Марат Ізмайлов біографія футболіста, фото, особисте життя, його дружина і сім'я 2019

Anonim

Біографія Марата Ізмайлов

Марат Ізмайлов - це яскравий російський футболіст, який зумів зробити прекрасну кар'єру не тільки у себе на батьківщині, але і в далекій Португалії. У його кар'єрі було безліч яскравих клубів. Він виступав за «Локомотив», «Спортинг», «Порту», ​​а також деякі інші колективи. Однак у кожній зі своїх команд наш сьогоднішній герой залишався лідером. Саме це і робить його кар'єрний шлях настільки цікавим.

Ранні роки, дитинство і сім'я Марата Ізмайлова

Марат Наилевич Ізмайлов з'явився на світ 21 вересня 1982 року в місті Москва. У його сім'ї є татарське коріння, однак, незважаючи на це, більшу частину життя наш сьогоднішній герой провів далеко від Татарстану. Що стосується занять футболом, то грати з м'ячем, як і багато інших хлопців, Марат почав вже в ранньому дитинстві. Гра номер один вже з ранніх років була головною пристрастю його життя. Талановитий хлопець викладався на полі на всі 120 відсотків, а тому дуже скоро його батьки відправили його до футбольної секції.

Футболіст Марат Ізмайлов домігся великих успіхів в команді Локомотив Першою професійною командою в кар'єрі гравця стало московське «Торпедо». У дублі цього клубу Марат Ізмайлов виступав протягом декількох років, а в 1999-му році навіть зумів виграти разом зі своєю командою чемпіонат Росії серед гравців не старше 1982 року народження.
Після цього яскравого успіху на гравця звернули увагу представники московського «Локомотива», який в той період вважався одним з найбільш амбітних клубів в російській першості. Навесні 2000-го року Марат Ізмайлов підписав з «залізничниками» довгостроковий контракт і влився до складу клубу.

Професійна кар'єра футболіста Марата Ізмайлова

Як це не дивно, проте дебютувати в складі «Локомотива» Марат Ізмайлов зумів вже в тому ж сезоні. У жовтні 2000-го року наш сьогоднішній герой вийшов на заміну в товариському матчі проти московського ЦСКА і відзначився своїми активними діями на полі. Дубль Ізмайлова за Спортинг в 1/2 Кубка ліги | 30.01.08 | Однак в сезоні-2000 Марат Ізмайлов виходив на поле порівняно нечасто. Більшу частину того року молодий перспективний гравець провів в дублюючому складі, проте вже на наступний рік все-таки зумів сподобатися тренеру основної команди.

Марат Ізмайлов в «Локомотиві»

У сезоні-2001 талановитий півзахисник став гравцем основної обойми московського «Локомотива». У тому сезоні гравець провів на полі 29 матчів, в яких зумів набрати дев'ять очок за системою «гол + пас».Характерно, що вже в тому ж сезоні Марат Ізмайлов зумів потрапити в символічний список з 33 кращих гравців чемпіонату Росії. Трохи пізніше в колекції гравця з'явилися також три нагороди «Стрілець», за перемогу в номінаціях «Найцінніший гравець», «Кращий атакуючий півзахисник" і "Надія сезону». До престижним персональним нагород доклалися також і командні успіхи - друге місце в чемпіонаті Росії і перемога в Кубку країни.
Таким чином, свій перший повномасштабний сезон в «Локомотиві» гравець міг без всяких сумнівів занести собі в актив. Перший гол Марата Ізмайлова за «Порту» П'ятнадцятого серпня 2001 року наш сьогоднішній герой дебютував у складі збірної Росії в матчі проти команди Греції. Згодом Марат Ізмайлов провів ще тридцять три матчі за збірну і навіть встиг відзначитися на світовій першості. Однак в якийсь момент на шляху гравця встали травми.
Та ж ситуація існувала і в клубі. У московському «Локомотиві» Марат Ізмайлов здорово провів першу половину сезону-2002, проте другу його частину практично повністю пропустив через важку травму. Він часто лікувався, а тому виступав у складі «залізничників» з великими перервами. Але, незважаючи на це, в складі «Локо» Марат Ізмайлов все одно встиг досягти дуже багато чого.
Двічі він ставав чемпіоном Росії, двічі вигравав Суперкубок країни. За час виступів Ізмайлова у складі «Локомотива», клуб лише одного разу залишився без медалей Чемпіонату Росії. В цілому наш сьогоднішній герой провів у складі «залізничників» 167 матчів, в яких забив 26 голів.

зміна клубів

Незважаючи на всі минулі успіхи в 2007-му році Марат Ізмайлов втратив місце в основному складі «Локомотива» і багато часу провів поза футболом. Він втратив упевненість в собі і, програвши конкуренцію більш «травмоустойчівим» гравцям, виявився в глибокому запасі. У підсумку в тому ж році московський клуб віддав гравця в оренду лісабонському «Спортінгу». І, як це не дивно, саме в більш сильному чемпіонаті Португалії, півзахисник знову зумів знайти себе.

Марат Ізмайлов в останні роки міняв клуби У першому сезоні гравець взяв участь в 23-х матчах своєї команди, в рамках яких забив чотири голи. Всього за кілька матчів росіянин зумів стати стилеобразующим гравцем команди і міцно закріпитися в основному складі. У підсумку в тому ж році «Спортинг» повністю викупив права на футболіста.
У складі клубу зі столиці Португалії Марат Ізмайлов провів в цілому п'ять сезонів. За цей час він став одним з головних улюбленців місцевої публіки, а разом з тим і провідним гравцем всього колективу. Однак і тут травми аж ніяк не завжди обходили гравця стороною. У сезоні 2010/2011 гравець через серйозне пошкодження провів на полі лише три матчі. Але згодом все ж зумів повернутися на поле.

Марат Ізмайлов в даний час

За роки, проведені в «Спортінгу», Ізмайлов зумів стати володарем кубка і двох Суперкубка Португалії. Він був лідером команди, проте в 2012-му році все-таки вирішив покинути клуб через конфлікт з керівництвом. У цей період в пресі стала з'являтися інформація про те, що гравцем цікавиться тренер казанського «Рубіна» Курбан Бердиєв. Але в підсумку гравець виявився не в Росії, а в іншому португальському клубі - «Порту». За результатами угоди Марат Ізмайлов був обміняний на захисника Мігела Лопеша. Таким чином, гравець знайшов новий клуб.
Опинившись в «Порту» наш сьогоднішній герой відразу виграв чемпіонат і Суперкубок Португалії. В цей же період талановитий півзахисник знову став призиватися під прапори російської збірної. Новий тренер Фабіо Капелло звернув увагу на гравця, і Марат зумів повернутися в команду, в якій не виступав вже шість років. Характерно, що на думку багатьох експертів, подібний перерва була досить дивним, адже гра півзахисника ніколи не викликала нарікань.
Сьогодні Ізмайлов продовжує грати в складі «Порту» і збірної Росії.

Особисте життя Марата Ізмайлова

Марат Ізмайлов одружений на українській актрисі по імені Євгенія Лоза. У них є дочка.