Максим Олексійович Акімов (уряд РФ) - біографія, фото, особисте життя, сім'я, кар'єрний шлях 2019

Anonim

Біографія Максима Акімова

Максим Олексійович Акімов - державний службовець, уродженець Калуги, де і пройшло його становлення як професіонала. З 2012 року чиновник, який обійняв посаду заступника голови Уряду РФ, курирував ряд важливих питань у сфері цифрових інновацій та стратегічного розвитку. Після інавгурації президента в травні 2018 року Акімов продовжив роботу в апараті Уряду.

На фото: Максим Олексійович Акімов

Ранні роки

Майбутній віце-прем'єр Максим Акімов народився в 1 березня 1970 року в місті Малоярославець, що в 60 кілометрах від Калуги. Ще в студентські роки він підробляв шкільним учителем, а в 1993 році, закінчивши історичний факультет Калузького державного педагогічного університету ім. К.Е. Ціолковського, почав викладати історію. Служив у збройних силах РФ.

Максим Акімов родом з Калузької області Крім таланту навчати і передавати знання, Акімов продемонстрував здатності керівника і в 1994 році був запрошений в аудиторську компанію «Файнарт-аудит». Ця подія визначило подальшу діяльність Акімова.

Кар'єра на держслужбі

Занурившись у фінансову сферу, Максим Олексійович успішно виконував поставлені завдання, і в 1996 році перейшов на посаду керівника комісії цінних паперів по Калузької області.

Максим Акімов успішно виконує поставлені завдання З 1998 він займався питаннями економіки і промисловості у відповідному регіональному департаменті, а пізніше працював у Комітеті держмайна Калузької області. Беручи відповідальні рішення як по рутинним справах, так і визначаючи пріоритетні напрямки розвитку, Акімов підвищував свою компетенцію. З кожним роком коло обов'язків Акімова та рівень його повноважень збільшувався: глава обласного міністерства економічного розвитку (2004), потім мер Калуги (2004 - 2007).

З 2004 по 2007 рр. Максим Акімов був мером Калуги Як міського голови Максим Акімов запам'ятався калужанам як людина, при якому вперше за 10 років в регіоні почала знижуватися смертність і збільшуватися народжуваність, почалося активне благоустрій Калуги, а також з'явилася традиція щорічного карнавалу в честь дня народження міста.

Максим Акімов і Анатолій Артамонов У 2007 році мер добровільно і достроково склав з себе повноваження, як і його попередники Валерій Білобровського і Валерій Іванов, щоб зайняти посаду заступника губернатора Калузької області Анатолія Артамонова. Він не тільки успішно справлявся з обов'язками, але був помічений і включений до кадрового резерву президента Дмитра Медведєва. У травні 2012 року Акімов стає заступником керівника апарату Уряду РФ.

У травні 2012 рік Акімов став заступником керівника апарату Уряду РФ У 2013 Максим Олексійович зайняв посаду заступника керівника комісії по впровадженню інформаційних технологій в органи державної влади нарівні з міністром зв'язку Миколою Никифоровим. Його безпосереднім начальником став голова комісії Владислав Сурков. Максим Акімов про цифрову економіку У 2017 році він очолив роботу підкомісії програми «Цифрова економіка», що охоплює всі економічні, соціальні і культурні сфери державного життя.

Особисте життя Максима Акімова

Максим Акімов - скромний персона і не афішує своє особисте життя. Відомо, що він одружився досить рано і зараз виховує двох синів. Захоплюючись грою в бадмінтон, він очолював регіональну Федерацію бадмінтону.

Максим Акімов в молодості Акімов не забуває своє коріння, наприклад, в кінці 2017 року привітав сайт «Калуга 24» з ювілеєм. У свою чергу, рідне місто пам'ятає про його внесок в покращення інфраструктури, збільшення доходів, зниження смертності, і за особливі заслуги він був нагороджений медаллю.

Максим Акімов зараз

У травні 2018 року, Акімов був висунутий в новий склад уряду РФ для курирування питань цифрової економіки, транспорту та зв'язку.

У новому складі уряду РФ Максим Акімов курирує питання цифрової економіки, транспорту та зв'язку Розуміючи ключову роль технологій для розвитку і спрямований в прогресивне майбутнє, Акімов прагне робити все можливе, щоб вітчизняні інформаційні системи були кращими в світі. Створення надшвидкісний і стійкого зв'язку в кожному куточку Росії, принципово нові платіжні системи, захищена криптографія, цифрові платформи у всьому - це неповний перелік завдань, які прагне досягти Акімов.
У липні чиновник повідомив пресі, що за дорученням уряду РФ очолить раду директорів РЖД.