Юрій Жирков - біографія футболіста, фото, особисте життя і його дружина, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Юрія Жиркова

Юрій Жирков - це талановитий російський футболіст, відомий своїми виступами в складі збірної Росії і багатьох професійний футбольних клубів. У різні роки він був гравцем московського «ЦСКА», лондонського «Челсі», Махачкалінська «Анжи», а також деяких інших команд.
В даний час він виступає в складі московського «Динамо», залишаючись одним з найяскравіших гравців в сучасній історії чемпіонату Росії. Але як цей гравець зумів вийти на настільки вражаючий ігровий рівень? Як складалася його футбольна кар'єра в різні роки? І які досягнення в його кар'єрі можна назвати найбільш значними? Розповідь про все це ми представляємо вашій увазі в рамках нашого нового біографічного огляду.

Ранні роки, дитинство і сім'я футболіста Юрія Жиркова

Майбутній відомий футболіст з'явився на світ у місті Тамбов в родині, яка була досить далека від світу спорту. Його батько все своє життя був самим звичайним робітником на заводі «Ревтруд», а мама працювала в якості листоноші. Крім самого Юрія в родині було ще троє дітей - два брата футболіста і сестра. Скупих заробітків батьків постійно не вистачало, а тому в ранньому дитинстві Жирков на власному досвіді дізнався, що таке злидні і бідність.

Юрій Жирков в Анжі Його сім'я, що складається з шістьох осіб, жила в невеликій однокімнатній квартирі. Як це не дивно, проте саме ця обставина змусила нашого сьогоднішнього героя вперше почати грати в футбол.Вся справа в тому, що перебувати вдома всім разом було досить складно, тому до пізнього вечора Юрій Жирков ганяв у футбол з друзями, вирушаючи додому лише для того, щоб поїсти і переночувати.
Молодий футболіст робив серйозні успіхи, а тому вже в 1994-му році його прийняли в спортивну школу заводу «Ревтруд», в якій він почав вперше професійно займатися спортом. Як наголошується в деяких джерелах, перше визнання прийшло до гравця після участь у футбольному турнірі в містечку Камишин. Жирков був визнаний кращим півзахисником, проте після цього його спортивні результати стали погіршуватися. Юрій почав часто випадати з основного складу і надавати на лавці запасних.
Футбол він ніколи не залишав, проте ніяких планів щодо спортивної кар'єри не будував. Після школи він вступив до ПТУ, де отримав спеціальність технік-електрик. Паралельно з цим він почав виступати за напівлюбительську команду «Спартак Тамбов» і вже в 2000-му році став отримувати в ній невелику зарплату. Крім того, у вихідні він іноді грав на першості колгоспів, отримуючи за кожну перемогу невеликий набір сільськогосподарських продуктів. Зідановскій фінт Жиркова в матчі з Македонією Починаючи в 2001-го року, наш сьогоднішній герой став грати в складі тамбовського «Спартака» в одному з нижчих дивізіонів Росії. У цей момент його футбольна кар'єра почала повільно набирати обертів. Він став одним з кращих бомбардирів своєї команди, а також яскраво виступив на Кубку Надії, після якого потрапив в сферу інтересів деяких команд вищих чемпіонатів Росії та України. У 2003-му році він по черзі з'їздив на перегляд в московські «Спартак» і «Локомотив», а також в київський «Арсенал», проте сподобатися тамтешнім тренерам так і не зумів. Лише тільки кілька місяців по тому - в грудні 2003-го року - він зміг, нарешті, знайти собі гідний клуб для продовження кар'єри. Таким став московський ЦСКА.

Професійна футбольна кар'єра Юрія Жиркова

Спочатку Юрій Жирков був гравцем резервного складу «армійців», проте, завдяки рідкісному вмінню працювати над собою, з плином часу почав частіше потрапляти до складу першої команди клубу. Його дебютний матч у футболці ЦСКА випав на зустріч
Кубка Співдружності з бронзовим призером чемпіонату Белоруссіі- «Гомелем». Після цього вже зовсім скоро наш сьогоднішній герой дебютував також і в російській Прем'єр-лізі. Юрій Жирков перший гол за Челсі За шість сезонів у складі московського ЦСКА Юрій Жирков зумів пройти величезний шлях від амбітного новачка до справжнього лідера клубу. В цілому в футболці «армійців», футболіст провів 140 матчів, набравши 45 очок за системою «гол + пас». За час виступу в ЦСКА талановитий гравець зумів два рази стати чемпіоном Росії, а також по чотири рази виграти Кубок і Суперкубок цієї країни.
У 2005-му році Юрій Жирков також допоміг ЦСКА домогтися успіху і на міжнародному турнірі - Кубку УЄФА, перемога в якому до цих пір є одним з найбільш важливих досягнень в біографії гравця.
Ще одного серйозного успіху наш сьогоднішній герой домігся також в складі збірної Росії, в рядах якої Жирков виступає з 2005-го року.
Завоювання бронзових медалей Чемпіонату Європи-2008, напевно, є одним з найяскравіших подій в житті футболіста.

Юрій Жирков в «Челсі»

Після того знакового успіху Юрій Жирков підписав контракт з лондонським «Челсі». У складі даного клубу гравець виступав два роки, зумівши за цей час виграти Чемпіонат, Кубок і Суперкубок Англії. Однак внесок російського гравця в успіхи англійського клубу складно назвати визначальним. Жирков досить рідко потрапляв до складу, а також час від часу з'являвся на полі лише в кінці того чи іншого матчу. В цілому росіянин провів у складі «аристократів» лише 29 ігор.

Жирков в «Анжи»

У 2011-му році в пресі почали з'являтися повідомлення про те, що Жирков покине «Челсі». В кінцевому підсумку все так і сталося.У сезоні 2011/2012 талановитий футболіст вперше приміряв на себе футболку махачкалінського «Анжи», який в той період вважався одним з найбагатших клубів Росії.
У складі дагестанської команди гравець виступав протягом двох сезонів, поперемінно з'являючись на позиції крайнього захисника і крайнього півзахисника. У цей період він знову почав нагадувати себе колишнього. Застовпивши за собою місце в основі «Анжи», наш сьогоднішній герой показував яскраву гру в Чемпіонаті Росії, а також в іграх на рівні збірних. За два сезони в складі махачкалінського клубу гравець зумів стати бронзовим призером чемпіонату країни, а також фіналістом Кубка цієї країни.

Юрій Жирков з дружиною Покинути Дагестан Юрій Жирков вирішив лише в 2013-му році, коли в клубі почалася глобальна перебудова. Команду покинули багато колишніх лідери. У їх числі був і наш сьогоднішній герой. З вересня 2013 року року талановитий гравець виступав у складі московського «Динамо», а в січня 2016 він перейшов в «Зеніт».

Особисте життя Юрія Жиркова

У лютому 2008-го року Юрій Жирков одружився з дівчиною на ім'я Інна, яка, за її ж зізнанням, ніколи ніде не працювала. У 2012-му році дружина футболіста виграла титул «Місіс Росія», однак згодом відмовилася від нього після скандального інтерв'ю, в рамках якого жінка не зуміла відповісти на ряд простих питань. У середини 2013-го року Інна Жиркова стала учасницею реаліті-шоу «Острів», за умовами якого вона повинна буде навчитися самостійно добувати собі їжу і воду. У сім'єю футболіста троє дітей: два хлопчика (2008 і 2015 р.н.) і дівчинка Мілана (2010 р.н.).

Юрій Жирков зараз

З 2016 року Юрій Жирков грає за «Зеніт» у позиції півзахисника, а весь вільний час присвячує дружині та дітям. У 2018 році він увійшов до складу збірної Росії на домашньому чемпіонаті світу.