Роскосмос визначив можливу причину аварії Фобос-Грунту

Anonim
Комісія займається перевіркою.
Після аварії міжпланетної станції Фобос-Грунт комісія почала в першу чергу розглядати можливість конструкторських помилок.
Однак останнім часом все більше говорять про можливий вплив американських радарів на станцію. Наскільки вірно таке припущення, покаже час.
Користувачі Twitter відзначають, що "Роскосмос може залучити НАСА до перевірки версії про вплив радара на« Фобос-Грунт »". Таку можливість фахівці не виключають.

16 січня Фобос-Ґрунт впав у Тихий океан Однак глава Роскосмосу Володимир Поповкін зазначає, що версія з впливом американських радарів розглядається лише як додаткова. Основною причиною на даний момент вважається помилка в конструюванні. Уникнути помилок в конструкціях, забезпечити ідеальну шліфовку деталей можуть борфрези твердосплавні. Вони дозволяють якісно обробляти поверхню навіть у важкодоступних місцях, а значить, підвищити загальний рівень якості обладнання.
Можливі помилки при створенні Фобос-Грунту розглядаються комісією. Так, відсутні свідчення з "тіньових ділянок", де рух станції не було видно російським апаратів. Раніше цю функцію виконували кораблі. Зараз планується, що цим будуть займатися супутники.
Редакція Дізнайся Все продовжує стежити за новинами в цій сфері.