8 собак з дивовижними здібностями

Anonim
Більшість господарів просто обожнюють своїх собак і постійно стверджують, що саме їх вихованець - найрозумніше, найчуйніше і в цілому саме незвичайне істота на Землі. Безперечно, собаки дійсно розумні. Але і серед них трапляються справжні унікуми, чиї здібності і досягнення вражають навіть досвідчених кінологів. Пропонуємо вам 8 найбільш вражаючих прикладів.

Деякі собаки вражають своїм розумом

Пес Бутс, який працює нянею для кошенят

У притулку при Товаристві захисту тварин американського штату Арізона працює симпатичний рудий пес на ім'я Бутс. Він офіційно зарахований до штату як один із співробітників, і у нього важлива місія - бути доброю нянею для маленьких кошенят, які очікують влаштування в сім'ї.

Бутс працює нянею для осиротілих кошенят в притулку Практика показує, що кошенята, які з дитинства дружили з іншими тваринами, потім набагато легше знаходять нових господарів, приживаються в сім'ї і вчаться спілкуватися з новими «родичами». Бутс завжди терплячий і спокійний і знаходить підхід до будь-якого, навіть самому примхливому вихованцю. Рідкісна витримка і доброта!

Пітбуль Халк, який няньчить немовляти

Ще одна знаменита нянька - американський пітбуль по імені Халк, і «виховує» він тримісячного сина своїх господарів. Пес по-справжньому обожнює малюка і, як тільки той починає плакати, кожен раз першим з усієї родини підбігає перевірити, чи все в порядку. Немовля і собака, граючись, проводять разом більшу частину дня, і мамі вже немає необхідності невідлучно перебувати поруч.

Пітбуль по імені Халк став нянею для малюка Цікаво, що Халк також визнаний найбільшим пітбулем в світі, оскільки його вага становить 86 кг. Це рівно в 24 рази більше, ніж важив при народженні його підопічний. Але батьки абсолютно спокійні, адже вони професіонали з навчання собак для захисту.

Батьки спокійні за дитину: собака дуже врівноважена

Коргі по імені Хезел, який утримує предмети на голові

Розумний домашній пес зовсім не обов'язково повинен бути нянькою або захисником, він може бути просто веселим компаньйоном для своїх господарів. Так, знаменитий коргі по кличці Хезел став справжньою зіркою інтернету, адже він навчився довго утримувати будь-які предмети у себе на голові.

У коргі по імені Хезел хороший вестибулярний апарат У Хезел неймовірно розвинене почуття балансу, і він ніколи нічого не упускає. Витончена кавова чашка, настільний годинник, іграшковий вантажівка, висока стопка печива, рослина в горщику, велику склянку з водою, дитяча гітара, відкрита чорнильниця з пером - ось далеко не повний список предметів, сфотографованих на голові у цієї здатної і слухняною собаки. До слова, коргі - улюблені собаки британської королівської сім'ї. Вони увійшли в моду, після того як королева Єлизавета II стала показувати всім своїх улюбленців.

Мопс Оді, який може говорити

Багато господарів мріють про те, щоб їх вихованець навчився спілкуватися «по-людськи», а деякі навіть стверджують, ніби їх собака і справді вміє говорити. Але на перевірку її «балакучість» майже завжди обертається ефектним трюком: навіть якщо пес і примудряється вимовити щось, подібне словами людської мови, то вже точно поняття не має про значення цих слів. Оді каже «Я люблю тебе» Однак зовсім не так, схоже, йде справа з мопсом по кличці Оді. Він з великою радістю і досить розбірливо говорить своїй господині «I love you!» І, здається, саме це і має на увазі.

Два ретривера, які грають на піаніно

Наступним забавним умінням оволоділи відразу дві французькі собаки породи ретрівер. Разом зі своєю господинею вони блискуче виконують «Собачий вальс», який у Франції називають «блошиних вальсом»: жінка підказує мелодію на окарині, а собаки слідом за нею повторюють її на піаніно. Собаки грають на піаніно Тут немає ніякого обману - тварини по черзі натискають лапою на певні клавіші, підтримуючи заданий ритм, і ніколи не фальшивлять. Вивчивши цей випадок, вчені так і не прийшли до певного висновку: чи дійсно собаки сприймають видавані ними звуки як музику або ж просто добре видресирувані і пам'ятають порядок натискання клавіш? Але в будь-якому випадку, мелодія виповнюється абсолютно точно. Зараз це прославилося тріо розучує нові композиції.

Ротвейлер Лорд, який вміє рахувати

Так само не зовсім зрозуміло, яким чином насправді сприймає математику ротвейлер Лорд, який живе в російському селі Орлівка. За твердженням господаря, Лорд не просто знайомий з усіма числами до 80, але і здатний здійснювати над ними основні математичні дії: додавання, віднімання, множення і ділення. Деякі приклади таких успішних обчислень, правда з числами до 10, були навіть зняті на відео.

Ротвейлер з села Орловка навчився рахувати На перший погляд це може бути тільки трюком, проте історія Лорда дивовижна з самого раннього віку. Ще в перші місяці пес навчився виконувати звичайні собачі команди, причому дуже легко, буквально з одного-двох повторень. Йому просто подобалося всьому вчитися, а його господареві, інваліду-колясочнику, подобалося його навчати. Коли Лорду було всього 8 місяців, господар познайомив його з цифрами, і в перший же день пес вивчив рахунок до п'яти. Лабрадор на ім'я Лорд навчився рахувати Господар вимовляв «один», і пес гавкав один раз, вимовляв «два», і пес подавав голос двічі, і так далі. Поступово числа почали зростати, а потім до них додалися і математичні знаки. В результаті дійшло до справжньої сенсації, хоча так до кінця і не зрозуміло: може бути, Лорд закінчує гавкати не тому, що сам дорахував до потрібного числа, а просто тому, що вловив від господаря ледве помітний сигнал «досить»?

Тер'єр Сенді, який допомагає вести господарство жінці-інваліду

А ось наступна дивовижна собака не тільки стовідсотково не шахраює, але і справді приносить чимало користі: в Великобританії метис тер'єра на прізвисько Сенді став незамінним помічником для 61-річної жінки-інваліда. Для початку ця собака пройшла звичайний курс підготовки собак-поводирів, але згодом коло її умінь значно розширився. Ранок починається з того, що Сенді приносить господині пошту, а потім допомагає їй одягтися.

Тер'єр Сенді допомагає своїй власниці по господарству Собака без нагадувань біжить і приносить телефонну трубку, якщо чує дзвінок, а також вміє завантажувати білизну в пральну машину. Якщо треба сходити в магазин, то вона не тільки доносить сумки, але і може самостійно дістати гроші з гаманця і передати їх касирці, оскільки у господині неважливо працюють руки. У найближчому магазині продавці давно вже звикли до такого трюку, а ось покупців Сенді часто дивує, і цілком заслужено.

Собака-рятувальник Аякс

В оповіданні про дивно здатних собаках неможливо було б обійтися без згадки про собак-рятувальників. Відомо чимало чотириногих, які проявили себе як справжні герої, знаходячи і відкопуючи потрапили в біду людей: в горах, занесених снігом або накритих лавиною.

Пес на прізвисько Аякс Неймовірно гострий нюх, блискуча здатність орієнтуватися на місцевості, рекордна витривалість і, в першу чергу, щира відданість людині - ось основні риси цих прекрасних собак. Одним з найбільш знаменитих рятувальників в історії був пес по кличці Аякс, якого називали «герой Дахштейн».
У 1954 році в австрійських горах Дахштейн під лавину потрапила група з 11 школярів і вчителя.Аякс знайшов їх і почав відкопувати: він шкрябав кігтями і розривав злежаний сніг, поки не стер лапи буквально до кістки. Аякса віднесли в гірську хатину, щоб зробити перев'язку, але незважаючи на втому, травми і обмороження, він не зміг влежати на місці і відразу помчав відкопувати чергового людини. Того разу він пропрацював 96 годин без перерви. Всього ж на рахунку Аякса десятки врятованих життів, і йому встановлено пам'ятник.
Як з'ясовується, дещо людське собакам не чуже. У тому числі і бажання бути в центрі уваги. Редакція пропонує вам прочитати про найталановитіших і цікавих собаках-акторів.