Як вивести плями?

Anonim
Плями - незвичайне явище природи, явно не вписується в теорію відносності, адже виникають вони на улюбленій обновці в найнесподіваніший момент. Кожній господині добре знайома досада від випадково з'явився плями - адже навіть новомодні засоби для виведення плям справляються з ними не завжди так ідеально, як написано в інструкції. Проте, давно відомі нескладні способи очищення навіть важко виводяться плям речовинами, які легко придбати в господарському магазині або аптеці.

Позбутися від свіжих плям простіше, ніж від старих

Загальні поради позбавлення від плям

• Основний принцип успішної чистки - почати процедуру по можливості швидше, не відкладаючи в довгий ящик.
• Не використовуйте лужні і відбілюючі речовини для кольорових матеріалів.

Дуже багато плями видаляються без сліду • Місце з плямою зачистите гарненько від пилу. Для речей із замші використовуйте спеціальну щіточку.
• Нанесіть засіб на забруднення послідовно, у напрямку до центру, захоплюючи невелику ділянку тканини навколо нього.
А тепер перейдемо до конкретних прикладів.

Як вивести плями поту з речей?

Який би якісний антиперсперант ми б не застосовували, можливо, поява жовтуватих плям від поту, які залишаються навіть після ретельного прання. Якщо матерія білого кольору, їх можна усунути сольовим розчином (1 ст. Л. На 200 мл води), а на кольорових тканинах - оцтовою кислотою (1 ч. Л. На 100 мл води).

Як вивести плями від кулькової ручки?

• Кулькові чорнило піддаються чищенню звичайним спиртом з наступним пранням.
• Також можливе вживання суміші нашатирю з перекисом водню в однакових пропорціях, розведеної водою.

Існують спеціальні засоби для видалення чорнила, але можна спробувати змочити пляму спиртом і запрати

Як вивести плями від жиру з одягу?

• Замість прального порошку жир можна видалити миючим засобом для посуду, яке містить спеціальні знежирюючі компоненти.
• Чи попередньо нанесеним нашатирним спиртом, розведеним в гарячій воді (1: 1).

Пляма жиру можна запрати миючим засобом для посуду

Як вивести плями від червоного вина?

Такі плями виникають досить часто під час застілля і, незважаючи на велику розлад від зіпсованої красивого одягу або скатертини, видаляються досить просто і буквально на очах.
• Додайте в звичайну сіль трохи прохолодної води, і втирайте її в пляма на кілька хвилин. Можливо, доведеться повторити процедуру.

Плями від вина часто залишаються на скатертини після застілля • Для застарілих плям розчиніть 0,5 ч.л. нашатирю в 200 мл води і змочіть потрібну ділянку тканини.

Як вивести плями крові?

• Якщо пляма свіже, прополощіть його в холодній воді і виперіть потім господарським милом або порошком.
• Старі плями крові зводяться розчином бури (1 ч. Л. На 200 мл води).

Як вивести плями від іржі?

Іржаві сліди, як правило, залишаються від неякісних кнопок, застібок і забутих в кишенях монетках та інших залізних предметів. Тому перевіряйте перед пранням кишені і виймайте все непотрібне. Якщо все ж плями з'явилися, не турбуйтеся - іржа абсолютно безсила перед різними кислотами. Перевіряємо міфи про виведення плям з одягу Іржу з неокрашенной тканини усувають за допомогою гарячої, але не доведеної до кипіння лимонної кислоти (1 ч. Л. На 200 мл води). Після 5 хвилинного нанесення вона повинна розчинитися.

Як вивести плями від косметики?

• Губна помада відмінно відчищається спиртом. Наносити його потрібно з виворітного боку, підклавши промокальний або туалетний папір.
• На плями, залишені тональним кремом, наносять 10% -й розчин нашатирного спирту, посипають содою на 2 хвилини, і застіривать.
• Туш для вій змивається звичайним розчином господарського мила.

Прибрати сліди губної помади з одягу можна спиртом І наостанок ще один важливий рада - якщо виріб, з якого потрібно відчистити пляма, дуже вам дорого або зроблено з делікатною, дорогої тканини, протестуйте спочатку обраний вами складу на непомітній ділянці. Таким чином, можна упевнитися, чи не зміниться тон забарвлення тканини після обробки забруднень.
Скористайтеся рекомендаціями редакції і разом із задоволенням від отриманого результату, вам гарантовано здивування і захоплення ваших знайомих і близьких.