Максим Воробйов - біографія, фото, сім'я, кар'єрний шлях, дружина і діти 2019

Anonim

Біографія Максима Воробйова

Максим Юрійович Воробйов - російський бізнесмен, співзасновник компанії «Русское море». На сьогоднішній день це найбільший імпортер морепродуктів в Росії.

Засновник компанії «Русское море» Максим Юрійович Воробйов

Ранні роки і сім'я

Рідне місто Максима Воробйова - Красноярськ. Тут 9 серпня 1976 він з'явився на світло, ставши другою дитиною в сім'ї Юрія і Людмили Воробйових.На той момент глава сім'ї, майбутній Герой Росії, найближчий соратник Сергія Шойгу і один з творців МНС, був начальником цеху на заводі з виготовлення автопричепів.
Старший брат Максима Юрійовича, Андрій Воробйов (1970 р.н.), з 2013 року обіймає посаду губернатора Московської області.

Освіта

Закінчивши школу в 1993 році, Максим Воробйов став студентом факультету міжнародних економічних відносин в МДІМВ. У 1998 році успішно закінчив вуз і став дипломованим фахівцем.
У 2006 році підприємець отримав ступінь Executive MBA (керівник вищої ланки) в Університеті Наварри, Іспанія.

бізнес

У бізнес Максим Воробйов прийшов в 1997 році, разом зі старшим братом ставши засновником компанії «Русское море» (зараз ПАТ «Російська аквакультура»). Перший час він обіймав посаду менеджера з продажу, потім, з ростом компанії, зайняв посаду директора з продажу, ще через рік - виконавчого директора.

Компанія «Русское море» була заснована в 1997 році Невелика компанія з купівлі оселедця і скумбрії з норвезьких вод зайняла свою нішу на російському ринку, і бізнес пішов в гору. Незабаром брати Воробйов почали будівництво сучасного рибопереробного заводу в Ногінську, який увійшов в експлуатацію в 1999 році.
Потім компанія успішно освоїла Далекосхідне напрямок, почалося виробництво консервів холодного копчення під брендом «Оселедчик столична». «Русское море» почало виходити на загальноросійський рівень, а в 2000 році уклало перший контракт з великим мережним магазином.

Сьогодні продукція «Рибного моря» є в кожному магазині У 2002 році «Русское море» розпочало виробництво і продаж червоної риби та ікри. У тому ж році, пропрацювавши в п'ять років в рибній промисловості і переконавшись в її великий потенціал, Максим Воробйов викупив акції «Русского моря» у співзасновника і став її основним власником. До тому моменту компанія завоювала довіру покупця і стала одним з найбільших російських постачальників риби і морепродуктів.
Компанія провела IPO на ММВБ в 2010 році і стала першою публічною компанією у вітчизняній рибопромислової галузі.
У 2011 році «Русское море» приступило до розробки ще одного напрямку діяльності - до постачання та переробки додалася видобуток риби. Саме в цьому році Максимом Воробйовим була заснована компанія «Русское море - видобуток» (нині «Російська рибопромислова компанія»). Аквакультура по-російськи Максим Воробйов, досягнувши значних успіхів з «Російським морем», не став зупинятися на рибній галузі і почав інвестувати кошти в банківський сектор (банк «Скиба», «Банк« Санкт-Петербург »), будівництво (« Главстрой-СПб »), гірничо-рудну промисловість, IT-безпеку і біомедицину.

Максим Воробйов активно інвестує в банківський сектор На даний момент Максим Воробйов зосередив свою увагу на інвестиції в наукомісткі проекти, які вимагають розвитку бізнесу з нуля. На глибоке переконання Максима Воробйова, успіх компанії залежить від таланту й інтелекту її творців, які здатні запропонувати ідеї, що змінюють світ. Саме такі проекти в першу чергу цікаві інвестору.

Особисте життя Максима Воробйова

Максим Воробйов одружений, пара виховує п'ятьох дітей. Вільний час бізнесмен любить присвячувати активним видами відпочинку зі своєю сім'єю. Грає в хокей, любить літературу, присвячену бізнесу та психології.