Френсіс Макдорманд (Frances McDormand) - біографія, фото, особисте життя, чоловік, діти, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Френсіс Макдорманд

Френсіс Макдорманд - талановита американська актриса, що прославилася завдяки авторському кіно, особливо фільмів братів Коен. Світова слава до неї прийшла після ролі місіс Пелл в картині «Міссісіпі у вогні». Актриса п'ять разів була номінована на «Оскар» і двічі нагороджена почесною статуеткою: за роль Мардж Гандерстон в трилері «Фарго» і за роль Мілдред в драмі «Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі».

На фото: Френсіс Макдорманд (Frances McDormand)

дитинство

Френсіс Луїза Макдорманд з'явилася на світ 23 червня 1957 року в штаті Чикаго. Коли дівчинці було півтора року, її удочерила релігійна пара з Канади.
Про справжню сім'ю Френсіс як і раніше нічого не відомо, однак припущення щодо біологічної матері є. Як вважає сама місіс Макдорманд, яка прославила прізвище прийомних батьків, медсестри Норін і пастора Вернона, їй могла бути одна з парафіянок церкви, де служив глава усиновила її сім'ї.

Френсіс Макдорманд до того, як стати відомою Френсіс росла цілком щасливо разом з двома іншими прийомними дітьми Макдорманд. Але через постійні переїзди (Вернон відновлював церкви в різних куточках країни) їй було важко завести друзів. Спілкуватися з однолітками було складно через комплексів: в дитинстві Френсіс була вельми пухкою, і до того ж носила окуляри.
І все ж дівчинка із задоволенням брала участь в спектаклях шкільного театрального гуртка. До них Френсіс долучила вчителька англійської мови. Але, за словами актриси, тоді це не приносило їй великого задоволення, адже головні ролі в п'єсах завжди віддавали красивішим і популярним підліткам.

Френсіс Макдорманд в дитинстві вважали гидким каченям Однак у старших класах Френсіс перетворилася з бридкого каченяти в лебедя, набула впевненості, позбувшись комплексів, змогла з захватом віддатися сценічного мистецтва. Закінчивши одну з пенсільванських шкіл в 1975 році, вона подала документи до коледжу Західної Вірджинії і в 1979 отримала ступінь бакалавра мистецтв.

Освіта і перші акторські кроки

За словами Макдорманд, тільки в коледжі вона почала дозволяти себе більш розкута поведінка. Адже раніше вона завжди перебувала під контролем релігійних батьків, які вимагали від дітей дотримуватися пуританські норми і правила. А ось в коледжі у неї нарешті з'явилася можливість вільно мислити і говорити. Тоді ж один з викладачів зауважив таланти студентки і порадив їй продовжити навчання в драматичній школі.

Релігійні батьки виховували Френсіс в строгості (кадр з фільму «Мадлен», де Макдорманд зіграла роль міс Клавель) Френсіс зробила вірний крок, прислухавшись до поради. І в 1982 році Єльський університет дарував світу магістра мистецтв і приголомшливу актрису. Адже саме під час студентства Макдорманд здійснювала перші акторські кроки: вона почала служити в студентському театрі.

Френсіс Макдорманд і Холлі Хантер знайомі зі студентської лави І ще 80-ті роки подарували Френсіс дружбу з іншого, не менш гідною актрисою, - Холлі Хантер. Будучи студентками, дівчата проживали в одній кімнаті і не уявляли себе поза творчої професії.

Становлення і розквіт кар'єри

Заявити про себе, як про професійну актрису, Френсіс Макдорманд змогла завдяки п'єсі ямайського драматурга Дерека Уолкотта - в 1982 році вона відправилася в Тринідад і Тобаго, щоб взяти участь в постановці «Острів повний звуків».
Щоб отримати пропозиції для роботи в крупних проектах і фільмах, Френсіс вирішила переїхати в Нью-Йорк. Перший час їй доводилося братися за будь-яку роботу, яка допомагала незалежно жити в незнайомому місті і вносити плату за оренду житла. Касир в ресторані, актриса маловідомих п'єс і реклами про пиво - ось з чим зіткнулася Макдорманд.

Френсіс Макдорманд у фільмі «Просто кров» (1984) Але в 1984 році життя підштовхнула Френсіс до великого кіно. Тоді, заручившись підтримкою і порадою студентської подруги Холлі Хантер, вона вирушила на проби для нового фільму «Просто кров». Раніше в цей фільм пробувалася сама Холлі, і її затвердили, але раптово вона отримала довгоочікувану роль в театральній постановці і запропонувала на своє місце Френсіс.

Знайомство з братами Коен вплинуло на кар'єру і особисте життя Френсіс Макдорманд Початківці режисери картини, брати Коен, влаштували Макдорманд прослуховування і прийшли в захват. «Дикий і незрозумілий» для актриси фільм був захоплено зустрінутий критиками. А саме знайомство з братами безпосередньо вплинуло на майбутню особисте життя актриси. Роман, що зародився між Френсіс і Джоелом Коен, сприяв тривалій співпраці з режисерами і подальшій кар'єрі.

Френсіс Макдорманд у фільмі «Лорел Каньйон» У 1987 році, після успішного старту, Френсіс закріпила успіх, зігравши в декількох епізодах серіалу «Блюз Хілл стріт». Справили враження на критиків і такі фільми з її участю: «Сутінкова зона», «Спенсер» і «Виховання Арізони».

Френсіс Макдорманд в картині «Міссісіпі у вогні» Але головного прориву своєї творчої кар'єри Френсіс Макдорманд досягла в 1988 році: її чекала роль в п'єсі «Трамвай" Бажання "» і номінація на премію «Тоні», а також успіх у фільмі «Міссісіпі у вогні »і номінація на« Оскар »за кращу жіночу роль другого плану. Вручення Френсіс Макдорманд премії «Оскар» за кращу жіночу роль У своїх наступних фільмах і театральних постановках Френсіс отримувала вже головні ролі і все більше запам'ятовувалася глядачам. Фурор викликав трилер «Фарго» (1995) від братів Коен. Блискуче виконавши роль вагітної поліцейської Мардж Гандерсон, актриса удостоїлася багатьох нагород. Але найбільш значимою з них стала статуетка премії «Оскар» за кращу жіночу роль.

Френсіс Макдорманд в ролі Мардж Гандерсон в трилері «Фарго» Наступні, настільки ж запам'ятовуються ролі, актрисі вдалося зіграти вже в 2000-і роки. Серед них «Майже знаменитий» Кемерона Кроу і драма «Північна країна», в якій Макдорманд зіграла разом з Шарліз Терон - за обидві роботи актрису номінували на «Оскар», але обидві статуетки пішли іншим зіркам.

Френсіс Макдорманд і Шарліз Терон в картині «Північна країна» Крім цього, Френсіс знайома безлічі фанатів по фільму «Кожна секретна річ» і міні-серіалу «Що знає Олівія?». За роботу в останньому Макдорманд отримала дві нагороди - «Еммі» і Премію гільдії кіноакторів США - обидві за кращу жіночу роль. Френсіс Макдорманд отримала «Золотий глобус-2018» за головну жіночу роль

Особисте життя Френсіс Макдорманд

Незважаючи на любов до експериментів в кіно, Френсіс Макдорманд - втілення постійності, коли справа стосується особистого життя. З часів роботи над картиною «Просто кров» актриса не розлучається з режисером Джоелом Коеном. Укласти шлюб закохана пара встигла все в тому ж 1984 році, ще до виходу фільму в прокат.

Френсіс Макдорманд з чоловіком Джоелом Коеном Після десяти років подружнього життя Френсіс і Джоел усиновили піврічного хлопчика Педро з Парагваю, який з 1994 року він гордо носить подвійне прізвище Макдорманд-Коен. На питання про вік і зміни зовнішності Макдорманд гордо відповідає, що з роками вона стала відчувати в собі більше сил і впевненості, тому виправляти з'явилися зморшки пластичною хірургією вона не має наміру. Вік відображає її особисті досягнення, вважає актриса.

Френсіс Макдорманд зараз

У 2018 році Френсіс Макдорманд отримала «Золотий глобус» і «Оскар» в номінації «Краща жіноча роль» за роль в новому трилері братів Коен «Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі», де зіграла Мілдред - мати згвалтованої і убитої дівчини, що вирішила покарати місцеву поліцію за бездіяльність у пошуках вбивці. Трейлер фільму за участю Френсіс Макдорманд: «Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі»