Який електрокамін вибрати?

Anonim
У міжсезоння, а іноді і прохолодним літнім вечором хочеться зігріти свою квартиру або заміський будинок. Електрокаміни в цьому випадку дуже виручають.

Які бувають електрокаміни?

Сучасні електрокаміни відрізняються різноманітністю. Вони можуть бути пересувними і стаціонарними, вбудованими та підвісними.
Електрокаміни на коліщатках можна пересувати з місця на місце в будь-який час. Стаціонарні електрокаміни встановлюють уздовж стіни або в кутку кімнати, в залежності від його форми і дизайну. Вбудовані електрокаміни поглиблюють в стіну, а підвісні підвішують на куточках і петлях.
Електрокаміни, що імітують справжні дров'яні каміни, обладнані пристроєм, в якому можна бачити гру вогню. Старі моделі використовували для цього клаптики тканини, вентилятор, підсвічування. Сьогодні є такі екрани, які в режимі 3D зображують язики полум'я. Причому для роботи вживається чиста вода, яка на парогенераторі випаровується і викликає справжню гру пара. Підсвічування галогеновими лампами створює повну ілюзію полум'я жовто-червоних відтінків і диму. Причому, пари води зволожують повітря в приміщенні, що є додатковим плюсом таких камінів. Висота полум'я і температура нагріву регулюється.

Електрокамін відмінно впишеться в інтер'єр Навісні електрокаміни виглядають як картина на стіні, в якій горить живий вогонь. Вони бувають різних розмірів, дуже широкі і невеликі, працюють як декоративний світильник і як обігрівач. У теплу ніч, відключивши режим обігріву, їх можна використовувати у вигляді екзотичної нічної лампи.
Дизайн камінних порталів виконується в стилі рококо, хай-тек, в строгому, елегантному стилі. Зручні полиці для ваз, метал, скло, штучний і натуральний камінь, створюють унікальний зовнішній вигляд каміна. Такий прилад для обігріву може прикрасити будь-який інтер'єр.

Електрокаміни для квартири

Для обігріву і прикраси квартири зручно використовувати каміни з вбудованою касетою, що зображає топку. Для такої касети ви можете підібрати портал, або виготовити його на замовлення спеціально для вашого інтер'єру. Електрокаміни для квартири зі змінними вогнищами виготовляються декількох розмірів. Тому портал потрібного розміру можна підібрати на свій смак.
Потужність обігріву будь-якого придбаного приладу можна регулювати, в деяких моделях з дистанційного пульта. В інших передбачено пристрій, який вмикає і вимикає обігрівач, підтримуючи постійну температуру, економлячи при цьому електроенергію. Електричні каміни споживають від одного до двох кіловат енергії. Це можна порівняти зі споживанням пилососа. Камін обігріває кімнату до 25 квадратних метрів. При цьому в квартирі не накопичується сажа і дим, на відміну від застосування каміна дров'яного. Для установки каміна електричного досить мати в квартирі електричну мережу з напругою 220 вольт. Немає необхідності зводити фундамент і врізати в стіну димар.Для підключення такого каміна не потрібно отримувати дозволу і мати узгодження з містобудівними організаціями.

Електрокамін з ефектами

У деяких моделях електрокамінів вбудовують тепловентилятор, який прискорює процес обігріву кімнати. Для посилення ефекту живого вогню, сучасні моделі можуть видавати звук потріскують дров і випромінювати невеликий запах диму.
Електрокаміни, що імітують гру полум'я за допомогою вбудованого парогенератора, зволожують повітря.
Редакція радить придбати сучасний електрокамін, який виручить вас в холодний день і прикрасить ваш будинок.