Як вирощувати кріп?

Anonim
Кріп - невибаглива і холодостійка однорічна рослина сімейства зонтичних. Він вживається в їжу в натуральному вигляді і використовується як прянощі для консервації: мариновані огірки і помідори набувають особливого аромату і смаку.

Кріп вирощувати просто Існують сорти кропу:
- ранньостиглі (Буян, Геркулес, Анна, Грибовський та інші);
- пізньостиглі (Кибрай, Борей, Ніжність і інші);
- кущові (Буян, Салют).

Кріп люблять багато комах

Тонкощі вирощування кропу

Грунт: Землю під кріп бажано готувати з осені. Рослина добре росте в родючій і багатій органікою грунті, тому рекомендують вносити в грунт компостом, мінеральні удобренія.Хорошімі попередниками кропу є томати, огірки, капуста.
Кріп не боїться холодів, вже в кінці квітня його можна висівати у відкритий грунт. Якщо температура повітря +5 градусів, то кріп зійде через 2 тижні, а при температурі +20 градусів приблизно за 10 днів. Клумба для кропу посадка: Насіння загортають в підготовлений грунт на глибину 2 см, витримуючи відстань 20 см між рядками. Між рослинами воно повинно бути близько 5-10 см. Насіння можна замочити або сіяти сухими. При загущенні посадок зелень треба прорідити, щоб вона не зупинилася в рості. Посів кропу. Кріп на грядці догляд за кропом полягає в прополюванні, розпушуванні міжрядь, поливі, який необхідно проводити регулярно, інакше листя стане дрібної, жорсткою. У грунт, де посіяно кріп, вносять суперфосфат, калійні добрива, аміачну селітру. Як вдома взимку виростити кріп

Як захистити кріп від шкідників?

- Зонтичная моль. На парасольках кропу моль відкладає яйця, а з них з'являються гусениці і обплутують павутиною суцвіття, поїдаючи бутони. Суцвіття з гусеницями треба видаляти, а грунт посипати золою.

Зонтичная моль вражає суцвіття - Борошниста роса вражає кріп частіше в парниках. Необхідно обприскувати посадки настоєм коров'яку з сінної потертю, чергувати культури на одному місці і стежити за вологістю в парнику.

Профілактикою борошнистої роси є провітрювання парників - Морквяна муха, точніше її личинки протачивают молоді коріння кропу, пригнічуючи рослина. При цьому листя синіє і засихає.Для боротьби зі шкідником ряди кропу треба поєднувати на грядці з посадками лука.

Змішані посадки захистять кріп від морквяної мухи

Як зберегти врожай кропу

Після того, як урожай зібраний, необхідно подбати про його збереження. Існує кілька способів його зберегти:
1. Заморожування. Зелень потрібно перебрати, нарізати, розфасувати по пакетах і помістити в морозильну камеру. У такому вигляді кріп може зберігатися досить довго. Єдине, що не переносить заморожування - це зміну температурних режимів. Якщо ваш холодильник необхідно розморожувати, велика кількість кропу таким чином зберегти не вийти.

Кріп добре зберігатися в заморожуванні 2. Охолодження. Продовжити термін життя невеликого пучка можна, помістивши його в поліетиленовий пакет з невеликою кількістю води. Підготовлений таким чином кріп зберігатися на дверцятах холодильника, залишаючись свіжим до 2 тижнів.
3. Сушка. Промитий і порізаний кріп висушують природним чином, розстеливши тонким шаром на паперовому рушнику або тарілках з серветками.
4. Засолка. Підготовлений кріп утрамбовують в банки шарами по сантиметру, пересипаючи великою кількістю солі.
Кріп на зиму! Як зберегти кріп свіжим Редакція рекомендує познайомитися зі статтею про вирощування петрушки.