Бен Мендельсон (Ben Mendelsohn) - біографія, фото, особисте життя, зростання і вагу 2019

Anonim

Біографія Бена Мендельсона

Бен Мендельсон - австралійський актор, який прославився завдяки ролям у фільмах «За законами вовків» (2010), «Пограбування казино» (2012), «Темний лицар: Відродження легенди» (2012), «Місце під соснами» (2013) та ін.

На фото: Бен Мендельсон (Ben Mendelsohn)

Дитинство і юність

Пол Бенджамін «Бен» Мендельсон з'явився на світло 3 квітня 1969 року в Мельбурні, Австралія. Батько актора - професор, дослідник в галузі медицини, який раніше очолював Інститут нейробіології і психічного здоров'я Флорі в Мельбурні. Мати працювала медсестрою.
Предки Мендельсона були одними з перших прусських євреїв, які були натуралізуються в Шнайдемюле - місті Пила в сучасній Польщі. Також серед далеких родичів актора є греки, німці та британці. У 2009 році завдяки передачі «Who Do You Think You Are?» Бен з'ясував, що не є родичем великого композитора Фелікса Мендельсона, автора весільного маршу.

Бен Мендельсон в молодості Разом з матір'ю і двома братами, Томом і Девідом, Бен довгий час жили в Європі і США. В Мельбурн він повернувся вже в підлітковому віці. У школі Мендельсон був справжнім кошмаром для вчителів, а в 13 років його і зовсім виключили за підпал. Однак були і світлі моменти: в шкільні роки Бен зайнявся театральним мистецтвом - цей гурток він почав відвідувати, тому як він здався йому самим легким з усіх запропонованих.
Проблеми з поведінкою були у Бена аж до середини 1990-х: він вживав наркотики і алкоголь і часто лякав близьких неадекватною поведінкою, які позначалося на його особистому житті. Однак зараз Бен майже не п'є і є покровителем благодійного фонду, який допомагає дітям, чиї батьки зловживають наркотиками.

акторська кар'єра

Свою першу роль в кіно Бен Мендельсон отримав в старшій школі, знявшись в одному з епізодів драматичного серіалу «Special Squad». До числа інших ранніх робота актора відноситься сімейний серіал «Діти Хендерсона», в якому з'явилася юна Кайлі Міноуг. Проривний роллю для Бена стала роль в романтичному фільмі про дорослішання і перше кохання «Рік, коли у мене ламався голос», яка принесла йому Премію Австралійського кіноінституту.У 1992 році Мендельсону дісталася головна роль в комедійній мелодрамі «Спеціаліст по ефективності» з Ентоні Хопкінсом і Расселом Кроу. Фільм, в якому Бен зіграв співробітника маленької фабрики з виробництва мокасин, став касовим в Австралії.

Бен Мендельсон і Ентоні Хопкінс в картині «Спеціаліст по ефективності» Багато ранніх проекти Бена були по-справжньому захоплюючими. Наприклад, в 2000-му році він знявся в пригодницькому трилері новозеландського режисера Мартіна Кемпбелла «Вертикальна межа», в якому він зіграв досвідченого альпініста. Зйомки проводилися в мальовничих місцях в Пакистані, Нової Зеландії та США.

Бен Мендельсон в трилері «Вертикальна межа» У 2005 році Бену пощастило попрацювати з голлівудським режисером Терренсом Маліком на зйомках його історичної драми «Новий Світ» про підкорення індіанців на східному узбережжі Північної Америки в XVII столітті. Колегами Мендельсона стали такі відомі актори, як Колін Фаррелл, Крістіан Бейл і Крістофер Пламмер.
У 2007 році актор знявся в 3-му сезоні телесеріалу «Люби, як я хочу», який був покликаний кращим серіалом року в Австралії, а два роки по тому з'явився в науково-фантастичному фільмі-катастрофі Алекса Пройаса «Знамення» з Ніколасом Кейджем. Зйомки фільму проводилися в рідному місті Бена, Мельбурні.

Бен Мендельсон у фільмі «Знамення» У 2010 році Мендельсон з'явився в головній ролі в кримінальному австралійському фільмі «За законами вовків», в якому зіграв Ендрю «Поуп» Коди, що недавно вийшов з в'язниці злочинця. Ця роль принесла йому безліч нагород, а журнал GQ Australia назвав Бена «актором року».

Бен Мендельсон у фільмі «За законами вовків» У 2012 році Мендельсон зіграв в супергеройському бойовику Крістофера Нолана «Темний лицар: Відродження легенди», виконавши роль Джона Даггетт, суперника Брюса Уейна (Крістіан Бейл). «Темний лицар: Відродження легенди». Трейлер фільму за участю Бена Мендельсона Не меншим успіхом скористалася драма того ж року «Місце під соснами», в якій крім Бена знялися Райан Гослінг, Бредлі Купер, Дейн Дехан, Єва Мендес, Рей Ліотта та ін. Після виходу цих картин Мендельсон став нарозхват у голлівудських режисерів. Газети писали, що Бен - це черговий герой «австралійського вторгнення», яке трапляється в Голівуді кожне десятиліття. У 2014 році Мендельсон знявся в своєму першому американському серіалі - в трилері «Родовід» від Netflix. В історії про сім'ю Рейбёрнов, які живуть безтурботним життям на узбережжі, актор зіграв «паршиву вівцю» - людини, який змушує близьких згадати про трагічне минуле. Ця роль принесла Бену премію Primetime Emmy Award і номінацію на «Золотий глобус». Бен Мендельсон в шоу Larry King Два роки по тому актор з'явився у фільмі «Ізгой-один. Зоряні війни: Історії », зігравши Орсона Кренніка, директора Розширеного дослідження зброї Імперської армії. Бен зазначив, що знятися в «Зоряних війнах» було мрією його дитинства.

Бен Мендельсон в «Зоряних війнах» У 2018 році Мендельсон постав в образі короля Великобританії Георга VI в драматичному байопіку Джо Райта «Темні часи». Як відомо (і це чітко відображено у фільмі), король з великим небажанням погодився на твердження Уїнстона Черчилля (Гері Олдман) на пост прем'єр-міністра, хоча пізніше його ставлення до політика кардинально змінилося. Також акторові пощастило попрацювати з самим Стівеном Спілбергом на зйомках його нового фільму «Першому гравцеві приготуватися».

Особисте життя Бена Мендельсона

В молодості Бен Мендельсон зустрічався з австралійською моделлю Кейт Фішер і актрисою Джастін Кларк, але ці відносини не можна назвати серйозними.

Бен Мендельсон і Емма Форрест на прогулянці з маленькою донькою Влітку 2012 роки актор одружився на британській письменниці Емми Форрест, яка перш зустрічалася з Коліном Фаррелом. У шлюбі в 2014 році народилася дочка. Також у Бена є дочка від попередніх відносин. У 2016 році Бен і Емма подали на розлучення.

Бен Мендельсон зараз

В кінці листопада 2018 року на великі екрани виходить пригодницький фільм «Робін Гуд: Початок», в якому Бен Мендельсон зіграє одну з головних ролей. Також у фільмі з'являться Терон Еджертон, Джеймі Дорнан, Джеймі Фокс і ін. «Робін Гуд: Початок». Трейлера фільму за участю Бена Мендельсона У 2019 вийдуть супергеройський бойовик «Капітан Марвел» (в ньому Бен зіграє Талоса, лідера Скруллов) і історична драма «Король» (роль короля Англії Генріха IV).