Олександр Єфімов (актор) фото, біографія, особисте життя Єфімова 2019

Anonim

Біографія Олександра Єфімова

дитинство

Виростав майбутній митець в родині лікарів і в дитинстві навіть не думав про сцену. У дитинстві Саша був дуже спортивним. На подвір'ї його будинку була хокейна коробка. Маленький хлопчик постійно бігав з друзями дивитися, як ганяють шайби старші товариші. Трохи пізніше Олександр сам встав на ковзани. Одного разу на подвір'я заглянув тренер з дитячої спортивної школи «Спартаківець». Він запропонував хлопцям всерйоз зайнятися хокеєм. Олександр увійшов в команду і почав показувати непогані результати. Пізніше почали закрадатися думки про кар'єру професійного хокеїста.
Крім хокею Олександр Єфімов захоплювався плаванням і навіть займався в школі олімпійського резерву. У молодої людини виходило майже все, ось тільки старанності не вистачало. Це, зізнається актор, його і підвело, тому не вийшло з Саші ні плавця, ні хокеїста. До речі, багато хлопців з «спартаківці» доросли до ігор в НХЛ. Наприклад, Олексій Яшин, Микола Хабібуллін, Павло Дацюк.
У школі Олександр Єфімов навчався непогано, але кульгала поведінку. Майбутній актор ряснів ідеями всяких витівок.
«Я пам'ятаю, в шкільні роки мені було дуже класно від нових ідей! - розповідає Олександр Єфімов. - Я завжди придумував, що провернути з друзями. У мене, так би мовити, був клан однодумців, і навіть на контрольних, коли всі думали про приклади, ми міркували, як нашкодив ».
У підсумку, терпіння викладачів лопнуло, і одинадцятий клас Саша закінчував уже в іншій школі.
«У 11-му класі я вчився вже в іншій школі, за це і директрисі і педагогам велика подяка. В одному класі вони зібрали всіх раздолбаев, що не підлих, а тих, кого треба було направити в мирне русло. Там то я і зміг підготувати програму для свого вступу до театрального вузу ».

Актор театру і кіно У 1997 році Єфімов відправився штурмувати Москву.

студентство

По дорозі в Москву Олександр Єфімов розумів, що у нього практично немає шансів вступити до театрального. Скільком вже талантам було відмовлено, тому доводилося вступати другий, а то й втретє. Але все ж в глибині душі Олександр сподівався на успішний результат. І інтуїтивне очікування справдилося.
Олександр Єфімов подав документи відразу в чотири вузи: в Щепкинское, Щукінське, ВДІК і Школу-студію МХАТ. На іспиті в останньому, до речі, сидів актор Олег Табаков. Олександр відразу ж спробував на нього справити враження. Як тільки він увійшов до аудиторії почав читати монолог: «« застібається, у вас сифіліс », - сказав він, дивлячись на Табакова. Олег Павлович сторопів і запитав «У мене?». У відповідь прозвучало: «Так, хвороба дуже серйозна, яка зачіпає всі органи …». На щастя, Табаков згадав, що це рядки з «Записок юного лікаря» Михайла Булгакова.
Винахідливий абітурієнт Олегу Табакову сподобався, і Олександра Єфімова взяли в Школу-студію МХАТ. Втім, одночасно юне дарування здало іспити до ВДІКу і Щуку. Ось тільки в тріски спіткала невдача. А коли Єфімов вибирав вуз, він зупинив свій вибір на Школі-студії Табакова. Його зарахували на курс актора Авангарду Леонтьєва.

акторська кар'єра

Про навчання в театральному Олександр Єфімов відгукується з теплотою. Він відзначає особливу атмосферу, яка панувала в Школі-студії. Жив молодий актор в гуртожитку, в кімнаті, де свого часу жив актор Євген Миронов. З ним, до речі, Єфімов особисто познайомився на другому курсі. Це сталося на зйомках фільму «У серпні 44-го».

Александ Єфімов у фільмі «Будинок малятка» У цю картину Олександр Єфімов потрапив завдяки все тому ж Євгену Миронову. Актор нерідко бував в Школі-студії МХАТ і запропонував режисерові Пташуку кандидатуру Єфімова, а потім умовить Олега Табакова відпустити на зйомки студента.
Фільм «У серпні 44-го» розповідає про роботу контррозвідки СМЕРШ за часів війна на території, звільненої від фашистів. Олександр Єфімов зіграв офіцера-дезертира, на якого полювали головні герої Євгенія Миронова, Юрія Колокольникова і Владислава Галкіна.
Досвідчені Миронов і Галкін в міру сил допомагали починаючому акторові. Про це Олександр Єфімов згадує з вдячністю.
«Спасибі Євгену Миронову, він допомагав на зйомках, займався зі мною. Коли я повернувся з поїздки, то зовсім по-іншому дивився на професію актора і щиро заразився нею », - каже актор.
Спілкування з іменитими акторами пішла Єфімова тільки на користь. Він почав вчитися з подвоєною енергією. Репетирував етюди ночами, а на заняттях видавав їх за експромт. Актор згадує, що він любив великомасштабні етюди. Якщо однокурсники залучали тільки яблуком або склянкою, то Олександр приносив з собою півгуртожитку. А одного разу на очах у Леонтьєва спробував вилізти з вікна по пожежній драбині. Ад'ютанти любові серія 10 На четвертому курсі Олександру запропонували зіграти Михайла Юсупова в серіалі «Дві долі». Це була перша головна роль. Актор зізнається, що роль вдалася тільки завдяки режисерові та операторові. У молодого актора навіть не була розвинена координація на знімальному майданчику. Сама роль теж давалася складно, зіграти людину з афганського полону було важко. Втім, допомогло знайомство в юності з людьми, які воювали в Афганістані.
На п'ятому курсі актор знявся в картині «За царя и Отечество» разом з педагогом Авангардом Леонтьєвим. Авангарду дісталася роль імператора Павла Першого, а Єфімова - роль його сина. Сам актор зізнається, що робота була схожа на іспит.
У 2001 році Олександр закінчив театральний. Відразу ж був прийнятий в театр на Малій Бронній. Там його задіяли в постановках «Лулу», «Анна Кареніна», «Калігула».
Пізніше актор перейшов в театр Табакова. Зараз він там грає ролі в спектаклях «Ідеальний чоловік».
Втім, Олександр Єфімов відомий не стільки ролями в театрі, скільки роботами в кіно. У 2002 і 2003 році він працював над картинами і серіалами «Баязет», «Пасажир без багажу», «72 метри».

Олександру йде мундир У 2005 році надійшло запрошення в серіал «Херувим». Там актор зіграв відразу два полярних способу - Стаса і Сергія Логінова. Один - Майор ФСБ, інший - мамин синочок, боягуз і ледар.
«Я в роль входив судорожно, - розповідає Олександр Єфімов. - Мені треба було грати героїв одночасно. Я боявся переграти і став «кривлятися». Ще була складність в тому, що одного персонажа - Сергію - треба було постійно накладати грим, адже герої то не повинні були бути схожі між собою ».
Втім, актор із завданням упорався блискуче. Після «Херувима» про нього заговорили як про нову зірку. У 2005 році Олександр Єфімов так само знявся в продовженні «Двох зірок», серіалах «Ад'ютанти любові», «Марш Турецького», «Мертвий. Живий. Небезпечний »,« Зірка епохи ».

Олександр все ж підкорив Москву І тоді ж пішла одна з головних ролей в бойовику «Дзеркальні війни: відображення перше». Єфімов зіграв льотчика-випробувача Олексія Кедрова. Разом з молодим актором зіграли Валерій Ніколаєв, Ксенія Алфьорова, Івар Калниньш, Анатолій Журавльов, а так же Малкольм Макдауел, Арман Ассанте, Рутгер Хауер.
«Спочатку було дивно. Поруч зі мною, уралмашевской хлопцем, сидять суперзірки Голлівуду Малкольм Макдауелл і Рутгер Хауер, жують котлети. Я все думав, як мене сюди занесло? Після бесіди все згладити. Мені стало спокійно, як ніби ми сусіди з ними по Беверлі-Хіллз. Ви тільки не думайте, що я виробляв … », - каже актор.