Співачка Manizha (Маніже) - біографія співачки, фото, особисте життя, зростання і вагу, слухати пісні онлайн 2019

Anonim

біографія Маніже

Співачка Manizha (повне ім'я - Маніже Далеровна Хамраева) - популярна DIY-співачка таджицького походження, виконуюча композиції в стилі соул і етно. Вона зуміла запам'ятатися інтернет-користувачам своїми короткими барвистими відео в Instagram, що стали її справжньою візитною карткою і вилилися в перший в світі музичний інстаграм-альбом Manuscript, а травнем 2017 року Маніже зібрала СК «Льодовий». Для досягнення успіху їй не знадобилися продюсери і мільйонні дотації, і це вражає.

Таджицька співачка Маніже Далеровна Хамраева

Дитинство та юнацькі роки

Майбутня співачка Маніже народилася в столиці Таджикистану в багатодітній інтелігентної творчій родині. Її дідусь Тоджі Усмон був відомим таджицьким поетом, письменником і етнографом. Її батько працює лікарем, а мама - дизайнером одягу, вона є власницею власного бренду «Modardesigns» і за сумісництвом арт-директором своєї талановитої середньої дочки. Інтерв'ю Маніже Старша сестра дівчини, Муніса - журналіст, кореспондент Першого каналу, брат Тождусмон, названий на честь дідуся - фінансист. Молодша сестра Аниса вчиться за кордоном в престижній кулінарній школі і планує відкрити свій ресторанний бізнес, брат Шерзод - майбутній дипломат.
Але не завжди в цій великій дружній родині панували достаток і благополуччя, на її частку випадали і серйозні випробування. Коли Маніже виповнилося два рочки, в Таджикистані спалахнула громадянська війна. Їхній будинок був зруйнований снарядом, і сім'я була змушена тікати до Москви. У столиці довелося все починати з нуля, але мама і бабуся не опустили руки і звалили на свої тендітні плечі відповідальність за виховання п'ятьох малюків. За наполяганням бабусі 5-річну Маніже віддали в музичну школу, де вона почала освоювати гру на фортепіано і вчитися співу. У сім'ї було прийнято розмовляти на декількох мовах, тому діти досконало володіють не тільки російською та англійською, а й досить побіжно висловлюються на таджицькому і фарсі.
Правда, через рік дівчинка кинула школу і стала займатися вокалом з приватними педагогами (одним з них була знаменита Тетяна Анциферова), тому диплома про музичну освіту у неї немає. Це не завадило їй вже в дванадцять років стати переможницею престижного музичного конкурсу «Rainbow Stars» в Латвії, а також лауреатом дитячого фестивалю «Промінь надії» та міжнародного конкурсу юних талантів «Kaunas Talent».

Початок музичної кар'єри

З шістнадцяти років Маніже почала писати власні пісні і виступати з ними під псевдонімом руколи. На композицію «нехтують» був знятий кліп за участю Семена Слепакова, який виступив також режисером відеоролика. Пісня швидко стала популярною і кілька місяців трималася у верхніх рядках вітчизняних хіт-парадів. Рукола (Маніже) - прінебрегать Незабаром в радіоефірах зазвучала ще одна композиція молодої співачки - «Пісочний годинник», а через півроку вийшов дебютний альбом руколою «нехтують». В цьому ж році Маніже стала учасницею конкурсу молодих талантів «П'ять зірок», де запам'яталася глядачам і членам журі оригінальним виконанням пісень з репертуару Земфіри і Софії Ротару.
Незважаючи на явні творчі успіхи, Маніже не прагнула здобути музичну освіту і після закінчення школи вступила на факультет психології РДГУ. Дівчина з теплом згадує студентські роки і досі підтримує зв'язок зі своїми однокурсниками, багато з яких зараз працюють в сфері реклами і шоу-бізнесу.

Маніже в юності Восени 2010-го в світ вийшов черговий альбом співачки «Другий», до якого увійшли одинадцять нових треків.Багато з них припали до душі фронтмену групи «Асса» Олексію Косову, і музикант запропонував Маніже заспівати на їх концертах. Дівчині довелося довго вмовляти батьків відпустити її в Пітер, який з першого погляду підкорив її серце. Вона всією душею полюбила місто на Неві, і саме там народилися її кращі пісні.

На фото: Маніже і Лана Дель Рей Пропрацювавши деякий час з «Асса», Маніже пішла в їх дочірній проект Krip De Shin, але через творчі розбіжності незабаром покинула колектив. В цей час на її життєвому шляху зустрілися люди, які всерйоз зацікавилися творчістю молодої співачки і запропонували їй допомогу. Дівчина відправилася в Лондон, де записувалася в кращих студіях і співпрацювала з відомими музикантами, в тому числі з Майклом Спенсером, який записував альбом для Кайлі Міноуг. Також їй, уже в Москві, вдалося виступити на розігріві у Лани дель Рей в Льодовому і попрацювати з командами Роббі Вільямса та Jamiroquai.

проект Manizha

У Лондоні дівчина провела близько чотирьох років. У неї навіть був контракт на запис альбому, але через фінансову кризу справа не увінчалася успіхом. Від безнадії вона повернулася в Москву. Щоб якось згладити депресивні моменти життя, щопонеділка вона стала відбирати улюблену пісню, записувати на неї свій відеокавер і викладати його в Instagram. Так з часом народилася ідея нового проекту Manizha.

Маніже - справжнє ім'я співачки Їй було важливо залишатися незалежною артисткою, здатної донести до публіки власну творчість, а не залишатися пішаком престижного лейбла, завжди готової виконувати будь-які примхи продюсерів. Цим і хороші соцмережі - розміщуючи в Інстаграме оригінальні пятнадцатісекундние ролики, вона Маніже викликала жвавий інтерес у публіки. Кількість її абонентів стало стрімко зростати і до середини 2018 року перевалило за 300 тисяч. Були не тільки кавери, а й відеосюжети, які Маніже знімала сама, просто бігаючи по вулицях з телефоном і пропонуючи перехожим заспівати разом з нею. Manizha - Люстра Зараз в команді з нею працює відомий кінопродюсер Олексій Алексєєв, який надає неоціненну допомогу з ідеями для роликів і їх реалізацією. На початку 2017 року Manizha порадувала шанувальників новим альбомом «Manuscript», який тут же зайняв верхні позиції в російському iTunes. На пісню «Люстра» був знятий відеокліп, а глядачі Першого каналу змогли оцінити живе виконання цієї композиції в ефірі програми «Вечірній Ургант».

Особисте життя Маніже

Маніже незаміжня й вважає за краще не афішувати події особистого життя. Своїм головним любов'ю вона називає музику, але, як багато східні жінки, вона мріє про міцну сім'ю і великому затишному будинку, наповненому дитячими голосами. Зовсім недавно співачка налагодила відносини з батьком, який вважав сценічну діяльність негідним заняттям для істинної мусульманки і протягом довгих десяти років відмовлявся спілкуватися з дочкою.

Маніже зараз

Співачка Manizha продовжує активну творчу і концертну діяльність. Так, в червні 2018 року його представила на суд публіки новий трек «Любив як міг», традиційно супроводжує музику стильним відеорядом, і виступила на московському фестивалі Садиба Jazz. Також Маніже не забуває радувати своєю присутністю глядачів каналу MTV - в червні 2018 го вона взяла участь у фіналі шоу «12 злісних глядачів» і передачі «Top-20» з ведучою Татой Бондарчук.