні ж перетворився в публічне надбання. Їх відвідування може не тільки дати потужний фізіотерапевтичний ефект, але і очистити душу і серце від проблем, темних думок.
Цінуються лікувальні лазневі властивості вже не одне століття, наші предки використовували їх для позбавлення від багатьох недуг, «хвороб» і навіть депресій. Контрастна зміна температур, ароматичні масла, масаж, посилене потовиділення, басейн, - тут все налаштовано на те, щоб зняти стрес, змити вантаж турбот. Якщо виникло бажання взяти в баню дітей, то кращого методу для зміцнення організму і загартовування годі й шукати. Тільки слід враховувати, що перші сеанси ширяння не повинні перевищувати декількох хвилин, а вже тільки потім пізнати всю красу лазні по-чорному.
Фінська сауна - гордість Фінляндії, країни, де практично кожен будинок має свою парилку. Її особливістю і головною відмінністю від російських лазень є низький відсоток вологості і більш висока, до 100 градусів, температура. Чоловіки цінують сауну в якості місця для спілкування, відпочинку душі, жінки ж вважають її джерелом здоров'я і привабливості.
Є кілька різновидів саун. У сухий, рівень вологи не перевищує 10%, вона поліпшить кровообіг, дасть ефект фізичних вправ. Парова відрізняється вологістю в 65%, дуже цінна для страждаючих серцевими і судинними хворобами. Остання новинка - інфрачервона сауна, прогріває, замість повітря, тіло людини на глибину в кілька сантиметрів.
Така релаксація сьогодні цілком по-кишені для кожного бажаючого, незалежно від статі, соціального статусу, віку. І зовсім не є принциповим відпочивати в VIP-варіантах, головне, щоб у приміщенні було комфортно, був якісний сервіс і влаштовувало співвідношення ціна / якість.