У 2012 році в Москві з'явиться експериментальний «Магазин майбутнього»

Anonim
В супермаркеті не буде касирів, але вкрасти з нього не вийде.
До кінця 2012 року в Москві буде відкрито експериментальний супермаркет, в якому не буде касирів, а можливість скоїти крадіжку практично зведуть до нуля. Глава департаменту науки, промисловості і підприємництва столиці Олексій Комісарів повідомив: «Пілотний проект називається« Магазин майбутнього ». Він буде побудований без витрачання бюджетних грошей. Фінансування буде йти за рахунок бізнесменів ».
Покупець, прийшовши в магазин, буде набирати товари в візок, а потім замість каси пройде через спеціальний пристрій, який здатний миттєво розпізнати мітки на товарах і видати суму покупки.

Спеціальний пристрій вважатиме суму покупки. Нагадаємо, на сьогоднішній момент продавець прикладає до кожного товару штрих-сканер, який зчитує код. В інноваційному ж магазині вся продукція буде позначена чіпами-мітками, вони посилають радіосигнал, який вловлюється і розпізнається спеціальним пристроєм.

Продукція буде позначена чіпами-мітками. Але, на відміну від штрих-коду, інформація може бути знята з усією кошика відразу. Оплачувати покупку можна буде через автомат готівкою або карткою. Поки не ясно, де розташують «розумний» супермаркет. «Якщо народу туди буде приходити багато, важко буде визначити плюси і мінуси роботи нової системи. А якщо мало - магазин понесе збитки », - заявив Комісарів.

Потік покупців повинен бути не надто великим. Але це на перший час. Відомо, що в магазині буде встановлено найсучасніше обладнання. Наприклад, на даний момент жоден продуктовий магазин не обходиться без теплової вітрини. Їх випускають багато компаній, найвідоміші серед яких - «Аріада», «Кріспі», «Полюс», Carboma, що дозволяють на довгий термін забезпечити потрібну температуру для зберігання продуктів. Такі вітрини з'являться і в новому супермаркеті.
«Наші люди знайдуть спосіб обдурити і такий магазин. Нехай потім не скаржаться, що недорахувалися грошей або товару », - потішається один з твіттерян.
Редакція «» сподівається на те, що експеримент з «розумним» магазином виявиться вдалим.