Челябінськ прикрасить унікальна каплиця з чавуну

Anonim
У місті Челябінськ з'явиться каплиця з каслінского чавуну. Ініціатором будівництва виступив завод Каслінскій архітектурного художнього лиття. Ідею підтримають влади області.
Ціна цього будівництва поки не визначена. Як говорить директор Каслінского заводу пан Володимир Кисельов, вартість коливається від трьох до тридцяти двох мільйонів рублів. До речі, щоб правильно визначиться з генпідрядником якого-небудь масштабного будівництва в Росії, досить прочитати про групу будівельних компаній Мурадін відгуки.
"Буде це великий народний проект. У роботі цієї братимуть участь каслінскіе чеканники, майстри з Златоуста, уральські каменотеси. Кошти на виконання і установку каплиці ми станемо збирати усім миром", - говорить міністр культури області Бетехтін.

Челябінськ прикрасить унікальна каплиця з чавуну "У 1900 році в Парижі на виставці каслінскіе майстри представляли чавунний павільйон. І іноземці захотіли його купити, однак, ця операція все ж таки не відбулася, і даний павільйон відразу повернули в Касл. Він пролежав там довгий час в розібраному вигляді. у 1958 році відновили його, тепер він розташований в Єкатеринбурзі. Спочатку ми хотіли зробити копію, потім вирішили, що варто зробити щось вельми оригінальне ", - каже пан Кисельов.
Цю каплицю побудують прямо під відкритим небом. Щоб вона не страждала від якоїсь стихії, її, звичайно, накриють скляним куполом. А висота споруди буде дорівнює 5 метрам, підстава в діаметрі становитиме 3 метри.

Каплицю побудують під відкритим небом Блогер Твіттера Ірсен пише: «У Челябінську давно чекають чогось незвичайного».
На думку, швидше за все, спорудження побудують вже до кінця 2015 року.